ALTSO Meclisinde ne konuşuldu?

ALTSO, Eylül ayı olağan meclis toplantısı 26 Eylül 2017 Salı günü, ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Şahin, 01 Ekim’de yapılacak ALTSO Organ seçimlerinin ertelenmesi ile ilgili olarak, “Alanya’mız ve ülkemiz için hayırlı olsun. Devletimizin aldığı karar saygılıyız” derken, “İlk günkü aşkla ve azimle çalışmalarımız devam edecek. Bizim gündemimizde hep hizmet oldu. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

ALTSO Meclisinde ne konuşuldu?
Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından meclis üyelerine aktarıldı.

ŞAHİN: “ERTELEME ALANYA’MIZA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

01 Ekim 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan ama Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılının Nisan ayına ertelenen oda seçimleriyle ilgili konuşan Başkan Şahin, “Devletimizin aldığı karara saygılıyız. Ülkemize ve Alanya’mıza hayırlı olsun. Bu süreçte şahsıma ve yönetimime gösterilen destek için bir kez daha üyelerimize teşekkür ederim. Yine üyelerimizden aldığımız güçle odamız üyeleri için seçime kadar ara vermeden bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ŞAHİN: “GÖÇ İDARESİ YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINACAK”

Göç İdaresi’nin önümüzdeki günlerde yeni binasına taşınacağına değinen Başkan Şahin, “Bilindiği gibi Ankara’ya giderek Alanya’mızın birçok ilden büyük olduğunu, ülke ekonomisine sadece turizmden 4 milyar dolar katkı sunduğunu yetkililere söylemiştik. Bu talebimizde uygun görüşmüş, rekor sürede Alanya’mıza Göç İdaresi kurulmuştu. Ama Göç İdaresi yer sorunu nedeniyle Nüfus Müdürlüğü’nde kısıtlı bir şekilde hizmet veriyordu. Özellikle inşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz bu sorunla ilgili bizlere çok sayıda talepte bulunmuştu. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da öncülük yaparak gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik ve odamız üyelerinin sosyal hayatını geliştirme derneği vasıtasıyla Göç İdaresi’ne yeni hizmet binasının kiralanmasını sağladık ve müdürlüğü tahsis ettik. Bu aşamada, Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamımız Sayın Mustafa Harputlu ve Alanya Göç İdaresi Müdürü Sayın Ramazan Şimşek’in de onaylarını aldık. İnşallah en kısa sürede Göç İdaresi yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacak” dedi.

ŞAHİN: “YER TAHSİSİ ONAYLANDI”

Başkan Şahin, ALTSO İmalatçılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’yle ilgili olarak da meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Şahin, sanayi sitesinin yer tahsisinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığına dikkat çekerek, “Yer tahsisimiz onaylandı. Bundan sonra sırada 18. Madde uygulaması var. Onu da aşama aşama takip edeceğiz” dedi.

ŞAHİN: “YERİNDE İNCELEME YAPTIK”

Karayolları tarafından yapımı devam eden yeni çevreyolu inşaatı nedeniyle mağdur olan esnafın durumunu analiz etmek için yerinde inceleme yaptıklarını açıklayan Başkan Şahin, “Bu çalışmalar yapılırken gerek üyelerimizin, gerekse bu bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiği düşüncesiyle yaptığımız incelemelerde bölgedeki esnafların görüşlerini aldık. Bu doğrultuda da Karayolları Bölge Müdürümüz nezdinde girişimlerde bulunduk” dedi.
Başkan Şahin ayrıca, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, ALSMO üyeleriyle gerçekleştirilen toplantı hakkında da meclis üyelerine önemli bilgiler aktardı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 16:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83