Başkan Yücel'den ilk mecliste müjde!

Mecliste konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "6 ay içinde belediye binamızı bitirerek bu sene içerisinde kent meydanına ilk kazmayı vuracağız" diye konuştu.

Başkan Yücel'den ilk mecliste müjde!
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında 2021 yılının ilk Alanya Belediye Meclisi oturumu gerçekleştirildi. Başkan Yücel, 2020 yılında gerçekleşen icraatları ve 2021 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeleri paylaştı.
Alanya Belediye Meclisi’nin 2021 yılı ilk oturumu gerçekleşti. Alanya Kültür Merkezi’nde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında toplanan mecliste 2020 yılının faaliyet özeti üyelerle paylaşıldı. Raporu meclis üyelerine aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “2021’de halkımızın ve meclis üyelerimizin bize verdiği destekle daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“İÇME SUYU KULLANIMINA DİKKAT EDELİM”

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yücel, son günlerde tüm Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen kuraklık sorununa dikkat çekerek, vatandaşlara tasarruf ve bilinçli kullanım uyarısında bulundu. Başkan Yücel, “Sularımız hızla tükeniyor, yağmurların azalmasıyla birlikte artan kuraklık riski hepimizi tehdit ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız su israfının önüne geçecek önlemler alsınlar, yarınlarımızı kurutmayalım” dedi.

“2021 YILI GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR YIL OLSUN”

2020 yılının sona ermesinin ardından 2021’e büyük umutlarla girdiklerini belirten Başkan Yücel, şu ifadelere yer verdi: “Osmanlı’dan Selçuklu’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi mirası, doğal ve coğrafi güzellikleri, turizm, tarım ve ticaret alanındaki atılımları ile ülkemizin en gözde kentlerinden biri olan Alanya’mızı hep birlikte daha yükseklere taşımak için 2021 yılında da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Barışın ve huzurun en güzel örneği olan bu kentin güzel insanlarına hizmette bulunmayı kutsal bir vazife, büyük bir onur ve gurur olarak gördüğümüzü bir kez daha ifade etmek isterim.

“ALANYA’NIN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”

Halkımızın yetki verdiği yaklaşık 7 yıllık dönemde, şehrimizin sahip olduğu kazanım ve değerleri koruyup, daha yükseğe taşımaktan ve yeni hizmetlerin temelini oluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Sosyal, şeffaf, hesap verebilir ve üretken belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projelerimizle sadece bugünü değil, Alanya’nın geleceğini de planlamaya çalışıyoruz. Hizmet dönemimizin ilk yıllarında özellikle kurumsallaşma ve altyapı hizmetlerine yoğunlaşıp, kentin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretirken, daha sonraki süreçte turizm cenneti olan Alanya’mızın marka değerini arttıracak, kentin dokusunu ve kimliğini değiştirecek önemli projeleri hayata geçirdik.

“KENTİMİZİN TEMEL İHTİYAÇLARINI TAMAMLADIK”

Geçtiğimiz dönemde teleferik, Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı, Güneş Enerji Santrali, kültür merkezleri ve sosyal tesisler, restorasyon çalışmaları gibi kentin marka değerini arttıracak büyük projeleri gerçeğe dönüştürdük. Aynı zamanda parklar, spor alanları, eğitim destekleri ve okul yatırımları, ulaşım, prestij caddeleri, bisiklet yolları, kapalı pazar alanları, Demirtaş Hayvan Barınağı, cenaze hizmetleri binası gibi kentin eksik ve ihtiyaç duyduğu temel alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladık.

