Başkan Çakan’dan Akdağ açıklaması

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Av. Mevlüt Çakan'ın "Akdağ Kayak Merkezi Çalıştayı" hakkında bir açıklama yaptı. Alanya’da turizm krizi yaşandığına dikkat çeken Çakan, doğru reaksiyonla bu krizin fırsata çevrilebileceğini belirtti.

Başkan Çakan’dan Akdağ açıklaması

GP Alanya İlçe Başkanı Av. Mevlüt Çakan’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

"Covid-19 salgını ile birlikte diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde ve Alanya’mızda turizm açısından bir talep daralması meydana gelmiştir. Unutulmamalıdır ki turizmin sermayesi turist zaman ve temadır. Değişen şartlara, değişen tatil taleplerine en dinamik ve en doğru reaksiyonu gösteren turizm merkezleri bu krizden başarıyla çıkacak. 

Bu açıdan bakıldığında Akdağ Kayak Merkezi deniz-kum-güneş temasına bir alternatif oluşturacak ve Alanya’daki turizmin 12 aya yayılmasının önü açılacaktır. Covid-19 salgınındaki belirsizlikler önümüzdeki sezonun nasıl geçeceği konusunda bir öngörüde bulunmayı zorlaştırmaktadır. Ancak krize karşı dinamik bir tepki ve doğru bir reaksiyon gösterilmesi halinde bu krizi fırsata çevirmek mümkün.

Ülkemizin ve şehrimizin sınırlı kaynakları olduğu gözetilerek bu kaynakların en verimli şekilde kullanılmalıdır. Bu sebeple arz-talep dengesi, pazarlama, fiziksel koşullar, iklim koşulları, zemin etüdü, kullanım süresi, pist haritası vs. gibi unsurlar en iyi şekilde analiz edilmedir. Bu konuda daha geniş kapsamlı, ilgili sivil toplum kuruluşları ve bilim insanlarının katılacağı bir “Akdağ Kayak Merkezi Çalıştayı” nın en kısa sürede yapılması gerekir."
   


Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2020, 16:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83