'Amacımız Tosmur'a bir tuğla fazla koymak'

Tosmur Mahallesi Muhtar Adayı İsa Akar, "Hizmetin adayı olarak yola çıktık. Amacımız Tosmur mahallemize bir tuğla fazla koyabilmektir. Tosmur halkı hizmeti oylayacaktır" dedi.

'Amacımız Tosmur'a bir tuğla fazla koymak'

 Yarın yapılacak Tosmur Mahalle Muhtarlığı seçimleri öncesi Muhtar Adayı İsa Akar, Alanya Adres'in sorularını yanıtladı. 

banner111
Kısaca İsa Akar kimdir?

1983 yılında Alanyada doğdum. İlk orta liseyi bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Dış Tıcaret bölümünden mezun oldun, devamında Anadolu üniversitesi İşletme Fakultesinden mezun oldum. Uzun yıllar Akarspor mağazamızda yöneticilik yaptım evli ve iki çocuk babasıyım halen Tosmurda bulunan 3tane sitenın yöneticiliğiliğini yapmaktayım. Abim Feyzullah Akar ile birlikteİnşaat ve emlak işiyle iştigal ediyorum.

Peki neden aday oldunuz?

Tosmur mahallemiz 15 yıldır belediyelik şeklinde yonetilmiştir. Bu çapta büyük bir alanın büyükşehir yasasıyla kapatılması hizmet akışının biraz aksayarak gelmesi sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu durum neticesinde son 1 yılda eksiklikler dahada belirginleşmiştir. Ben aday olmadan önce de Tosmur sorunlarını Alanya belediyemize büyükşehir belediyelerimize bildirdim. Sorunların çozumu için belli bir yetki olmadan tıkanıyoruz. Sağolsun kurumlarla olan ikili ilişkilerimiz bizim en büyük avantajımız. Bu topraklara hizmeti kendimize borç bildik. Ne bir makam ne bir maaş ne de başka bir niyetimiz vardır. Niyetimiz halisane Tosmur’a hizmettir. Ne de bir başkasına inat olsun diye aday olduk. Ne de birileri bizi aday çıkardı. Kendi hür irademizle aday olduk.

Projeleri olan adayım diyorsunuz, peki nedir projeleriniz?

En büyük hayalim ve projemiz Prestij köprüsü adını verdiğimiz köprüdür. Kestel ve Tosmur arasından geçen Dimçayı üzerine yaya geçişlerimizin yapılacağı  bir köprü yapımıdır. Köprü yapımıyla Tosmur esnafımızın daha canlı ve hareketli olacağı günler olacaktır. Çünki karşı tarafta oturan vatandaşlarımız en hızlı şekilde manava, kasaba, fırına ve diğer imkanlara daha çabuk ulaşacaktır. Bu tarafta oturan vatandaşlarımız belediye başkanımız Adem Murat Yücel beyin oluşturduğu piknik alanlarına daha kolay ulaşacaklardır. Bu da iki tarafta bulunan halkın karşılıklı ulaşımı kolaylaşacaktır.


Peki muhtarlığın bir bütçesi yok. Bunu nasıl başarmayı düşünüyorsunuz? Bunun hayal olduğunu iddia edenler var.

Çok doğru muhtarlık kurumunun hiçbir bütçesi bulunmamaktadır. Seçim sürecinde ziyaretlerimde AKP ilçe başkanı sn Berberoğlu yasal izinler konusunda yardımcı olacağını soyledi. Belediye başkanımız Adem Murat Yücel beyde projeye sıcak baktı. Tabi burada yetki olmasını istiyoruz hayal değil gerçekçi bir projemiz var. Yapılmayacak hiçbir şey yok. Manavgat çayının üzerinde bu tip köprü var. Hayal ise orası hayal olmalıydı.

Trafo meselesi nedir?

Aslında trafo meselesi değil. İmar yapılırken belli bölgelere trafo binaları yapılmıştır.Ömer koparan Caddesi ve Kerimcik caddesinin kesiştiği noktada bir trafo vardır. Yolmu trafoya girdi, trafo mu yola girdi anlamsız ve çirkin bir görüntü vardır. Bunun buradan kaldırması gerekmektedir. Ara ara maddi hasarlı kazalarda olmaktadır. Çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Pazar yeri dediniz? Nedir Pazar yeri konusu?