“PEK ÇOK MERKEZ BELEDİYEDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Bugün geldiğimiz noktada coğrafi sınırlarının değişmesiyle hizmet alanı 56 kat artan Büyük Alanya’da; Alara’dan Aydap’a merkezden Toroslara kadar şehrin stratejik noktalarına kurduğumuz 8 şantiyemizle kentin her noktasına kesintisiz hizmet veriyoruz.  Alanya’nın diğer merkez ilçelerden farkını da hep birlikte görüyoruz. Merkez ilçelerin ne köyü ne yaylası vardır. Bizde 1 haneye 3 noktada hizmet verecek noktadayız. 350 olarak teslim aldığımız araç sayısını 557’ye çıkartarak kurduğumuz güçlü araç filomuzla Alanya’nın en ücra köşelerine kadar hızlı ve etkin bir şekilde hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Neredeyse 90’a yakın da iş makinemizle Türkiye’deki merkez belediyelerin hepsinden üstün durumdayız. Merkezin yanı sıra beldeleri, kırsal mahalleleri ve yaylaları ile çok dağınık ve geniş bir coğrafya yayılan sorumluluk alanımıza rağmen tüm vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet ediyoruz.

“YENİ BELEDİYE BİNASI 6 AYA BİTECEK KENT MEYDANI İÇİN İLK KAZMA SENE SONU VURULACAK”

Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi pandemi ile mücadelemizi sürdürürken, milli ve manevi değerleri koruyarak, tüm yerel yönetimlere model olacak bir belediyecilik anlayışını ortaya koymak vizyonuyla azim ve gayretle çalışıyoruz. Birçok projeyi kendimiz geliştirdiğimiz gibi birçok belediyeye de örnek proje üretiyoruz. Kent kimliğini yeniden oluşturacak önemli projelerimizden biri olan Kent Meydanı ve Yeni Belediye Hizmet Binası ile ilgili çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 6 ay içerisinde belediye binamızı bitireceğiz, bu sene sonunda da Kent Meydanı ile ilgili ilk kazmayı vuracağımıza inanıyoruz. Projesi ve ihale dosyası tamamlandı.

“CUMA PAZARI BÖLGESİ CAZİBE NOKTALARIMIZDAN OLACAK”

Cuma Pazarı ve Düğün Salonu yerine çok güzel bir proje hazırladık. Sinema salonları ve kentin en büyük kütüphanesinin bulunacağı sosyal tesis projemiz, katlı otopark ve kapalı Pazar yeri çözümleriyle, meydan ve çevre düzenlemesiyle kentimize çok yakışan bir proje olacak. Projesi tamamlandı. İhale aşamasında. İnşallah 2021 yılında bu projemizin de temelini atıp, inşasına başlayacağız.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLE ALANYA YENİLENECEK”

Kent estetiği ve bütüncül bir yapılaşma sağlamak için çok kapsamlı bir Kentsel Dönüşüm Uygulaması başlattık. Büyük bir hızla devam eden Kentsel Dönüşüm Projemizle Cumhuriyet Mahallemizde sosyal donatı alanları, trafik ağı ve modern mimarisi ile örnek bir kentsel dönüşüm çalışması ortaya koyuyoruz. Riskli Alan İlan edilen 373.048 metrekare alanda doğal yapı analizi, alan analizi, yapısal altyapı analizi, ulaşım analizi, yeşil doku analizi ve tapu kayıt aşamaları tamamlanmıştır. Alternatif Kentsel Tasarım Projemiz de hazırlanmış olup, son tasarıma göre Taslak İmar Planı revizyonu yapılmaktadır. Vatandaşlarımızla anlaşma aşamasına gelinmiş olup, bu sürecin de tamamlanmasından sonra hızlı bir şekilde inşaat aşamasına geçilecektir. Son olarak mecliste grubu bulunan tüm partilerden temsilcilerin katılımıyla AL-KENT A.Ş’yi kurarak çalışmalarımıza ivme kazandırdık.

“CUMHURİYET MAHALLESİ BİZİM REFERANSIMIZ OLACAK”

Kentsel dönüşümde bu bölge bizim için önemli bir başlangıç olacaktır. Burada yapacağımız her çalışma Alanya’mız için örnek teşkil edecek ve yakalayacağımız başarı bütün Alanya’ya yansıyacaktır. Bu bölgemizin ardından Alanya’mızın düzenli, yaşanabilir, kimlik sahibi bir şehir olarak varlığını sürdürebilmesi için diğer bölgelerimizde de Kentsel Dönüşüm uygulaması yapmayı hedefliyoruz.

