ALSİAD ve ALTSO buluşması

ALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tabaklar ve yönetimi ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'i ziyaret etti.

ALSİAD ve ALTSO buluşması
Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tabaklar ve yönetimi bugün Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'i ziyaret ettiler. ALTSO Binasında Mehmet Şahin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette ana gündem maddesi geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan 'Alanya Kültürel Miras Yolu' projesiydi. 

Geçtiğimiz günlerde ALTSO toplantı salonunda tanıtımı yapılan ALSİAD ve ANKA'nın ortak yürüttüğü 'Alanya Kültürel Miras Yolu' projesi hakkında ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'le görüş alış verişinde bulunmak için ALSİAD üyeleri Şahin'in kapısını çaldı. Ziyaretten oldukça memnun kalan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "ALSİAD Başkanımız Akın Tabaklar ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Birlikte bölgesel konuları değerlendirdik." dedi.

Tanıtım sonrası atılacak adımların konuşulduğu görüşme sonrası ALSİAD Başkanı Akın Tabaklar'da, "ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ile  'Alanya Kültürel Miras Yolu' projemizin lansman sonrası yapılacak çalışmalarını konuştuk." dedi.

'ALANYA KÜLTÜREL MİRAS YOLU' NEDİR?

Dünyada farklı uygulamaları bulunan eko-kültürel turizm faaliyetlerinden Türkiye’de şimdilik en çok tatbik edileni somut ve somut olmayan kültürel miras varlıklarını bünyesinde barındıran kültürel miras rotalarıdır. Antik ve modern öncesi ulaşım güzergahlarının doğal ve kültürel çevresi korunmak suretiyle oluşturulan bu rotalar dört mevsim boyunca ziyaretçileri spor/kamp amaçlı kullanımlarına açılmakta, Ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Antalya’da “Likya Yolu/Lycian Way”; Muğla’da “Karya Yolu/Carian Way”; Eskişehir’de “Frig Yolu/Phrygian Way”; Simav-Kütahya-İzmit arası “Evliya Çelebi Yolu/Ottoman Pilgrim’s Way”; Urfa’da “Hz. İbrahim Yolu/ Abrahams Path” bu yollar arasında iyi bilinen birkaç örneği oluşturmaktadır. Likya yolu yıllık 30.000 ziyaretçi ağırlamaktadır.

Önerilen proje, ulusal ve uluslarası fuarlarda ve ilgili tanıtım broşürleri, harita ve kitapçıklarda bugüne değin kendisine yer bulamamış olan Alanya Kültürel Miras Rotası’nın arazi ve arazi sonrası tamamlanarak bu birikime eklemlenmesini amaçlamaktadır. Başka bir deyişle, “Alanya Kültürel Miras Rotası” projesi, Antikçağlardan Selçuklu’ya ve Osmanlı’dan günümüze değin Alanya’nın iktisadi, siyasi, beşeri ve toplumsal yaşamında belirleyici bir öneme sahip olan yol ağları ile çevresindeki doğal ve kültürel peyzaj değerlerinin kayıt altına alınarak kamu ortak çıkarı perspektifinde yeniden kullanımını amaçlar. Bu bağlamda projenin asli hedefi Alanyalıların sahiplendiği özgün kültürel değerlerinin “doğasına, kültürüne ve geçmişine saygılı” bir turizm anlayışıyla hayata geçirmesine dönük arayışlara yardımcı olmaktır

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 15:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83