Bakan Çavuşoğlu bayramda baba ocağında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de siyasi çözümün terör örgütü DAEŞ ile mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu bayramda baba ocağında
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kurban Bayramı namazını Alanya'daki Emine Özmüftüoğlu Camii’nde hemşehrileriyle beraber kıldı. Bakan Çavuşoğlu cami çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm müslümanların bayramını kutlayarak, bayramın birliği ve kardeşliği güçlendirmesi dileğinde bulundu. Dünyada zulmün sona ermesini dileyen Çavuşoğlu, "Arakan'da müslümanlar son günlerde zulüm altında. Acımasızca saldırılara uğradılar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinden elimizden geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ülkelerin liderleriyle görüşmelerde bulundu. Biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla birçok ülkenin dışişleri bakanlıkları ve uluslararası örgütlerin temsilcileri görüşmeler yaptık. Bugün de Kofi Annan ile görüşeceğiz. Artık bu Arakan problemine kesin bir çözüm bulmak için çaba sarf etmemiz lazım. Daha önceden benzer saldırılar oldu ama bu son süreçte en şiddetlisi oldu. Buna kökten bir çözüm bulmak için Türkiye olarak ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

“Ateşkes konusunda ciddi mesafe kaydettik”

Suriye'deki son gelişmeleri de değinen Çavuşoğlu, çatışmaların durdurulması konusunda geçen yıla göre iyi bir noktaya geldiklerini belirti. Çavuşoğlu, "Yaptığımız çalışmalar sayesinde ülke genelinde terör örgütlerine karşı mücadele devam ediyor. Ateşkes konusunda ciddi mesafe kaydettik. Şimdi ateşkesin kalıcı olması için siyasi çözüm konusunda çaba sarf ediyoruz. Siyasi çözüm terör örgütü DAEŞ ile mücadele kadar önemlidir. Birini yaparken diğerini ihmal etmemeliyiz. Siyasi bir çözüm olmazsa Suriye terör örgütleri ve radikal gruplar açısından bulunmaz bir fırsat olarak devam edecektir. Bu konuda yoğun çabalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2017, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83