“PANDEMİ SADECE TÖRENLERİ ETKİLEDİ ÇALIŞMALARA ARA VERMEDİK”

2020 yılında pandemiye rağmen birçok eserimizi tamamladık ancak pandemi yasakları nedeniyle açılış törenlerini gerçekleştiremedik. Demirtaş, Kestel, Toslak, Yaylalı, Çamlıca, Güney Kültür Merkezi ve Sosyal Tesislerini önceki yıllarda hizmete açmıştık. 2. dönemimizde de Batı bölgesine çok önemli sosyal tesisler kazandırdık. Bölgenin en büyük ihtiyaçları arasında olan kütüphanesi, açık ve kapalı sosyal alanları ile bölge halkına en iyi şekilde hizmet verecek olan Konaklı Kültür Merkezi’ni ve İncekum Çok Amaçlı Salonun inşaatını tamamladık. Batı Bölgemizde 5 bin metrekarelik alanı ile Alanya’nın en geniş ve en modern kapalı pazarı olan Avsallar Kapalı Pazar Yeri’ni de bitirerek hizmete açıyoruz. Pandemi nedeniyle açılış töreni yapamasak da tüm projelerimizi tamamladık.

“ÇAYARASI YAYLASI’NDA CAZİBE MERKEZİ YARATTIK”

Çayarası Yaylası’nda Yörük kültürünün Toroslarda yaşatılacağı çarşı projesini hayata geçirdik. Yapımı tamamlanan cami, sağlık ocağı, dükkan ve sosyal alanların yer aldığı çarşı merkezi yaz aylarında yaylalara giden vatandaşlar için bir cazibe noktası haline gelecektir.

“AKDAĞ’DA 2 YILLIK EMEĞİN ARDINDAN SON AŞAMAYA GELDİK”

Akdağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Akdağ Kış Sporları ve Kayak Turizmine ait imar planı teklifimiz Kültür ve turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kayak Federasyonu uzmanları ile yapılan ortak arazi gezileri ve koordinasyon ile hazırlanmış ve Kültür ve Turizm Bakanlığına teslim edilmiştir. İmar Planlarımız onay aşamasındadır.

“ALANYA’YA SPORDA ÇAĞ ATLATTIK”

2021 yılında spor alanında çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Mahmutlar Spor Tesisi’nde harfiyat çalışmaları bitti, ihale aşamasına geldi. Bu sezon içerisinde kompleksi ile birlikte gençlerimizin hizmetine sunulacak. Konaklı Spor Kompleksinin inşaatına başladık. 176 dönümlük alanda çalışmalar sürüyor. Harfiyat çalışması biter bitmez ihaleye çıkacağız. Oba’da çok amaçlı bir şekilde hizmet verecek olan Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Tesis Projemizi hazırladık. İnşallah bu yıl içinde ihaleye çıkmayı hedefliyoruz.

“GES PROJESİ İLE 3 YIL 10 AYLIK SÜREDE 12 MİLYON 680 BİN LİRA TASARRUF SAĞLADIK”

2017 yılında kamu kurumları arasında en büyük Güneş Enerji Santrali’ni Alanya Belediyesi olarak Toslak Mahallesi’nde faaliyete sokarak, belediyemizin kullandığı elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla üretmeye başladık. Güneş Enerji Santralimizi büyüterek GES-4 Projesini 2019 yılında devreye almıştık. Ges Güçlendirme projesi ile de 280 Kw daha ekleyerek tesisimizi 3870 Kw gücüne ulaştırdık. Böylelikle %25 gelir artışı sağladık. Güneş Enerjisi Santrallerinin faaliyete alınmasından bugüne kadar Aralık ayı hariç 12 milyon 680 bin TL gelir elde ettik. Biz 5 yılda amorti edeceğini hesap ediyorduk, 3 yıl 10 ay gibi bir sürede kazandık. Yeni olarak 1 buçuk milyon liralık bir yatırımımız daha var. Alanya Belediyesi tamamen tükettiği elektriği kendisi üretmiş olacak ve hiçbir bedel ödemeyecek. 363 abonenin tamamen elektriğini kendimiz üretiyoruz.

