ALTSO'dan çok önemli çalışma saati tavsiyesi

ALTSO'dan çok önemli çalışma saati tavsiyesi
Korona Virüsü nedeniyle üyelerine uyarılarda bulunan ALTSO, herkesin işlerini aksatmayacak şekilde çalışma saatlerini azaltması tavsiyesinde bulundu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) sosyal medya hesabından Korona Virüsü'ne ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Üyemiz;
Corono Virüs ile mücadele kapsamında başta kamu kurumlarında yapılan mesai düzenlemeleri ve verilen idari izinlerin ardından özel sektörde de insan sağlığını yakından ilgilendiren Kuaför, SPA, Güzellik Merkezleri gibi işletmeler zorunlu olarak kapatılmıştı.

Bununla birlikte hem Alanya’mızda hem de ülkemiz genelinde bazı sektörlerin de esnek saat uygulamasına geçtiğini gözlemliyoruz. İnsan sağlığını korumak ve virüsün yayılmasının önüne geçmek için devletimiz tarafından “Evde Kal” ve “Hayat Eve Sığar” sloganları ile halkımızın mecbur kalmadıkça ev dışına çıkmamaları önerilmekte, tavsiye edilmektedir. Hatta 65 Yaş sınırı konularak sokağa çıkma yasağı ilan edildiği de hepimizin malumlarıdır.

Bu düşüncelerden hareketle zaman zaman farklı sektörlerde yer alan ticari faaliyetlerine devam eden üyelerimizden de tarafımıza ulaşan bazı talepler doğrultusunda esnek saat uygulamasına geçilmesinin ve mesai saatlerinde azalmaya gidilmesinin Odamızca da tavsiye edilmesi istenmektedir.

Bu bağlamda Oda olarak hem sizlerin, hem ailelerinizin hem de halkımızın güvenliği açısından mesai saatlerinizi yeniden gözden geçirmenizi ve mümkün olan ve işlerinizi aksatmayacak şekilde çalışma sürenizi azaltmanızı tavsiye ederiz." 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 10:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83