Aşıklı, Alanya ve Gazipaşa'nın hayallerini yıktı!

TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Gazipaşa ve Alanya Havalimanı ile ilgili Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına ilişkin soruları yanıtladı.

Aşıklı, Alanya ve Gazipaşa'nın hayallerini yıktı!

 Bölgede Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın (GZP) büyütülmesi beklentileri devam ederken, bugün haber sitelerine yansıyan bir haber turizmcileri heyecanlandırdı. Ancak söz konusu kararın, 2014 yılındaki kamulaştırmaya ilişkin bir resmi prosedürden ibaret olduğu belirtildi. 

banner111
 
RESMİ GAZETE'DEKİ KARAR 

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında "Uçuş güvenliğine yönelik çalışmalar kapsamında Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun uzatılması amacıyla bazı taşınmazların Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında 6/3/2014 tarihi ve 2014/6104 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın ekli listede belirtilen parsellere ilişkin hükümlerinin yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir. 1,2,3,4,5,6,7’nci parsellerdeki kamulaştırılacak alanın toplam büyüklüğü 7 bin 525 metrekaredir" denildi. 

RESMİ PROSÖDÜRMÜŞ

Haber siteleri, bu kararı "Pist uzunluğu nedeniyle büyük uçakların inemediği Alanya-Gazipaşa (GZP) Havalimanı’nda pistin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı" şeklinde yorumladı ve okuruna yeni bir kamulaştırma gibi duyurdu. Oysa, Resmi Gazete'de yayınlanan kararda da belirtildiği gibi söz konusu kamulaştırma, 2014 yılında yapılan son kamulaştırmaya ilişkindi. 
TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı yayımlanan kararla ilgili soruya "Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Söz konusu karar, 2014 yılında GZP arazisinde yapılan kamulaştırmaya ilişkin. Karar, daha önce kamulaştırması yapılmış bazı parsellere ilişkin resmi bir prosedürden ibaret ara karardır" yanıtı verdi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 14:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83