“SANTRAL VE OCAKLARIMIZ BÜYÜK TASARRUF SAĞLADI”

2015 yılında hizmete açılan Maden Kalker Ocağımızda bugüne kadar 3.000.000 ton üretim yapılmış olup, 42 milyon TL tasarruf sağlanmıştır. 2016 yılında hizmet vermeye başlayan Asfalt Plentimizde 280.000 ton asfalt üretimi yapılmış olup 38 milyon TL tasarruf elde edilmiştir. 2017 yılında hizmete giren beton santralimizde üretime geçilmesinden bu yana 70.000 metreküp ton beton üretimi yapılmış olup, 8 milyon 900 bin TL tasarruf sağlanmıştır.

“2020 YILINDA 115 KİLOMETRE ASFALT DÖKTÜK”

2020 yılında 115 km asfalt dökümü gerçekleştirirken, 2014-2020 yılları arasında 1151 kilometreyi aşkın asfalt hizmeti verdik. 7 yılda 2.657.761 metre çörezleme çalışması yaptık. 294.322 metre yeni yol açtık, 1.516.935 metrelik yol genişlettik. 702.948 metre kaldırım ve parke çalışması yaptık. Bu rakamlara baktığımızda, Alanya Belediyesi’nin ilmek ilmek cm cm kentin tüm noktalarında nasıl çalıştığını, merkezden yaylalara, doğudan batıya kentin her noktasında varlığını nasıl hissettirdiğini anlayabilirsiniz.

“ÇİÇEK EKİM VE DİKİMİNDEN TASARRUF SAĞLADIK”

Aynı zamanda üretim ve depolama amaçlı 8500 metrekarelik açık ve 3200 metrekarelik kapalı alanda kendi seramızı kurduk. 2017 yılında hizmete açtığımız seramızdan 2020 yılına kadar 9 milyon 590 bin TL tasarruf sağladık. Alanya Belediyesi artık tasarruf ederek üreten, ürettikçe güçlenen, güçlendikçe büyüyen ve kendi kendine yeten bir belediyedir. Planlanan bütçe hedefimizi de yakaladık.

“YEŞİL ALAN SAYISINI İKİYE KATLADIK”

Alanya’nın daha yaşanır bir kent olması için park, sosyal donatı alanları ve yeşil alanların sayısını arttırdık. 7 yıllık başkanlık dönemimizde merkez mahallelerimizde 65, kırsal mahallerimizde 75 olmak üzere toplamda 140 adet park, çocuk parkı, rekreasyon alanı yaparak toplam sayıyı 270’e çıkardık. 2014 yılında 956.997 metrekare olan yeşil alanımız, 2020 yılı sonunda 1.934.341 metrekareye çıkartılmış olup, yüzde 202 oranında artış sağlanmıştır.

“MACERA PARKI İÇİN TEMELLER ATILDI”

Kızılalan Mevkii’nde 100 dönüm arazi üzerinde Macera Parkı Projemizin çalışmaları devam ediyor. 8 milyon 240 bin TL maliyetle şehrimize kazandıracağımız Macera Parkı, halkımızın, yerli ve yabancı misafirlerimizin, dinlenme, eğlence ve sportif etkinliklerini gerçekleştirebileceği bölgenin “en iyi parkı” olarak hizmet verecektir. Yaz aylarında açmayı umut ediyoruz.

“ALANYA’YI DOĞUDAN BATIYA BİSİKLETLE BULUŞTURACAĞIZ”

Türkler-Payallar-Konaklı sahil yürüyüş yolu projemizin de çalışmaları sürmektedir. Prestij Caddesi ve Bisiklet Yolu çalışmalarımız kapsamında Türkler-Payallı ve Kestel’den Mahmutlar etabının da yarısı bitti. Sezona kadar da Kargıcak Mahallesi’nin sonuna kadar kesintisiz bisiklet yolunu tamamlayacağız. 2020 yılı içerisinde Hacet Meydanı’nı yürüyüş yolu, park ve trafik düzenlemeleri ile yeniledik. Kente yeni bir çehre kazandırdık.

