Başkan Şahin, Kadın ve genç girişimcilerle buluştu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle, Löküs Restaurant’ta kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi. Başkan Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada girişimciliğin önemine değinerek, ALTSO Yönetimi olarak, genç ve kadın girişimciler kurullarıyla iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Şahin, Kadın ve genç girişimcilerle buluştu
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, her ay gerçekleştirilen komite toplantılarının yanı sıra çeşitli organizasyonlarla da ALTSO üyeleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Şahin, 02 Ekim 2019 Çarşamba günü de kadın ve genç girişimciler kurulu üyeleriyle kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burcu Haboğlu Baba, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serdar Uygun ve çok sayıda kadın ve genç girişimci katıldı. 

BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Toplantıda ilk konuşmaya yapan ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya, ALTSO Yönetimi ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, Alanya’da yerleşik olarak yaşayan ve ticaretle uğraşan Yeni Alanyalıların da ALTSO’nun projelerinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 

ALTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serdar Uygun ise genç girişimciler olarak ALTSO Yönetiminin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, girişimciliği destekleyen Başkan Şahin’e teşekkür etti. 

Uygun’dan sonra söz alan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burcu Haboğlu Baba da, kadın girişimciliğin ülkemizde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Yaptıkları çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgiler aktaran Baba, “Kadın girişimcilerimiz için önemli projeleri hayata geçirdik, yeni projeler konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Kadın girişimcilerimiz için eğitimler ve yarışmalar düzenledik. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Başkanımız Mehmet beye girişimciliğe verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim” dedi. 

ŞAHİN: “KADINLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Konuşmasında kadın ve genç girişimcilerin ülkemiz ekonomisine yaptığı katkılardan bahseden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yönetim kurulu faaliyetleri konusunda da katılımcıları bilgilendirdi. 

Oda tarihinde ilk kez bir kadının kendi döneminde yönetime girdiğine vurgu yapan Başkan Şahin, “Oda tarihinde ilk kez benim ilk dönemimde yönetim kurulunda bir bayana yer verdik. Banu Okan Kavukçu arkadaşımız 1991 yılında kurulan odamızın ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu. İkinci dönemimde yani şimdi ise Fatma Taşpınar hanımefendi benim başkan yardımcım. Ayrıca ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burcu Haboğlu Baba’da, yönetim kurulu kararıyla Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Serdar Uygun’la birlikte yönetim kurulu toplantılarımıza katılmaktadır. Bu oda olarak kadın ve gençlerimizi ne kadar önemsediğimizin bir göstergesidir” dedi. 

ŞAHİN; “DEVİR, GİRİŞİMCİ SAYISI ÇOK OLAN ÜLKELERİN DEVRİ”

Başkan Şahin, “Gençlerimize ve kadınlarımıza fırsat verildiği takdirde büyük başarı hikayeleri ortaya çıkmaktadır. Ben girişimci arkadaşlarımıza buradan şunu söylemek istiyorum, risk alın, yatırım yapın, sorumluluk alın. Risk almadan, mücadele etmeden başarı gelmez. Biz ALTSO Yönetimi olarak kadın ve genç girişimcilerimize gerektiğinde pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onlarla uyum içerisinde çalışıyoruz. Her zaman söylerim devir petrolü, doğalgazı çok olan değil girişimcisi çok olan ülkelerin zamanıdır. Bu bakımdan genç ve kadın girişimcilerimize desteğimiz devam edecektir” dedi.  

ALTSO Ankara İrtibat Ofisi, KOSGEB Destekli Yurt Dışı İş Gezileri, KOSGEB Girişimcilik Kursu gibi konularda da bilgiler aktaran Başkan Şahin, “ALTSO Yönetimi olarak yoğun şekilde Alanya’mız ve üyelerimiz için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Her şey Alanya’mız için” diye konuştu. 
Başkan Şahin, konuşmasında ayrıca, Alanya’yı yakından ilgilendiren Ankara İrtibat Ofisi, marka otel, Güzelbağ Sanayi Sitesi, Golf Merkezleri, Doğalgaz projeleri ile eğitim, turizm ve tarım alanlarında yürüttükleri projeler konusunda da katılımcıları bilgilendirdi.














Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83