Başkan Yücel'den Alanya'ya davet var!

Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 23-29 Nisan tarihleri arasında çocuklar için düzenlenen Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış organizasyonuyla başladı.

Başkan Yücel'den Alanya'ya davet var!
Dünya’da çocuklara yönelik kutlanan tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23-29 Nisan tarihlerinde Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Alanya Uluslararası Çocuk Festivali başladı. Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyona Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

“AMACIMIZ 23 NİSAN’I RUHUNA UYGUN ŞEKİLDE KUTLAMAK”

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bizim bu festivaldeki amacımız, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı uluslararası düzeye taşıyarak bu bayramı özüne ve ruhuna uygun şekilde kutlayabilmek. Katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

YÜCEL: “HEM EĞİTİCİ HEM DE KEYİFLİ BİR FESTİVAL OLACAK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuşmasında festivalin gelecek yıllarda da devam edeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Alanya Uluslararası Çocuk Festivalimizin hem eğitici hem de keyifli bir festival olacağına inanıyorum. İnşallah bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimizi, gelecek yıllarda çıtasını yükselterek devam ettireceğiz. Çocuklara armağan ettiğimiz Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nin Alanyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; tüm çocuklarımızın ve değerli vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

HARPUTLU: “GELECEĞİMİZ SİZE BAĞLI”

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise şöyle konuştu; “Bu dünyada sadece sizlere nasip olan bu bayramı ilan eden önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, tüm şehitlerimize ve gazilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu coğrafyada güçlü yaşamamız ve bu topraklara sahip kalmamız sizlerin dünya şartlarını anlayıp iyi çalışmanıza bağlı. 15 Temmuz'da hainleri durduran tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi yeniden anarak hepinize saygılar sunuyorum.”

DÜNYA ÇOCUKLARI FOLKLOR GÖSTERİLERİ SUNDU

Konuşmaların ardından Parlayüksel İlkokulu öğrencileri folklor oyunu sergiledi. Festival, Litvanya, Polonya ve Finlandiya'dan gelen katılımcıların dans gösterileriyle devam etti. Bu gösterilerin ardından sahneye çıkan Kazak çocukların dövüş gösterisi ve şarkı performansları ilgiyle izlendi. Açılış gösterilerinin ardından üzerinde festivale katılan ülke bayraklarının yer aldığı pastayı protokol ve çocuklar birlikte kesti. Daha sonra Başkan Yücel, protokol üyeleriyle birlikte festival alanını gezerek misafirlerle sohbet etti. 

KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ

Çocuklar ve aileleri, festival kapsamında çocuklara yönelik açılan kitap fuarına ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler kendilerine önceden dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri paralarla fuardan istedikleri kitapları aldı. 22 yayınevinin yer aldığı kitap fuarı her gün 08.30 ila 21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Ayrıca 1 hafta boyunca açık kalacak olan kitap fuarında 19 çocuk kitabı yazarı çocuklarla buluşacak. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83