“PIRIL PIRIL BİR ALANYA OLDUK”

Alanya Belediyesi olarak şüphesiz en başarılı olduğumuz hizmetlerin başında temizlik işleri gelmektedir. Alanya sadece merkezi değil tüm mahalleleri ile her daim pırıl pırıl bir şehir haline gelmiştir. Çöp taksi ve ambalaj taksi temizlikte hızımızı ve gücümüzü arttıran projelerimizdir. 2014’te 65 araç ve gerecimiz vardı şu anda 120 civarında. Alanya’ya güzel kazanımlar sağladık. Nitekim, Uluslararası Sıfır Atık Zirvesinde Yerel Yönetimler Dalında ‘En İyi Hizmet Veren Belediye Ödülü’ne layık görülerek hizmetlerimiz taçlandırılmıştır. Hazırlamış olduğumuz Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2 milyon TL ve bir adet çöp kamyonu hibe edilmiştir. Sıfır Atık Projemiz kapsamında 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, 7 adet mobil atık getirme merkezi kurulmuş, 1 adet kompost makinesi alınmıştır. Yine projemiz kapsamında Atık İlaç Toplama Kumbaraları ile atık ilaçlar toplanmaya başlanmıştır.

“EĞİTİM ÖNCELİKLİDİR ANLAYIŞI İLE OKULLAR YURTLAR KREŞLER YAPTIRIYORUZ”

Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için her zaman elimizi taşın altına koyduk. Eğitim önceliğimizdir diyerek, eğitim yatırımlarına önem verdik. Önceki dönem Oba Kız Yurdu ile 2 okulumuzu hizmete sunmuştuk. Bu dönemimizde Güllerpınarı Mahallemizde Etüt Merkezi’nin temelini attık. Etüt Merkezimizin Yüzde 70 oranında inşaatı tamamlandı. En kısa sürede bitirip, bu yıl öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca yine Oba Mahallesi’ne düşündüğümüz Kreş projemiz hazır. İnşallah en kısa sürede ihalesini gerçekleştirip 2021 yılının ilk aylarında kreşimizin temelini atacağız. Mahmutlar’da 32 derslikli bir ilkokul binası inşaatını bu yıl tamamlayıp, öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca ikili eğitim veren Avsallar Halıcı Orhan İlkokulunu normal eğitime geçirebilmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğinde kolları sıvadık. Merkezde ne yaptıysak kırsala da aynısını yapıyoruz. Sizlerin huzurunda belediyemizin eğitim konusundaki hassasiyetine paralel olarak yapacağımız eğitim yatırımlarında bizlere destek veren eğitim gönüllüsü tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN FARKINI PANDEMİDE HERKESE GÖSTERDİK”

Rutin belediye hizmetlerimizin kalitesini arttırırken, sosyal belediyecilik uygulamalarını da ilk kez dönemimizde başlatarak, birçok belediyenin örnek aldığı sosyal yardım ve destek projelerimizi rutin belediye hizmetlerimiz arasına kattık. İhtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın ayağına hizmetlerimizi götürdük. Herkesin kolay ve aracısız olarak ulaşabileceği sosyal yardım ağını kurduk. Sosyal belediyeciliğin öneminin daha da anlaşıldığı pandemi döneminde sosyal yardımlarımızı arttırdık. Yerel Yönetimler olarak pandeminin başlangıcından itibaren salgının etkilerinin en aza indirilmesi noktasında tüm birimlerimiz ve personelimizle birlikte büyük bir özveri ile çalışarak, tüm imkânlarımızla salgından etkilenen esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduk.

