ASMEK'TE KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKAN KADINLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK okuma yazma kursunu tamamlayan 9 kadın kursiyer öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha kanıtladı.

ASMEK'TE KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKAN KADINLAR

 Yaşları 28 ile 60 arası olan kadınlar okuma yazma öğrenerek kimseye muhtaç olmadan kendi işini yapabilmenin ve hayallerini gerçekleştirebilmeninsevincini yaşıyor.Okuma yazma bilmeden karanlıkta yaşadıklarını belirten kadınlar “ Şimdi aydınlığa çıktık. Hastaneye tek başımıza gidebiliyoruz.İnternet kullanabiliyoruz. Çocuklarımıza yardımcı olabiliyoruz.” sözleriyle mutluluklarını dile getirdi.

banner111
Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) vatandaşları sadece meslek sahibi yapmıyor, okuma yazma kurslarıylainsan hayatına hem ışık tutuyor hem de öğrenmenin yaşının olmadığını gözler önüne seriyor. ASMEK Konuksever Kurs Merkezi’nde Okuma-Yazma Kursu’na katılan 28 ile 60 yaş arası 9 kadın kursiyer uzman eğitmenler eşliğinde kelime hecelemeden başlayarak, okuma yazma eğitimini tamamladı. Artık hayata daha farklı gözle bakabilen ve hayallerini gerçekleştirenkursiyer kadınlar için sertifika töreni düzenlendi. Kursiyerlerinsertifikalarıaynı zamanda ilkokul diploması yerine de geçiyor ve böylece kursiyerler ehliyet gibi resmi belgeleri almaya da hak kazanıyor. 
ONUR VE GURUR DUYUYORUM
Okuma Yazma Kursu’nu başarı ile bitiren kursiyerlerden Yurdagül Aktaş, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, “Şu anda kimseye muhtaç olmadan kendi işimi yapabiliyorum, çocuklarıma yardım edebiliyorum. Okuma yazmanın yanı sıra birçok alanda ders gördük. Örneğin, Coğrafya dersinde denizlerimizi göllerimizi, Fen Bilgisi dersinde maddeyi ve maddenin hallerini, Türkçe dersinde noktalama işaretlerini, Sosyal Bilgiler dersinde kadın haklarını seçme ve seçilme hakkı aldığımızı öğrendik.  Bu belgeyi almak bana çok onur ve gurur verdi. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ve eşi Ebru Türel’e, ASMEK yönetimi ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.” dedi. 
KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKTIK 
“Bizler karanlıktan aydınlığa çıkan öğrencileriz” diye konuşan Remziye Tarıkoğlu’da, “Okuma yazma bilmeden karanlıkta yaşayan biriydim, okuma yazma öğrendikten sonra aydınlığa çıkan birisi oldum. İnternet kullanabiliyorum, hastanelere tek başıma gidebiliyorum.Kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim yapabiliyorum.” diyerek mutluluğunu dile getirdi.  

AZMETTİLER BAŞARDILAR

ASMEK Eğitmeni Nigar Odabaşı da bu yıl ilk kez iki kademeli okuma yazma kursu açtıklarını belirterek, ”Kursumuzun ilk katılımcıları azmederek ve çok çalışarak sınavda başarılı olup sertifika alma başarısı gösterdi. Bundan sonra hayatları daha kolaylaşacak. Kendi işlerini görebilecek. Kendilerini daha güçlü hissedecek.” diye konuştu



Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83