Tosmur mahallemize kurulan Pazar yeri konusunda halkımızın ulaşmasında ciddi sıkıtılar yaşanmakta.  Halkımızın haklı talebi olarak Pazar yerinin Tosmur içerisinde bir yere taşınmasıdır. Ziyaretlerim sırasında  Pazarcılar odası başkanımızla görüştük olumlu cevaplar aldık. Yine belediye başkanımıza konuyu izah ettik olumlu bakıldı. Taleplerimize cevap alacağımızdan kımsenın süphesi olmasın.

Seçilirseniz azalarınız ile nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz? 

Seçilirsek.. Tabi güzel bir soru. Halkımızın büyük bir teveccühü ile seçimlerden çıkacağız. Kamuoyu anketlerimizde ve internet üzerinde yapılan anketler bizi hep önde göstermiştir. Azalarımız zaten başından beri beraber çalışmaktayız. Çalışma arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Ben uyumlu insanım uzatılan el hiç bi zaman havada kalmamıştır. Herkesle uyum içerisinde çalışacağız.

Adaylar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Adayların şahsi olarak hiçbir yorum yapmam. Herkesin kendine göre eksiği var fazlası vardır. Yaşamına ticaretine ve bunun gibi şahsi ve bel altı hiçbir eleştiri yapamam. Sadece onların projeleri üzerinde eleştiri yapabilirim. 
Aday arkadaşlarımızın birisi 1 dönem meclis uyeliği yapmış ve yapacaklarını sıralamıştır. Üzüldüğüm nokta şudur. 1 dönem yapılamayanı nasıl yapacaksınız? Depo parsellere muhtarlık ofisi yapacağınızı iddia ediyorsunuz meclis üyeliği döneminde neden yapmadınız, yeni dünya evlerinin olduğu bölgede Ömer koparan caddesinde  su baskını oluyor burası neden daha önce yapılmadı, sorun neden görülmedi?
Tosmur’un en büyük ve karmaşık imar sorununa imza atanlardan birisi kendisi değilmidir. Hapıllar bölgesi imara neden açılmamıştır. 
Tosmur mahallesinde belde belediye iken yardım için kurulmuş olan dernek ne olmuştur? Fes edilmişmidir.
Diğer aday arkadalar ise basit çözümlemelerle çözülebilecek şeyleri proje olarak sunmuşlardır. Bunlar kısa vadede çözülebilecek şeylerdir. Seçildiğimiz gün bu sorunların hepsinin üstesinden geleceğiz. 
Diğer iki aday arkadaşımız proje ortaya sunmamışlardır. Bu da onların tercihidir.

Seçim çalışmalarını nasıl yürüttünüz, sloganınız nedir.? 

Bizim sloganımız “yerlisiyle gurbetçisiyle emekçisiyle Tosmur’da büyük bir aileyiz” diyerek yola çıktık. Ayrıştırıcı ayırıcı veyahut nefis şişkinliği yapmadık. Bizim için Tosmurda yaşayan herkes eşittir. Benim dedem 100 yıl önce gelmiş, diğer mahallelimiz 20 yıl önce gelmiş, bir diğeri 1 yıl önce gelmiş Tosmur’a yerleşmiştir. Bu büyük bir aile olduğumuz anlamına gelmektedir. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine ülkemizin bütün illerinden insanlar yaşamaktadır. 
Seçim çalısmaları boyunca halkımıza bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyerek kahve ikram ettik. Bu bizim kültürümüzde vardır. Bazı arkadaşlarımız gül dağıttı, bir arkadaşımızda eşarp dağıtıyormuş onu da yeni öğrendik.
 
Seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Seçim süreci bir aday hariç gayet seviyeli yürütüldü. Tosmur mahallemizde sukunet içerisinde seçim çalışmalarımızı yaptık. Bir arkadaşımız çeşitli iftiralar ortaya atsada halkımız gereken cevabı vermiştir. Sandıkta da ziyadesiyle cevabı verecektir..

Tosmur halkına mesajınız nedir?

Tosmur halkına mesajımız gayet açık ve nettir. Pazar günü mutlaka sandığa gidilmelidir. Demokrasının gereği sandıktır. Sandık halkımızın tercihini yansıtacaktır. Hizmetin adayı olarak yola çıktık. Amacımız Tosmur mahallemize bir tuğla fazla koyabilmektir. Tosmur halkı hizmeti oylayacaktır. Halkımızın desteklerini bekliyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83