“PANDEMİDE ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKTIK”

Belediyemizin birçok gelirinde ciddi boyutta azalma olmasına rağmen belediye mülklerinin kiracısı olan esnaflarımızın borçlarını öteledik. Yine faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunmadığı belediyemizce tespit edilen işyerlerinden belirlenen süre dâhilinde kira tahsili yapmadık. İşyeri kiralama hizmetlerinde 2020 yılı sonuna kadar KDV oranı %18’den %8’e düşürdük. Ayrıca belediye meclisimizin Ağustos ayında aldığı kararla, 2020 yılı kapsamında pazar yerlerinden aldığımız işgaliye ücretlerinde gıda satıcısı esnaflarımızdan 6 ay, tekstil ürünü satıcısı esnaflarımızdan 8 ay, taksici esnaflarımızdan 3 ay işgaliye ücreti alınmamıştır.

“PANDEMİYLE MÜCADELE İÇİN 5 MİLYON LİRADAN FAZLA HARCAMA YAPTIK”

Kendi üretimimiz ve satın alma yoluyla tedarik ettiğimiz toplam 3.100.000 adet maskeyi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Pandemiyle mücadele kapsamında 30.01.2020-31.12.2020 tarihleri arasında yaklaşık 5 milyon TL harcama yapılmıştır.

“ALANYA’DA TÜM ENGELLERİ KALDIRIP ATTIK”

“Engelsiz Kent Alanya” sloganıyla Engelsiz Kent Yönetmeliğini çıkartarak, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak projeleri uygulamaya koyduk. Çalışmalarımızın neticesinde Alanya “Erişilebilir Şehir” ünvanı almıştır. Alanya dünyada erişilebilir şehirlerin arasında Türkiye’deki 3 şehirden birisi oldu. Dünyada da örnek bir kent olmayı başardı.

“KADIN BİREYLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Geçtiğimiz ay Aile ve Kadın Destek Merkezi’mizin açılışını gerçekleştirdik. Merkezimiz, Kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadınlarımıza, hukuksal ve psikolojik destek sağlamak için çalışmalarını yürütmektedir. Bu vesile ile kadına yönelik şiddeti kınıyor, 2021 yılında kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin son bulmasını diliyorum.

“ÇÖZÜM MASASINDAN REKOR İSTATİSTİK”

Tüm vatandaşlarımızın aracısız ve tüm iletişim kanalları kullanarak belediyemize kolayca ulaşabilmesi, onların sorunlarını hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla 2015 yılında kurduğumuz Çözüm Masamız, çok kısa sürede halkımız tarafından benimsenmiş ve çok büyük bir başarı yakalamıştır. Sosyal, şeffaf ve güler yüzlü belediyecilik anlayışımızı temsil eden Çözüm Masamız, vatandaşımızın çözüm ortağı olmuştur. 2020 yılında Çözüm Masamıza gelen çağrı sayısı 191.649’dur. İstek, öneri, şikâyet ve teşekkür şeklinde yapılan başvuru sayısı 49.998’dir. Yapılan tüm bu başvuruların yüzde 99.6’sı tamamlanarak vatandaşlarımıza geri dönüş sağlanıp, bilgi verilmiştir.

“BEDESTEN’DE ÇALIŞMALAR %95 ORANINDA TAMAMLANDI”

Alanya Kale’mizde ve şehrimizin her köşesinde bulunan tarihi varlıkları restore ederek kent belleğini yeniden canlandırıyoruz. Alanya Kalesi’nin en önemli anıtsal yapılarından birisi olan ve yıllardır boş vaziyette bulunan Bedesten’in onarım çalışması %95 oranında tamamlanmıştır. Onarım çalışmasının ardından geleneksel el sanatları ürünlerimizi burada sergileyeceğiz. Alanya Kalesi içinde restore ve iç düzenleme çalışmalarını tamamladığımız Alanya Belediyesi Yemek Müzesi’nin açılışını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Yine pandemi dolayısıyla açılışını gerçekleştiremediğimiz Sedre Av Köşkü’nü de iç düzenlemeleri ile tamamladık. İnşallah 2021 yılında hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Allah rahmet eylesin, geçtiğimiz dönem meclisimizde bulunan eski Demirtaş Belediye Başkanımız Mustafa Aras çok dile getirirdi ama görmek nasip olmadı, kısa zamanda açılışını yapmak istiyoruz.

