ALKÜ'ye yeni bölümler geliyor

ALKÜ yeni eğitim ve öğretim dönemi hazırlıklarını sürdürüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Pınarbaşı, birçok yeni bölümünde müjdesini verdi.

ALKÜ'ye yeni bölümler geliyor
2015 yılında öğretim hayatına başlayan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), her yıl açtığı yeni derslik ve bölümlerle kısa sürede Türkiye’de ismi geçen üniversitelerin arasına yerleşti. Açılan yeni binaların yanı sıra kurulan fakülteler, öğretime açılan bölümler ve üniversitenin Alanya’da oluşu birçok öğrencinin ilçeyi tercih etmesini sağlıyor. 

ALKÜ HER GEÇEN GÜN KENDİNİ GELİŞTİRİYOR

Ülke çapında olduğu kadar dünyanın dört bir yanından da öğrenci kabul etmeye başlayan ALKÜ’nün her geçen gün daha da geliştiğini belirten ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, bu yıl öğretime açılacak yeni bölümler hakkında bilgi verdi. Pınarbaşı, ''Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi çok sağlam ve kaliteli bir şekilde büyümeye devam ediyor. Biliyorsunuz Tıp Fakültesinde ve Diş Hekimliği Fakültesinde öğrencilerimiz var. Eğitim görüyorlar ve devam edecekler. Sağlık Bilimleri Fakültemizde hemşirelik bölümünde öğrencimiz vardı. Bu sene Beslenme ve Diyetetik bir de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerine öğrenci alacağız. Eğitim Fakültesinde altı bölümüz vardı bu sene yedinci bölüm olarak da Türkçe Öğretmenliği Bölümüne öğrenci alacağız. Bunun dışında Mühendislik Fakültesinde İnşaat Mühendisliği Bölümüne  ikinci öğretim olmak üzere öğrenci alacağız. Bu konuda Alanya halkından talep aldığımız için Mühendislik Fakültemizde ikinci öğretim olacak ve öğrencilerimiz akşam gelecek. Bunun dışında Gazipaşa'da Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizi kurmuştuk. Gazipaşa'da da o fakültemizde Havacılık Yönetimi Bölümünde bu sene ilk defa 60 öğrenci ile eğitime başlayacağız. Ayrıca Sanat Tasarım Mimarlık Fakültemiz bu sene Mimarlık Fakültemize 70 öğrenci alacağız'' dedi. 

'KALİTELİ BİR EĞİTİM KADROSU OLUŞTURDUK'

ALKÜ'nün eğitim kadrosunu da kaliteli bir şekilde oluşturduklarını ifade eden Pınarbaşı, ''Mimarlık Fakültemize de İstanbul Teknik Üniversitesi'nden iki tane profesör hocamız geldi. Çok kaliteli bir eğitim kadrosu oluşturduk'' dedi 

TOPLAMDA 10 BÖLÜME YENİ ÖĞRENCİ

Fakültelerin yanında meslek yüksekokulları hakkında da bilgi veren Pınarbaşı, ''Ayrıca meslek yüksekokullarımız var. 2 yıllık ALTSO Meslek Yüksek Okulu'nda Sosyal Hizmetler Bölümüyle, Elektirik Bölümüne bu sene öğrenci alıyoruz. ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulu'nda Aşçılık Bölümüne, Akseki Meslek Yüksekokulu'nda Tapu Kadastro Bölümüne bu sene ilk defa öğrenci alacağız. Eylül ayında toplamda 10 yeni bölüme yeni öğrenciler  gelecek'' dedi.




Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83