ALTSO'da gergin meclis! Tartışma çıktı

ALTSO'nun olağan aylık meclis toplantısında gergin anlar yaşandı.

ALTSO'da gergin meclis! Tartışma çıktı
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)  Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısı bugün Meclis Başkanı Metin Atalay'ın başkanlığında Meclis Salonu'nda yapıldı. Yönetim Kurulu'nun bir aylık çalışmaları ve hizmetlerine ilişkin ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin'in üyelere bilgi verirken, ALTSO Meclis Üyesi Hasan Fevzi Yüksekkaya'nın geçen ayki mecliste Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesine de ALTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu yanıt verdi. Yüksekkaya'nın, 'Ankara İrtibat Bürosu'nun yıllık gideri ne kadar? Bu ofisten kaç kişi yararlanıyor' yönünde sözleri üzerine mecliste konuşan ALTSO Başkan Yardımcısı Kamburoğlu, "Alanyamızın Ankara'da hissedilen lobi eksikliğini gidermek için ALTSO'nun çalışmalarını odamız üyelerine ve Ankara'daki siyasilere, kamu kurum ve kuruluşlarına duyurmak ve bu kişilerle yakın işbirliği kurmak ve ALTSO'nun hizmetlerinin daha iyi sürdürülebilmesi için iş ve işlemleri kolaylaştırmak için Ankara'da İrtibat Bürosu'nu açtık. Hertürlü üyelerimizin Ankara'da ihtiyaçlarını gidermek, öğrencilere yardımcı olmak ve vatandaşlarımıza hastanelerde yardımcı olmak için Alanyamızın Ankara'daki evi olan  Ankara İrtibat Ofisi'ni 19 Kasım 2013 günü törenle açtık. Ankara İrtibat Ofisi'nde çalışmalarla üyelerimize dokunma anlamında bizlere çok büyük katkı sağlamıştır" dedi. 

"50 AYDA 6 BİN İNSANA HİZMET VERDİ"

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin Sosyal  Hayatını Geliştirme Derneği Yönetimi'nde Mehmet Şahin, Ali Kamburoğlu, Ünal Çintaş, Yüksel Kaya ve Hilmi Bilal Sözen'in bulunduğunu açıklayan Kamburoğlu, "Bu derneğin bünyesindeki Ankara İrtibat Ofisi, 50 aydır üyelerimize ve Alanyamız için hizmet vermektedir. Ankara İrtibat Bürosu'nun amaçlanan hizmetlerini tüm üyelerimize eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmek için yıllık masrafa 193 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Bu masraf ALTSO bütçesine uygun olarak karşılanmaktadır. Bu masraflar her ay düzenli olarak ALTSO Meclisi'nde oybirliğiyle onaylanmıştır.  Üyelerimizin evrak takibi 593. Üyelerimizin işleriyle ilgili Ankara'da yapılan ziyaretler 368. Üyelerimizin öğrenci olan çocuklarıyla ilgili işlem takibi 60. Üyelerimizin vize işlemleri takibi 203. Havalimanı, otogar ve gardan ofisimize veya ilgili kurumlara ziyareti 1138. Ofisimizi ziyaret eden kişi sayısı 1856. Üyelerimize bakanlıklardan bilgi alınması ve danışmanlık hizmeti 1638 olmak üzere 5856 işlem gerçekleştirilmiştir. Ankara İrtibat Ofisimiz sadece üyelerimize hizmet için değil tüm Alanyamıza hizmet etmek için kurulmuştur. Bu ofisimizi bir çok kamu kurum ve kuruluşlara hizmet verilmiştir. Ankara İrtibat Ofisimiz hiç bir ayrım yapmadan hizmet vermeye devam etmektedir. Ankara İrtibat Ofisi adından da anlaşılacağı gibi bir proje ofisi değildir. Alanyamızın Ankara'daki Evi olarak lanse ettiğimiz Ankara İrtibat Ofisi, bir hizmet ofisidir. Bugüne kadarki sözünü ettiğimiz üniversitemizden, sanayi projelerine kadar bir çok projelerimize bir şekilde yardımcı olmuştur. Ankara İrtibat Ofisimiz sadece üyelerimize değil, Alanyamıza hizmet edilmektedir. Bir çok meclis üyemiz Ankara İrtibat Ofisi'nden faydalanmıştır, faydalanmayanların da Ankara'ya gittiklerinde faydalanmalarını rica ederim" diye konuştu.   

