ALTSO TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN TORBA YASA İSTİYOR

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye'ye turist getiren A seyahat acentelerine verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin kapsamının genişletilmesinin ülke ve bölgemize olan etkilerini değerlendirdi. Şahin alınan kararı olumsuz havanın dağılabilmesi bakımından çok yararlı gördüklerini söyledi.

ALTSO TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN TORBA YASA İSTİYOR
 ŞAHİN: KARAR OLUMSUZ HAVAYI BİRAZ OLSUN DAĞITTI

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar gereği geçen yıl 13 ülkeden turist getiren acenteler için uygulanan destek kampanyası, dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde genişletilmesinin turizm sektörüne çok olumlu etkileri olacağını ifade eden Şahin, “Hükümetimiz Rusya ile yaşanan krizin etkilerini azaltmak adına olumlu bir karar aldı. Bu karar uçak düşürme ile başlayan karamsar havayı da dağıttı” dedi.

ŞAHİN: “HÜKÜMETİMİZDEN TALEPTE BULUNDUK”

Rusya ile yaşanan siyasi krizin ardından Alanya turizminin de etkilendiğini ifade eden Başkan Şahin, “Uçak krizinin ardından Alanya’mızın 3 dinamik sektöründe yani turizm, tarım ve inşaatta kayıplar oldu. Bu sektörler etkilendi. Bununla ilgili biz ALTSO Yönetimi olarak, ALTSO Meclisi olarak elimizden gelen bütün çalışmaları gösterdik. Çeşitli toplantılar yaptık. Yaptığımız toplantıların ardından bu konunun çözümüyle ilgili hükümetimizden çeşitli taleplerimiz oldu” dedi.

ŞAHİN: “ÇOK MUTLUYUZ”

Başkan Şahin, “Geçtiğimiz yıl, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna'dan, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes havaalanlarına tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan uçak başına 6 bin dolar destek veriliyordu. Bu sene dünyanın bütün ülkelerini kapsayacak şekilde bu destek genişletildi.
Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu konuda büyük emekleri oldu. Sayın Çavuşoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çok mutluyuz” dedi.
Önümüzdeki günlerde ALTSO Yönetimi olarak bir Ankara çıkarması yapacaklarını hatırlatan Başkan Şahin, Turizm Bakanlığı’nı da ziyaret edeceklerini dile getirdi. Ziyarette, yakıt desteği sebebiyle teşekkür edeceklerini belirten Başkan Şahin ayrıca, turizm sektörü için de bir torba yasa isteyeceklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 15:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83