Bacak'tan dedikodulara sert tepki

Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, tahtit paralarını istese aldırmazdı yönünde çıkan dedikodulara sert tepki gösterdi.

Bacak'tan dedikodulara sert tepki
Alanya Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Başkanı Doğan Bacak hakkında çıkan dedikodulara son noktayı koydu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararınca servis araçlarından alınan 24 bin Liralık tahtit parasının 10 bine, 50 binlik tahtit parasının 20 bine düşürülmesine rağmen servisçiler bu parayı çok bularak isyan ettiler. Bu paranın çok olduğunu savunan isimlerin başında gelen Doğan Bacak defalarca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le görüşme yaptığını, bu paranın fazla olduğunu söylediğini, paranın 10 bin TL'ye düşürülmesini ve 24 ay takside bölünmesini sağladığını söyledi. Tüm bu çabalarına rağmen 'İstese parayı aldırmazdı' yönündeki çıkan dedikodular karşısında oldukça üzülen Bacak; yaptığı açıklama ile konuya açıklık getirdi ve adeta dedikodulara son noktayı koydu. 

Bacak'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

İlçemizde hızla büyüyen ve ilerleyen servis işletmeciliği, beraberinde de bazı sıkıntıları getirmiş, adeta servis işletmeciliği yapan esnaflarımız zor ve sıkıntılı günler yaşamıştır. Odamızın bıkmadan, usanmadan, gece-gündüz demeden her zaman serviz işletmeciliği yapan esnaflarımızın yanında olmuş, esnaflarımızın yaşamış oldukları sıkıntılarını da birer birer çözüme kavuşturmuştur. Odamızın hep üzerinde durduğu ilkelerinden birisi vede en öenmlisi hat ve servis aracı plakalarınınher geçen yıl değer artması yönündeki çalışmalarıdır. ıdamız bunun ile ilgili olarak da daha önce yapmış olduğu çalışmalar neticesinde servis araçlarının tahsis plakası olan (C) plakalarımızın, tahtite dönüştürülmesi çin yapmış olduğumuz mücadelemiz olmuştur. Türkiye'nin hiç bir ilinde böyle bir uygulama yapılmazken, bir çok ilimiz ve ilçemiz tahtit kapsamına alınmasını isterken, ilimizin ve ilçemizin böyle bir uygulamadan yararlanması, esnaflarımız için en byük şans ve bir eser olmuştur. Böyle bir çalışmamızın eserini de en kısa bir sürede, yaklaşık 1 yıl içerisinde almış bulunmaktayız. Araçlarımızdaki plakalarımızın değerinin son bir yıl içerisinde ne kadar arttığını görüp, fark etmekteyiz. Ayrıca da bu çalışmamız ülkemizin bir çok ilinde takdir edilmiş ve beğeni toplamıştır. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi servis araçlarının plaka tahtitini ilçemiz de uyguladığı gibi Antalya büyükşehir sınrıları içerisinde olan 14 ilçesinde de uygulamıştır.Yapılan bu uygulamayla ilimiz 4 ayrı bölgeye ayrılmış, ilçemiz de birinci sınıf bölge kapsamına girmiş bulunmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi de ilçemizi kapsayan birinci sınıf bölgeler için (C) tahsis plakası olan esnaflarımızdan 25 bin TL, (C) tahsis plakası olmayan esnaflarımızdan da 50 bin TL ücret talep etmekteydi. Odamızın da şiddetle karşı çıkmış olduğu bu ücretlere, odamız esnafları da karşı çıkınca odamız bu ücretler konusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'le defalarca görüşmeler sağlanmıştır. Bu görüşmelerin neticesinde de (C) tahsilli olan plakaların tahtide dönüştürülmesinde 25 bin TL'den 10 bin TL'ye, (C) tahsissiz olan plakaların tahtite dönüştürülmesinde 50 bin TL'den 20 bin TL'ye düşürülmüştür. Odamız ilgili konu hakkında yapmış olduğu bu çalışmalar ile de kalmayıp, üyeleirmizin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ödeyecek olduğu tahtit ücretlerini 4 ay arayla 24 aya kadar taksitli ödemelerini de ayrıca sağlamıştır. Böylece odamız serviz araçları esnafları maddi olaraktan oldukça korunup, kollanılmış bulunmaktadır. 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 15:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83