"HİZMETE KARŞI DEĞİLİM"

Kamburoğlu'ndan sonra söz alan ALTSO Meclis Üyesi Yüksekkaya, "Biz hizmetlere karşı değiliz ama Ankara İrtibat Ofisi, ALTSO'ya bağlı bir ofis değildir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde 360 tane oda var. Bu odaların hangisinin Ankara İrtibat Ofisi var. Bahsettiğiniz dernek bir hemşeri derneğidir ve siz de bundan bahsediyorsunuz. Bunu böyle söyleyin kabul edelim. Bu ofis ALTSO'ya bağlı olması için önce meclisten onay alnamız gerekiyor, bu meclisin de bu derneğin bir parçası olması gerekiyor. Bunu böyle yaptınız mı yapmadınız. Derneğin bütçesini ALTSO'nun değişik kalemlerinden usülsüz şekilde harcama yaptınız. Bu ofis ALTSO ile bağlantılı bir ofis değildir. Keşke böyle bir ofis açacaktınız Alanya'daki sivil toplum kuruluşlarını da dahil etseydik daha güzel olurdu. Ankara'ya kendi işleriniz için bir hemşeri derneği kurmuşsunuz, ne güzel kendi işlerinizi takip ediyorsunuz. Gidin bir de İstanbul'a kurun ama 13 bin üyenin parasıyla kendi işlerinizi gördürmeyin. Bu derneğin ALTSO ile bir bağı yoktur. Çünkü yasalara göre hiç bir oda kendi sınırları dışında bir ofis kuramaz. Türkiye'de 360 tane oda var ama sanki onlar hiç bir şey bilmiyorlar, biz çok şey biliyoruz Ankara'ya İrtibat Ofisi kuruyoruz. Bunu da 13-15 arkadaş kendi arasında anlaşıyor, Ankara'ya İrtibat Ofisi açıyor, bunu da Alanya'nın İrtibat Ofisiymiş gibi gösteriyor. Hizmetler içinde teşekkür ederim. Kendi kendinize güzel hizmet üretmişsiniz" dedi. 

"TEK YAPTIĞINIZ ŞEY HAYAL SATMAK"

Yüksekkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
""Odaya araç alıyorsunuz, meclise sormuyorsunuz. Siz ne zaman sorulan soruya yanıt verdiniz de. Ben size bu konuda yazılı soru önergeleri verdim. Bana sözlü sorularda yanıt vermediniz ama yazılı sorularımı bile yanıtlamadınız. Bir araç aldınız, bu aracı alanları söyleyin dedik ve biz de teşekkür edelim dedik ama yanıt vermediniz. Beton şov yapıyorsunuz. Betonculara ne bileyim hesap sordum diyorsunuz. Odanın kaç bin tane üyesinin betonla derdi var. Bunu siz her toplantıda her gündemde betoncuya hesap sorduk, betoncuya hesap sorduk diyorsunuz. 5 kişinin ucuz beton alması için odanın ismini lütfen kullanmayın. Gelin Akdağ Kayak Merkezi'nin Alanya Belediyesi'ne tahsisi için imza toplayalım. İskeledeki sorunu düzeltmek için imza toplayalım. Kaş kişinin Alanya'da doğalgaz sorunu varda biz doğalgaz için imza topladık diye her hafta her gün toplantılarda sayfalarca yayınlıyoruz. Alanya'da doğalgazın kime faydası var. Güzelbağ Sanayi Projesi. Bu projeyi size ben getirdim sundum, beraber bir şeyler yapalım dedik. 4 yıllık sürede ne yaptınız, kaç kere söz verdiniz, şu seçimden önce şu olacak, bu seçimden önce o olacak dediniz. Şimdi onları süsler püsler millete yine dersiniz, seçim vaadi olarak sunarsınız. Ama 4 yıldır Alanya Belediyesi ile bu proje yapılsaydı, kesinlikle orada işletmeler faaliyette olacaktı ama siz ne yaptınız? Adem Murat Yücel, sonuna kadar bu projenin içinde olmasına rağmen aldınız bu projeyi başka yere götürdünüz, 4 yıldır maşallah bu projeyle güzel reklam yapıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum. En güzel yaptığınız şey hayal satmak, şov yapmak insanları kandırmak. Bunu da yaptırmaya devam edersiniz. Ben Ankara İrtibat Ofisi'ne dönük verdiğiniz bilgilerin doğru olmadığını beyan ediyorum." 

