ANTALYA'YA SURİYELİ GİRMESİ YASAK!

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2015 yılı ilk 9 ayında Antalya Havalimanı'nda ve otogarda yapılan çalışmalarda durumları şüpheli görülen 356 kişi mülakata alındı. Alanında uzman polisler tarafından 23 sorunun sorulduğu mülakatlar neticesinde durumu sakıncalı görülen 165 şüphelinin Türkiye’ye girişi engellendi.

ANTALYA'YA SURİYELİ GİRMESİ YASAK!
Uluslararası terörizmle bağlantılı militanların Suriye ve Irak ülkelerinde bulunan çatışma bölgelerine geçmelerini önlemek amacıyla otogar ve havalimanında görevlendirilen Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, örgüte katılımın yüksek olduğu ülkelerden gelen vatandaşları mercek altına aldı. Suriye ve Irak’ın yanı sıra İngiltere, Almanya ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinin de aralarında bulunduğu 23 ülkeden gelen 356 yolcu mülakata alındı.

165 YOLCU İADE EDİLDİ

2015 Ocak ayından bugüne gerçekleşen denetimlerde yolcuların 53’ü otogar ve 303’ü ise havalimanında mülakata alındı. Mülakata giren özel eğitimli ekipler, uzmanlarca önceden hazırlanmış 23 soru karşısında şüpheli şahısları belirledi. Durumu sakıncalı görülen 165 yolcu Türkiye’ye girişleri engellenerek, ülkelerine iade edildi.

İLK SIRADA İNGİLTERE VAR

Yapılan mülakat sayılarında, ilk sırada 67 ile İngiltere’den gelen yolcular yer aldı. Yapılan mülakatlar sonrası İngiltere’den gelen yolcuların 30’u ülkesine geri gönderildi. Danimarka’dan gelen 35 yolcuya yapılan mülakat sonucu 24, Rusya’dan gelen 27 yolcuya yapılan mülakat sonucu ise 17 yolcu sakıncalı bulunarak ülkesine geri gönderildi. Irak’tan 18 ve Suriye’den 15 yolcu da Türkiye’ye giriş izni alamadı.

DENETİM AZ ZANNETTİLER

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul’a gelen 2 bin 500’ün üzerinde yolcuyu mülakata almış ve 550’den fazla kişiyi ülkelerine iade etmişti. İstanbul’da denetimlerin artmasının ardından DAEŞ, militanlarını Antalya’nın da aralarında bulunduğu “denetimlerin daha seyrek” olduğu illerle yönlendirmişti. DAEŞ, örgüte katılacakların Türk polisine yakalanmaması amacıyla hazırladığı 50 sayfalık “Hijrah to the Islamic State” isimli kitapçıkta, “İstanbul polisinin son zamanlarda yaptığı yoğun denetimlerde, çok sayıda kardeşimiz gözaltına alınarak ülkesine iade edildi. İstanbul’daki hava limanlarının aksine Avrupa’dan direkt uçuş olan Ankara, Antalya ve İzmir havalimanlarını tercih edin” çağrısında bulunmuştu.

SAKALI KES KOT GİY

Kitapçıkta yer alan, “İlgi çekmemek için gruplar halinde gezmeyin. Birbirinizle yüz yüze görüşmekten kaçının, internet üzerinden iletişim kurun. Hava limanındayken şüpheli görünmeyin” önerileri dikkat çekmişti. Seyahat eden kişinin normal giyinmesi ve dini bir görüntüsü olmaması önerilen kitapçıkta, erkeklere sakallarını kesmeleri, kot pantolon giymeleri ve çantalarında bıçak, kamuflaj ve bot gibi şüphe uyandıracak askeri malzemeler bulundurmamaları, kadınlara ise peçelerini ya da başlarını açmaları hatta makyaj ve geçici dövme bile yaptırabilecekleri yönünde tavsiyeler yer alıyor.
Yolcuları en çok geri çevrilen ülkeler arasında ise İngiltere 30 yolcu ile başı çekerken, İngiltere'yi Danimarka 24,Irak,18, Rusya 17, Suriye 15, Almanya 10, Hollanda 10, Belçika 3 yolcu ile takip etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 17:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83