ASMO Başkanı Çavdar'dan, kurumsallaşma vurgusu

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı Emrulah Tayfun Çavdar, ekonomik şartlardan en çok etkilenen meslek gruplarından biri olduklarını vurgulayarak, teknolojik olarak değişen ve dönüşen meslekleri kapsamında, kendilerininde kurumsallaşma adına bu dönüşüme ayak uydurmaları gerektiğini kaydetti.

ASMO Başkanı Çavdar'dan, kurumsallaşma vurgusu
Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından ‘Mesleğimizde Kurumsallaşma ve Müşteri Odaklı Hizmet Sunumu” semineri ASMO Mustafa Özyürek Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yükselen, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan ve çok sayıda mali müşavir ve yeminli mal müşavir katıldı.

Seminerin açılışında Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Ankara’da tedavisine devam edilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a, ailesi ve CHP'lilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Çavdar, “Ekonomiden ciddi sıkıntı var. TÜİK verilerine göre yüzde 12’lik enflasyon var, yüzde 13 işsizlik var. Bunun içinde de yüzde 20 genç işsiz var. Okumuş insanlar işlerini ve paralarını kaybediyorlar. Türkiye üretmiyor, ürettiğini satamıyor, sürekli bir kredi ve krediyle dönen ekonomiyle karşı karşıyayız” dedi.

"Değişime ayak uydurmalıyız"

Ekonomik şartlardan en çok etkilenen meslek gruplarından biri olduklarını vurgulayan Çavdar, “Müşterilerimiz dolaylı ve ekonomik şartlardan etkileniyor, buda ücretlerimize yansıyor. Dönüşüm içindeki mesleğimizin kurumsallaşması ve gelirlerin arttırılması noktasında sunumlar yapılacak. Mesleğimizi değişiyor, dönüşüyor, hedefler yeni yeni olgular hayatımıza giriyor. Bunda sonrada süratle de girmeye devam edecek. Bizde bu kapsamda gelişmeli ve değişime ayak uydurmalıyız. Daha az kazanabiliriz, daha az yiyebiliriz, daha az gezebiliriz ama özgürlüklerin olmadığı, adaletin,hukukun olmadığı ülkede yaşamak zordur. Yanı başımızdaki ülkelerde bunları net olarak görüyoruz. Bizim ülkemizde de birlik ve bütünlük sağlanarak güzel günler gelecektir." 

"Kaliteli hizmet" 

TÜRMOB Sekreteri Yahya Arıkan da, Türkiye’de dijital dönüşümü en çok yaşayanların Mali Müşavirler olduğunun altını çizerek, “Meslekte ciddi bir değişim ve dönüşüm söz konusu. Müşterinin dediğini yapan bir meslek grubu var. Meslek mensubunun kaliteli hizmet üreten meslek danışmanı olmasını istiyoruz. Kayıt tutarak para kazanmak bir gün tarihe karışacak. İstenildiği kadar bilgi internet ortamına yüklensin, o tablonun sonucunu yine bizler yorumlayacağız. O yüzden bizlerin kaliteli hizmet vermesi şart” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 17:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83