"DERGİYE 174 BİN TL ÖDEDİNİZ"

Yüksekkaya'nın sözlerine sinirlenen ALTSO Meclis Üyesi Ünal Çintaş, "Bu derneği kimlerin kurduğunun ve kimlerin yönettiğinin önemi yok. Önemli olan Ankara'da verilen hizmettir. Orada hizmetin parayla ölçülemeyeceğini düşünüyorum. 2013 yılının ilk 6 ayında Hasan Yüksekkaya'nın da o dönem Yönetimde bulunduğu ALTSO'da bir dergi basımına  ödenen ücret 174 bin TL'dir. o dönem ALTSO'nun albüm ve dergi basımı için harcanan ücretlere şerh koydum. Bugün bizim Ankara İrtibat Ofisimizin yıllık 194 bin TL'lik harcamasını eleştirenler, ben oradaki hizmetin hiç birisini parayla ölçmüyorum ve burada da şov yapılmıyor" derken, Serdar Uygun, "Ankara İrtibat Ofisi'nden rahatsız olmalarının nedeni de üyelerin burada verilen hizmetten memnun olmalarıdır. Biz artık onlara bakmıyoruz, biz hizmetimize ve icraatlarımıza bakıyoruz. Kimin dürüst olup olmadığını herkes bilir. Hasan Yüksekkaya döneminde ALTSO'nun başkanlık harcamaları 187 bin TL ama bizim dönemimizde başkanlık harcaması bile yok" dedi. 

"HER ZAMAN ALAY ETTİNİZ"

Uygun'un sözleri üzerine Yüksekkaya, "Biz ALTSO Yönetimi'ni size bırakırken 2.5 milyon TL para bıraktık. Biz Koza Projesi hazırladık, size bıraktık ama siz daha uyanamamışsınız. Biz bugüne kadar hertürlü konuda sizlere önerge verdik ama hiç birinin yanıtını alamadık. Mecliste hiç bir zaman proje üretmediniz diyorsunuz ama bu meclis gündemi hiç 6-7 gündemden oluşmadı. Standart 5 maddedir, sonra da iki kere paraların aktarımı için 6-7 madde oldu. Meclise bir gündem koydunuz mu, lakayit yapımınızla her zaman ciddiyetsiz yanıtlar verdiniz. Siz ne kadar meclis üyesiyseniz ben de bir o kadar meclis üyesiyim. Sizin burada ne kadar konuşma hakkınız varsa ben de o kadar konuşma hakkına sahibim. Ve ben de her zaman bu meclise olumlu projeler getirdim. Ama her zaman olduğu gibi havadan bakan ve alaycı bir yapıyla yanıt verdiniz. Teşekkür ederim sizin yapacağınız zaten bu kadardır" diye yanıt verdi.  

ŞAHİN: İSTANBUL'A DA İRTİBAT OFİSİ AÇACAĞIM
Ankara İritbat Ofisi tartışmaları üzerine Şahin, "Ankara İrtibat Ofisi'ni açtık ve bunun içinde teşekkürlerini ileten arkadaşlarımız var. Demek ki güzel hizmet veriyor ki, hem üyelerimiz hem de o ofisten yararlanan insanlarımız bize teşekkür ediyorlar. İnşallah gelecek dönem de Yönetim Kurulu ve meclisten onay alırsam bir İrtibat Ofisi de İstanbul'a açacağım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 18:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83