Başkan Türel Alanya'da yatırım turuna çıktı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da devam eden Toptancı Hal, katlı kavşak, Kadınlar Plajı, asfalt yatırımlarını inceledi. Türel, katlı kavşakların Ramazan Bayramı’nda ulaşıma açılacağını müjdeledi.

Başkan Türel Alanya'da yatırım turuna çıktı

Başkan Türel, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 10 Aralık 2016’da atılan, merkez Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerini tek çatı altında toplayacak Alanya Toptancı Hal Proje alanında incelemelerde bulundu. Türel, yaklaşık 100 milyon lira yatırım bedelli, inşaatı hızla yükselen projenin son durumuyla ilgili yüklenici firma ve belediye bürokratlarından bilgi aldı. Başkan Menderes Türel, Toptancı Hal Projesi’nin ardından Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliği ile inşa edilen, Alanya trafiğine büyük rahatlama getirecek Telekom ve Ticaret Lisesi katlı kavşak projelerini denetledi. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Türel, kavşakların Ramazan Bayramı’nda trafiğe açılacağını müjdeledi.

banner111

KAVŞAKLAR BAYRAMDA HİZMETTE

Kavşak çalışmalarının oldukça iyi gittiğini belirten Türel şunları söyledi: “Artık makyaja yönelik çalışmalar yapılıyor. Altyapısıyla ilgili hemen hemen bütün çalışmalar tamamlandı. Zannediyorum bayramdan önce trafiğe açılır. Kavşak çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak Karayollarımızla işbirliğiyle gerçekleştirdik. Hem Telekom Kavşağı hem Ticaret Lisesi Kavşağı’nı 150 günde, 5.5 ay gibi kısa bir sürede hizmete sunuyoruz. Eskiden bu tip hizmetler bırakın ayları, 3-5 senede bitmezdi. Şimdi ne mutlu ki artık Türkiye’de bu gibi hizmetleri böyle günlerle saydığımız, aylarla saydığımız bu süreçlerde tamamlayabiliyoruz. Kavşakların Alanya trafiğinin rahatlaması açısından, çok ciddi katkısı olacak.”

ÇEVREYOLU İNŞAATI SÜRÜYOR

Devamında Kargıcak’a kadar olan 1. Etap Alanya Çevre Yolu da tamamlanınca sahil yolunu ciddi bir trafik yükünden kurtaracaklarını ifade eden Türel, “Çevreyolu inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Çok ciddi köprü imalatları var. 2018 senesinin içerisinde bitirmek gibi bir hedefimiz var. O da bittiğinde Alanya’nın trafiğinde çok ciddi bir rahatlama olur” dedi.

BUGÜNE KADAR NEDEN YAPILMADI

Başkan Türel şöyle devam etti: “Çevreyolunun Kargıcak’tan sonra da Yeşilöz’e kadar 16 km’lik ikinci etabı var. Şu anda onun da Büyükşehir Belediyesi olarak projelerini hazırlıyoruz. Sadece Kargıcak Yeşilöz Yolu’nun proje bedeli 1 milyon liranın üzerinde. Bunu Büyükşehir Belediyesi olarak biz tamamlayacağız ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz, onlar da imalatını tamamlayacak. Projeleri Büyükşehir Belediyesi olarak biz hazırlayarak, Karayollarımızın da imalatını yapmasıyla çok kısa sürede tamamlıyoruz. Zaman zaman beni eleştiriyorlar diyorlar ki; Menderes Türel kavşakları yapmıyor, Karayolları Genel Müdürlüğü yapıyor. Biz bu projeleri hazırlamasaydık acaba kavşaklar kaç sene daha beklerdi. Onu da o eleştirileri yapanların takdirine sunuyorum. Niye biz Büyükşehir Belediyesi olarak Alanya’da yerel yönetimlerde hizmete başlayıncaya kadar bu hizmetler yapılamadı? Esas sorulması gereken soru bu. Bugüne kadar neden yapılmadığının sorusunu sorduğunuzda, aslında bu hizmetlerin ne şekilde yapıldığını çok daha iyi anlayabiliriz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kamu kurumları ile çok güzel bir işbirliği yaparak memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu işbirliği, bu hizmetlerin neticesini getiriyor.”

