ALTSO'da oy kullanabilmek için son 3 gün

ALTSO'nun nisan ayında yapacağı seçimlerde oy kullanmak isteyen üyelerin, gerekli şartları yerine getirebilmesi için son tarih; 8 Mart olarak açıklandı.

ALTSO'da oy kullanabilmek için son 3 gün
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)'nın ertelenen seçimlerinin nisan ayının ilk döneminde yapılması bekleniyor. Mevcut Başkan Mehmet Şahin ve Mustafa Tuna'nun başkanlık için yarışacağı seçime kısa bir süre kala, ALTSO'dan üyelere önemli bir duyuru yapıldı. Bir yerel basın kuruluşu aracılığıyla yapılan duyuru ile seçimlerde oy kullanmak isteyen üyelerin sağlaması gereken kriterler anlatıldı ve bu kriterlerin 8 Mart'a kadar yapılması gerektiği belirtildi.

ALTSO Yönetim Kurulunun yaptığı bilgilendirme duyurusu şu şekilde:

"5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve organ seçimleri hakkında yönetmelik hükümlerince meslek komiteleri ve meclis seçimlerine seçmen sıfatı ile iştirak edebilmek ve meslek komiteleri ve meclise üye seçilebilmek için ticari ve sınai dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellifi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin oda kayıtları 8 Mart 2018 Perşembe mesai bitimine kadar hafta içi her gün 08.00-17.30 saatleri arasında oda mali ve idari işler servisinde incelemeye açık olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvurular firma yetkilisinin imzasını taşıyan bir dilekçe ile daha önce hiç vergi numarası bildirilmemiş üyelerimizin de öngörülen süre içinde vergi hesap numarasını, seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için 08 Mart 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar odamıza ibra etmeleri gerekmektedir. Kayıtlarını düzeltmeyen üyeler için oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83