ALKÜ'den sanata destek

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) ve Alanya Belediyesi’nin işbirliğinde Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Büşra Kuruçay tarafından resim sergisi düzenlendi.

ALKÜ'den sanata destek
Alanya Kültür Merkezi’nde 24-28 Nisan tarihleri arasında açılan resim sergisine, sergi sahibi Büşra Kuruçay’ın yanısıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federsyonu(TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) Başkanı Ömer Göker, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Hakan Bütün, ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ümit Kuzkaya, Alanya Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, ALKÜ Özel Kalem Müdürü Hadi Cantemur, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“SANATSIZ TURİZM OLMAZ”

Alanya’da bulunan turistlerin ve öğrencilerin ilgiyle karşıladığı serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ’de göreve başlamadan önce hizmet ettiği Adıyaman Üniversitesi’nden Büşra Kuruçay’ı tanıdığını belirterek kendisinin değerli eserlerini Alanya’da sergilemek istemesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmasının devamında Alanya’da turizminin sanatsız ve müziksiz olmayacağını dile getiren Rektör Pınarbaşı, “Bu sebeple inşallah önümüzdeki zamanlarda üniversitemizde hem devlet konservatuarı hem de güzel sanatlar fakültesi açmak için YÖK’e gerekli başvuruları yapacağız. Bunların olmasını istiyoruz çünkü turizm sanatsız, resimsiz, müziksiz, kültürsüz olmaz. Bugün ki sergimiz üniversitemizin sanata verdiği değeri göstermek anlamında da önem taşıyor. Öncelikle Sayın Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı, ardından da Adıyaman Üniversitesi’ne ve Sayın Hocamıza burada sergi açtıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“RENKLİ BİR SERGİ”

Ardından söz alan Başkan Adem Murat Yücel, Alanya’nın dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu belirterek Alanya’nın gelişmesi ve ivme kazmasıyla birlikte sanata ve kültüre yönelik birçok projelerin gerçekleştiğini söyledi. Yücel, “ Burada Sayın Rektörümüz ve Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Büşra Kuruçay, ALKÜ ile birlikte güzel bir çalışmayla şehrimizde güzel bir aktivite hazırladılar. Çok güzel, çok renkli ve çok anlam ifade eden bir sergi olmuş. Emeği geçen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, Büşra Kuruçay’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 16:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83