Bakanlık Kırbıyık'ın ürünlerinin toplatılması talimatı verdi

Bakanlık Kırbıyık'ın ürünlerinin toplatılması talimatı verdi
Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya'nın 19 ilçesinin tarım müdürlüklerine ve 80 İl Tarım Müdürlüklerine resmi yazı yazarak, Kırbıyık İçecek A.Ş'nin ürünlerinin toplatılmasını istedi.

Alanya Adres/Özel Haber

Alanya'daki Dinler Oteli de geçtiğimiz aylarda bünyesine katan Kırbıyık A.Ş tarafından üretilen 5 adet alkollü içecekte tarım ilacı ve deterjan yapımında kullanılan tersiyer bütil alkol bulunduğunun tespit edilmesinden sonra; Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkalığı 22 Şubat 2020 tarihinde Kırbıyık İçecek A.Ş.nin tüm üretimle ilgili belgelerini iptal etmişti.


Bakanlığın 24 Şubat 2020 tarihli tüm belgelerini iptal yazısı.

Bakanlığın bu kararından sonra Antalya Tarım İl Müdürlüğü insan sağlığı için tehlikeli bulduğu Kırbıyık İçecek A.Ş. tarafından üretilip piyasaya sürülen 5 ürün için 10 Mart 2020 tarihinde çok ivedi olarak toplatılması için firmaya yazı gönderdi.


Bakanlığın 10 Mart 2020 tarihinde firmaya yaptığı ürün toplatma talimatı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 23.03.2020 tarih 58905817-300 E.982636 tarihli "Ürün Toplatma Kararı"nı 80 il ve Antalya'nın tüm ilçelerinin tarım ilçe müdürlüklerine göndererek Kırbıyık A.Ş'ye ait ürünlerin toplatılmasını ve yedi emin depolarına tutanakla teslim edilmesini istedi. 

Bakanlığın 23 Mart 2020 tarihli 81 ile gönderdiğ yazı.

Bakanlık resmi yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Ürünlerinizde tersiyer bütil alkol yönünden TGK Aromatize Şarap ve Aromatize Şarap Bazlı  içki  Aromatize Şarap Bazlı kokteyli tebliğine aykırı olduğu tespit edilmiş olup İdare Yaptırımı tebliğ edilmiş olup ilgili ürünlerin piyasadan toplatılması için verilen 7 günlük süre sona ermiştir. Yazımızda adı ve parti seri numaraları belirtilen ürünlerin piyasa denetim ve kontrollerinde tespit edilmesi halinde 5996 sayılı kanuna göre yasal işlem yapılacaktır" denildi.



Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üretim belgelerini iptal ve ürün toplatma kararlarıyla ilgili gözler Kırbıyık A.Ş.'nin sahibi Şahin Kırbıyık ve Kırbıyık A.Ş. İhracaat Sorumlusu Busem Kırbıyık'ın yapacağı açıklamaya çevrildi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 13:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83