Başkan Yücel'den Alanya trafiğini rahatlatan talimat

Başkan Yücel'den Alanya trafiğini rahatlatan talimat
Alanya’da ana caddelerin devrolunmasının ardından başkan Adem Murat Yücel’in talimatı ile başlayan yol genişletme çalışmaları trafik akışını rahatlattı. Daral refüjlerin yol dahil edilmesi ile 2 araç yan yana ilerleyebiliyor.

Büyükşehir yasası ile birlikte kontrolü Antalya Büyükşehir Belediyesine geçen Atatürk ve Keykubat Caddeleri, Muhittin Böcek’in seçim öncesinde verdiği söz gereği 7 ay önce tekrar Alanya’ya devredildi. Devir işlemi sonrası harekete geçen Alanya Belediyesi, yaşanan trafik sıkışıklığını en aza indirgemek için yolla ilgili radikal düzenlemeye gitti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Şubat ayında ilk çalışmanın başladığı yolda refüjler her iki taraftan daraltılarak yola dahil edildi.

YÜZDE 50'YE ÇIKTI

Yolun genişlemesi ile birlikte trafik sıkışıklığından eser kalmayan yolda ki rahatlama yüzde 50 seviyesine çıktı. Daha önce neredeyse adım başı olan yaya geçitleri de daha makul seviyeye çekilerek yapılan peyzaj çalışması trafiğin rahatlamasında ki önemli unsurlar arasından yer aldı. Kent meydanı çalışmasına dahil olacak şekilde yol için hazırlanan yeni projenin ise 2020 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor.  

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 09:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83