Aytemiz'in o kararı Yıldız ve bölge halkını çıldırttı

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.nin Alanya'daki tesisi 4 kat büyütme kararı alması MHP'li eski vekil Hüseyin Yıldız ve yöre halkını kızdırdı.

Aytemiz'in o kararı Yıldız ve bölge halkını çıldırttı

Yeşilöz’de denizi tehlikeye atan Aytemiz Dolum Tesisi’ne ilişkin dosya hazırlayan MHP’li Yıldız, “Bu tesis dört kat büyütüldüğünde denizimiz de dört kat risk altına giriyor. Biz bu tesisi buradan kalkmadığı müddetçe bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya 23’ncü Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız, çevre ve doğaya zarar veren şirketlere dönük savaş açtı. Daha önceki yıllarda Alanya’da çakıl ocaklarının kapatılmasına dönük başlattığı kampanyadan alnının akıyla çıkan Milletvekili Hüseyin Yıldız, bu yıl da Yeşilöz’de denizin içinde dolum tesisi bulunan Aytemiz’e karşı bir mücadele başlattı. Bir kaç vatandaş ile birlikte Aytemiz Dolum Tesisi’nin o bölgeden kapatılmasına dönük bir çalışma başlatan Yıldız, bu konuda hazırladığı dosyayı MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, ilgili bakanlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunmaya hazırlanıyor. Yıldız, bu tesisin kapatılması için Alanyalıları ortak hareket etmeye davet etti.

Yıldız ve yöre halkı karar sonrası tesisin olduğu yerde açıklama yaptı.

“KAPANINCAYA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

Yeşilöz’de dolum tesisinin bulunduğu plajda da vatandaşlar ile toplantı yapan Yıldız, “Aytemiz A.Ş.’nin daha önce dolum tesisini büyütme çabaları olmadığına dair açıklamaları vardı. Biz biliriz ki, söz namustur. Özellikle yazılı olarak verilen sözler iki kere namustur. Dolayısıyla Aytemiz A.Ş. o vermiş olduğu sözü bir kenara bırakarak, uyanıklık yaparak bizlerin bu işten vazgeçeceğimizi düşünerek bu faaliyetine başlamıştır. Biz bugün bu toplantıyı yaparken Alanya’daki tüm basın kuruluşlarını buraya davet ettik ama bugün hiç birisi bugün buraya gelmedi. Yine Sivil Toplum Örgütleri’ni buraya davet ettik ama birisi de gelmedi. Alanya’nın kucağına bırakılan bu bombayla alakası yok demektir. Eğer bu tesis dört kat büyütülürse bu tehlike 4 kat büyüyecek demektir. Alanya’da yaşayan 300 bin ve turizm alanının yüzde 30’unu Alanya kapsıyor. Burada yaşanacak bir kaza sonrası Alanya turizmi bittiği gibi Türkiye turizmi de darbe alacaktır” diye konuştu.

“ALANYA TURİZMİ RİSKTE”

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Doğa kendisine müdahale edeni asla affetmez. Carettaların burada görevi vardır ve o görevi yerine getirmişlerdir. Alanya’da siyaset ve ticaret yapanların da görevi vardır. Bu görevleri öncelikle Alanya’nın menfaatlerini korumaktır. Dolayısıyla burada bulunan bir avuç insan, bugün için bu görevimizi yerine getiriyoruz. Burada bulunurken de bu işten vazgeçmeyeceğimizi, bu işi yasal boyutuyla da, siyasi boyutuyla da elimizden gelen herşeyi göstereceğimizi Aytemiz A.Ş.’nin Yönetimi’nin bunu aklından çıkarmayacağını bilmelerini istiyorum. Biz bu işten vazgeçmeyeceğiz. Bu tesis eninde boyunda buradan gidene kadar mücadelemizi vereceğiz. Bu mücadelemizi yasal sınırlar içinde vereceğiz. Bu mücadelemezi verirken, tüm siyasileri ve bürokratları, bakanlıkları herkesi bilgilendireceğiz. Burada bir kişi para kazınırken Alanya’da 300 bin insan ve Türkiye’de 82 milyon insanın zararı söz konusu olacak. Yoksa bir mi büyüktür, 82 milyon mu büyüktür? Aytemiz para kazanacak diye Alanya’da yaşayan 300 bin insanın ve Türkiye’de yaşayan 82 milyon insanın zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Bununla alakalı mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.” 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 14:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83