ALTSO'dan af yasası duyurusu!

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) yeni çıkan af yasası ile ilgili konuştu.

ALTSO'dan af yasası duyurusu!
“Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 18/05/2018 tarih ve 30425 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kanun Çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı Oda borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya dileyen üyeler yine gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Temmuz 2018 tarihinde kadar ALTSO Mali ve İdari İşler Şube Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
Bu çerçevede;
1. Yasa 31/03/2018 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2018 yılı aidat borçları yasa kapsamına dahil değildir. 
2. Başvuru üzerine, Oda tarafından toplam meblağ üyenin talebi doğrultusunda azami 6 (altı) taksite kadar bölünebilir. Birinci taksitin son ödeme günü 31 Temmuz 2018 olup, altı aylık taksit yapılması durumunda kalan beş taksit birer aylık dönemler dahilinde tahsil edilecektir.(Vade son ödeme tarihleri:31 Ağustos 2018-30 Eylül 2018-31 Ekim 2018-30 Kasım 2018-31 Aralık 2018)
 3. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Temmuz 2018 tarihinde odamız Mali İşler Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.) 
4. Taksitli ödeme yapmak istemeyen üyelerimiz başvuru dilekçelerinde belirtmek kaydıyla ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar 31 Temmuz 2018) gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler. 
5. Yasa kapsamında yapılandırılan aidatların taksitlerinin ödeme süresinde kısmen veya tamamen ödenmemesi durumunda Taksitler eski haline döndürülür ve gecikme cezası tahakkuk ettirilir. 
6. Borçlarını taksitlendiren ve durumları ASKI da olan üyelerimizin ilk taksit tutarını ödemeleri halinde Oda Yönetim Kurulu Kararıyla üyelik durumları Askıdan Faal hale alınacak, Meslek Grupları ve Seçmen listelerine dahil edilecektir. 
7. Toplam anapara borç tutarları 31 Temmuz 2018 tarihine kadar kredi kartı (Parafcard, Bonuscard, Wordcard ) ile 4 taksitte ödenebilir.

8. Vergi Mükellefiyeti Sona erdiği halde odamız kayıtları devam eden üyelerin, vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte gecikme cezaları silinecektir.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 15:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83