Başkan Göktepe, tarım sorunlarını meclise aktardı

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe Ankara temaslarını sürdürüyor. Göktepe, yaşanan afet, enerji giderleri ve tarım sigortalarında yaşanan sorunlar ve çiftçi Bağ-Kur bedelinin yüksek olması ile alakalı Antalya Milletvekillerine bilgi verip yardım istedi.

Başkan Göktepe, tarım sorunlarını meclise aktardı
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yurt genelinde ki tüm ziraat odası başkanları ile Ankara’da bir araya geldi, bölge milletvekilleri ile de görüşme yaptı. Göktepe, verimli geçen toplantıda yaşanan temel sorunlara ilişkin milletvekillerinin yeniden bilgilendirildiğini ifade etti. 766 Ziraat Odası başkanı ile Ankara'da yapılan toplantıya katılan Göktepe, "Önceki günlerde Alanyamızda yaşanan doğal afetlerden ve sel ile su baskınlarını ve ayrıca tarımdaki diğer sıkıntıları aktarmak üzere, Antalya'daki Ziraat Odası başkanlarımıza ve ülke genelindeki 766 tane Ziraat Odası başkanımıza Ankara'da meclisteydik. Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizi ziyaret ettik, genel başkanımızı da ilçemizde yaşanan sorunlar konusunda konuşma gerçekleştirdik. Özellikle Antalya'nın heyelan bölgesi olarak kabul edilmesi, Tarsim sigortaları yaptırılırken de burada sel ve su baskınlarında sigorta kapsamına alınması, önceliğimizde doğal afetlerden yaşanan sıkıntılardan mağdur olan üreticilerimize afet koordinasyon biriminden devlet desteğinin ulaştırılmasını hususları değerlendirildi. Tarımda kullanılan enerjinin 1 kilowatt saatte 80 kuruş olduğunu biz öncesinden tespit etmiştik. Milletvekillerimizl, ilgililerle ve genel başkanımızla paylaştık. Burada artık %32 tarımsal aboneliğin bir cazibesi kalmamış durumda. Aynı zamanda üretim yapacak olan yerlerde, yeni yatırım yapacak kişilerinizde enerji nakillerinin enerji hatlarının çekilmesi ile ilgili de sorunlar var. Bizim aldığımız söz özellikle tarımsal elektrik abonelerinin, üreticilerin bunu 40 kuruş 45 kuruşa çekilmesine ön gördük rica ettik. Bu konuda çalışma yapacaklar. Tarımla uğraşan bir ilçeyiz. Ülke ekonomisinin kalkınmasını tarıma bağlıyoruz. Özellikle Alanyamızda turizm ve tarım vazgeçilmez. Bizim önceliğimiz burada tarım sektörü. Tarım sektöründe gerek üretici olsun, gerekse tedarikçi olan paydaşlarımızı düşündüğümüz zaman, tarım bağ-kur'unun çok yüksek olduğunu, en son artık asgari ücretin artması ile tarım bağ-kur'u 930 TL oldu. 670 lira iken üreticilerimiz artık tarım bağ-kur'unu ödeyemeyecek durumda. Yapılandırmayı bekliyorlar ya da bir torba kanunu ile af çıkmasını istiyorlar. Üreticilerimiz hem sağlıktan mağdur olmamaları açısından hem de ileride prim günlerini doldurabilmeleri açısından tarım bağ-kur prim bedelinin 500 TL'ye çekilmesi için gerekli görüşmeleri milletvekillerimize yaptık. Önceliğimiz tarımdaki girdiler" dedi.

TOPLANTI TALEP ETTİ

Göktepe, ayrıca DSİ’nin sula suyuyla alakalı projeleri hakkında görüş alıverişinde bulunduklarını söyleyerek, "Ayrıca bizim DSİ sulama birliklerinden Kargıcak, Mahmutlar, Yaylalı ve şu anda projesi devam eden Yeşilöz'de kadar Dim Çayı suyunun ulaşılması ile ilgili bilgiler aktardık. Biz bu noktada Sayın Antalya milletvekillerimizden haftaya pazartesi günü ayın 20'sinde Serik'te bir toplantı istedik. O gün orada olacağız" dedi.




Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2020, 12:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83