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Kimin yaptığından öte önemli olanın hizmetin yapılması olduğunu vurgulayan Başkan Menderes Türel, “Dolayısıyla bu hizmetleri kimin yaptığını sorgulamadan önce neden bugüne kadar yapılmadığını sorgularsak çok daha iyi meseleyi kavrarız, anlarız. Bu hizmetler keşke daha önce yapılsaydı da bizde başka hizmetlerle meşgul olsaydık. Ne mutlu ki bunlar bizim gayretlerimizle arkadaşlarımızın koordinasyonunda ortaya çıkan gayretler. Dolayısıyla bu projeler AK Parti hükümeti döneminde yapılan çok önemli hizmetlerdir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hizmetlere kaçınılmaz bir desteği olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti bugün Türkiye’de yapılan bu hizmetlerin ortaya çıkmasının en önemli husustur. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, hükümetimize, kamu kurumlarımıza, yerel yönetimlerde benimle birlikte mesai yapan bütün arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

HİZMET AÇIĞINI KAPATIYORUZ

Alanya’nın hizmet açığını kapatmaya çalıştıklarını belirten Türel, “Aslında Alanya’nın tarihin de ilk kez Ticaret Lisesi ve Telekom kavşaklarında katlı köprülü kavşaklarla tanışıyor olması Alanya için üzücü bir durum. Ama biz bu açığı kapatıyoruz. Biz geçmişten gelen bu sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Bayramda da buradan hep birlikte araçlarımızla geçerek Alanya’ya ilk defa katlı köprülü kavşak kazandırmış olacağız. En büyük teşekkür Alanyalılarındır. Onların sabrı olmasaydı bizim bu hizmetleri yapmamız mümkün değildi” diye konuştu.

ANTALYA’NIN EN GÜZEL HALİ OLACAK

Alanya Toptancı Hal Projesi’nin de hızla ilerlediğini anlatan Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “Hafriyatın yüzde 85’ini tamamladık. Orada ciddi bir hafriyat söz konusuydu. O konuda artık işin önemli bir kısmı tamamlandı. Daha sonra kalıp temel imalatı çok hızlı gider. Alanya’ya verdiğimiz süre içerisinde toptancı halimizi en güzel şekilde tamamlayacağız. Antalya’nın en güzel toptancı hali olacak, bunu burada özellikle söylemek istiyorum. Fevkalade çağdaş, medeni, esnafımıza en iyi şekilde hizmet üretecek bir proje ortaya çıkacak. Bu noktada esnafımızla da iş birliği yaptık. Ardiyelerin arttırılmasında, arkadaki ormanlık alanın rezerv tahsisine kadar birçok adımı esnafımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Ormanlık alanının ön iznini de gerçekleştirdik. Projeleri hazırlayıp onun da kesin tahsise dönüşmesi için adımları atıyoruz.”

AK GÖMLEKLİ AK KADROLAR İŞ BAŞINDA

Başkan Menderes Türel, kavşak incelemeleri sırasında kendisi gibi beyaz gömlek giyen, belediye bürokratları ile birlikte fotoğraf çektirerek, “Ak gömlekli ak kadrolar iş başında” dedi. Başkan Türel, Uğrak mevkiinde yapımı sona gelen Kadınlar Plajı’nı da gezdi. Alanya ve Gazipaşa’nın birlikte kullanacağı plajda devam eden peyzaj ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi alan Türel, plaja düzenli otobüs seferleri koyacaklarını söyledi.

ASFALT ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ

Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mahmutlar Barbaros Caddesi’nde yapımı süren sıcak asfalt çalışmalarını denetledi. Daha önce parke taşı kaplı olan yaklaşık 10 kilometrelik yol, vatandaşların yoğun talebi üzerine, parkeleri sökülerek, sıcak asfaltla kaplandı. Türel, cadde boyunca yerleştirilecek kent mobilyaları ve yapılacak peyzaj düzenlemeleri konusunda bilgi aldı. Başkan Türel, yatırım turu kapsamında Mahmutlar’da yapımı tamamlanan ASAT hizmet binasını gezdi. Ardından Tosmur Mahallesi’ne geçen Türel, burada Büyükşehir Belediyesi tarafından aşevi ve misafirhaneye dönüştürülen binada incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 15:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83