BAHÇE SULAYAN YANDI

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü ( ASAT ) Alanya’daki 102 mahalle muhtarının davetli olduğu bir toplantı düzenledi.

BAHÇE SULAYAN YANDI
Alanya Öğretmen Evi’nde saat 09:00’da başlayan toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör yardımcısı Nurettin Uludağ, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, İçme suyu Dairesi başkanı İsmail Demirel, Alanya ASAT Şube Müdürü Fatih Uysal ve mahalle muhtarlarının büyük bir bölümü katıldı. Toplantıda 2015 yılında yapılan ve devam eden yatırımlar ve 2016’da programa alınacak yatırımlar konusunda muhtarlara bilgi verildi ve muhtarların mahalleleriyle ilgili talepleri alındı. 

‘BU DÖNEMDE SUSUZ YER KALMAYACAK’

Yaklaşık 3 saat süren toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, “Muhtarlarımızla 2015 yılı içinde yapılan ve devam eden yatırımlar ve 2016 yatırım programı konusunda görüş alış verişinde bulunduk ve onların taleplerini aldık. 2016 planlaması bu talepler doğrultusunda yapılacak. Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte hizmet alanımız tam 21 kat arttı. Buna rağmen ilçelerde yapılanmamızı tamamlayarak yatırımlara başladık. Geldiğimiz günden beri yaptığımız çalışmalarla bölgede arıtma sorunu kalmadı. Şu anda içme suyu ile ilgili bir takım sıkıntılarımız var, bunlarda alt yapıdan kaynaklanan sorunlar. Zamanında çok küçük borular döşenmiş, birçoğu da eski ve artık yetmiyor, sürekli arızalar oluyor. Bunları çözmek için ekiplerimiz 24 saat görev başında. Bunlara köklü çözümler üretmemiz gerekiyor. Alanya’nın yaz nüfusu ile kış nüfusa arasında 5 kat fark var. Yatırımlarımızı yaz nüfusuna göre planlıyoruz. Alanya’da arıtma sorunlarını çözdük. Şimdi düzenli çalışıyor. İçme suyu ile ilgili en çok sıkıntı Mahmutlar, Kargıcak ve Cikcilli’de yaşanıyor. 2016’da bu mahallelerin alt yapısını kapsayan 20 milyon liralık yatırım yapacağız. Bugüne kadar Alanya’ya 83 milyon liralık yatırım yaptık. Hedefimiz 2019’a kadar Antalya’da susuz yer bırakmamak. Bu konuda da özveriyle çalışıyoruz. Antalya’da su kaynağı var ancak biz bunu çalıştıramıyoruz“ dedi

‘BAHÇE SULAYANLAR YANDI’

Köyden mahalleye dönen yerlerde içme suyuyla ilgili sıkıntılar olduğunu belirten Karaçay, “Tarifelerimiz çok düşük ücretli. Bu yüzden vatandaşlar köylerde bahçe suluyorlar. Bahçe sulamayın diyemeyiz ama siz banyo yapamazken onların bahçe sulaması hoş bir durum değil. Bu dönemki bütçeyle belli bir metreküpün üzerindeki kullanımları çok yüksek bir ücretten vereceğiz. Alanya’ya su getiren Üzümlü kaynağı var oradan gelen kaynaktan hattın biri hafif bir sızdırmayla su akıtıyor. Çevre yolunun üzerinde olan hattı düzeltmek için çevre yolunu kapatmamız lazım, ayrıca Alanya’nın suyunu tamamen kesmemiz lazım. Bunu yapamıyoruz mecburen bekliyoruz. Hâlbuki zamanında yanına paralel bir boru atılsa öyle bir sıkıntı olmayacaktı” dedi.

‘ALACAĞIZ’

 Alanya Belediyesi’nden depozite ücretlerinin geri alınması konusuna da değinen Karaçay, “Depozito vatandaşın parası, kimsenin değil. Vatandaş bize gelip ‘suyumu kapattıracağım, paramı geri verin’ diyor. Mecburen veriyoruz. O parayı alacağız kanunda da bu belirtilmiştir” dedi.

‘VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU’

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise konuşmasında ; “ 2014 Nisan’ında göreve başladığımız günden bu yana Alanya’da her anlamda büyükşehir yapılanmasını gerçekleştirdik. ASAT kurumsal yapılanması da bu süreçte tamamlandı. Bugüne kadar 83 milyon liralık su ve alt yapı yatırımı yaptık. Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Önümüzdeki 2016 yılının planlaması öncesi genel müdürümüzle muhtarlarımızı bir araya getirdik. Talepler doğrultusunda yatırımlarımız olacak verimli bir toplantı oldu “ dedi.


Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 18:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83