'Artık mühürlemeye 10 kişi gitmiyoruz'

Alanya Belediyesi Zabıta’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Zabıta Müdürü Hasan Akın ve Zabıta Amirleri, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 196. Yıl dönümü nedeniyle Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette teşkilatın hedefleri ve toplumdan beklentileri konuşuldu.

'Artık mühürlemeye 10 kişi gitmiyoruz'

 abıta yöneticilerinin AGC’yi ziyareti saat 14.00’de gerçekleşti. Kula ve ekibi Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Gaye Coşkun tarafından karşılandı. Alanya basını adına AGC Başkan Yardımcısı Gaye Coşkun’a çiçek taktim eden Belediye Başkan Yardımcısı Kula, “Teşkilatımız ve Alanya Belediyesi Zabıta personeli adına Alanya basınımıza bize gösterdikleri destek için teşekkür ederiz” dedi. 

banner111
Ziyaretlerinde ötürü meslektaşları ve AGC Yönetim Kurulu adına teşekkür eder Coşkun, “Yaklaşık 200 yıllık köklü bir geçmişe sahip Zabıta Teşkilatınin önemi ülkemizde son yıllarda daha çok anlaşılmaktadır. Alanya Belediye Zabıtası ise şehirde her türlü konudan sorumlu tutulmakta, çok hizmet beklenmektedir. Bu zorlu görevi yerine getirirken zabıta ile basın arasındaki ilişkiler her zaman yapıcı, Alanya menfaatlerine yönelik ve işbirliği içinde olmuştur.” diyerek Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşun 196. Yıl dönümünü kutladı. 

“ARTIK MÜHÜRLEMEYE 10 KİŞİ GİTMİYORUZ”

Belediye Başkan Yardımcısı Kula, geçmiş yıllarda çizilen olumsuz tablolar nedeniyle zabıta imajının kötü olduğu ülkemizde son yıllarda bu durumun değiştiğine dikkat çekti. Kula şöyle konuştu: “Amacımız gençlerimizin “Ben Zabıta olacağım” diyerek bu mesleği seçmesi. En az yüksek okul mezunu, hatta gönül istiyor ki, psikoloji mezunları Zabıta olsun. Biz Alanya Belediyesi olarak yılda iki kez, sezon başında ve sonunda personelimize eğitim veriyoruz. En az 48 saat davranış eğitimi zorunlu. Bu çabalarımız, arkadaşlarımızın özverisi ile Alanya’da önemli işler yaptık. Artık bir yere mühürlemeye 10 personelle gitmiyoruz. 2 personel bu işi yapabiliyor. Esnafımız da personelimizde eğitimlerin sonucunu olumlu yönde görüyor. Amacımız daha iyi hizmetler yapmak. Tek çabamız var şehrimizin düzen ve disiplininin sağlanmasında yasaların verdiği gücü kullanmak.”  

ZABITA TİYATROSUNA HERKESİ BEKLERİZ
 
Alanya Belediye Zabıta Müdürü Hasan Akın’da Zabıta bilincinin gün geçtikçe yükseldiğini, okullarda zabıta’nın görevlerini anlatan eğitimler yaparak çocukların gelecekte daha bilinçli olması için çalışacaklarını söyledi. Akın, Zabıta Haftası nedeniyle hazırlanan tiyatro gösterisini izlemek üzere tüm Alanya halkını davet etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 18:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83