“ALANYA KALESİ OTOBÜSLERİN ÇIKIŞINA KAPATILACAK”

Kızılkule-Tophane Ekseni Denizcilik ve Gemi Müzesi alanı içinde bulunan tescilli konut yapısının onarımında son aşamaya gelinmiştir. Oba Medresemizde restore çalışması devam etmektedir. Belediyemiz tarafından faaliyete geçirilen Teleferik projesiyle, Alanya Kalesi’ne ziyaretçi sayısının artması neticesinde Kale’nin her noktasına yürüyüş güzergâhları oluşturulması için çalışmalar yaptık. Teleferikten önce 146 bin olan ziyaretçi sayısı 2019 yılında 1 milyon 50 binlere ulaştı. Teleferik’in İçkale ile bağlantısını sağlamak amacıyla, Ehmedek bölgesinden İç Kale’ye kadar olan bölgede yaya yolları düzenleme çalışması gerçekleştirilmiştir. Oluşturduğumuz rota doğrultusunda ziyaretçilerin seyirlik ve gezinti yollarını kullanarak Alanya Kalesi’nin her noktasına ulaşılabilmesini sağlayacağız. Bu sene pandemiden dolayı yapamadık ama kaleye otobüslerin çıkışını da yasaklayacağız.  2021 Yılı içerisinde de iki tane daha Alanya Evi’ni restore ederek, kültürel mirasımıza kazandıracağız. Unesco dosyamızı yeniden hazır hale getiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla istişare halinde çalışmaları yürütüyoruz. Belediyemizin restorasyon çalışmaları ile her yıl bir veya birkaç eser ile ödüle layık görüldüğünü de belirtmek isterim.

“ALANYA MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITIYORUZ”

Yine ödül aldığımız çalışmalardan biri olan Mutfak Mirası projemizi pandemiye rağmen sürdürdük. Alanya’nın gastronomi rotasında yer alması yolunda çalışmalarımızı emin adımlarla yürütüyoruz. Yine Alanya’mızın yöresel lezzeti gülüklü çorba, belediyemizin girişimleriyle Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescili almıştır. Artık coğrafi işaretli ürün olan gülüklü çorbanın tanıtımı ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Türkiye’den de sadece iki belediye var. Birisi Alanya Belediyesi birisi de Gaziantep Belediyesi.

“ALANYA’NIN FETHİNİN 800. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAĞIZ”

2021 yılı Alanya olarak özel bir yıl. Alanya’nın Fethi’nin 800. yılı. Alanya olarak, Sultan Alaaddin Keykubat’tan bugünlere taşıdığımız mirasımızın, Türk-İslam Medeniyeti ile tanışmamızın 800. yılına girmekteyiz. Alanya Belediyesi olarak, 2021 yılı boyunca fetih ve fetih coşkusunun önce tüm kente, ulusala ve uluslararası arenaya yayılması için etkinlikler düzenlemeyi planlamaktayız. Selçuklu yılı olarak adlandırdığımız 2021 yılında,  fetih coşkusunu hep birlikte yaşamayı hedefliyoruz.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAK DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ”

Alanya halkının bizlere duyduğu güven ve sevginin karşılığı olarak, derin bir vefa ile daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Bizlere güvenen, bizleri her daim bağrına basan, sevgi ve destekleri ile aşkla bu şehre hizmet etmemize vesile olan değerli Alanya halkımıza bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Alanya’ya hizmet yolunda bizlere her zaman destek veren siz değerli meclis üyelerimize, ekip arkadaşlarım olan başkan yardımcılarımıza, birim müdürlerimize ve tüm personelime sonsuz teşekkür ediyorum.

“2020 YILI TÜM DÜNYA İÇİN ZOR BİR YIL OLDU”

2020 yılı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Alanya’mızda da çok zor geçen bir yıldı. Ne yazık ki, şehrimizin ulu çınarları büyüklerimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı, sevdiklerimizi pandemi dolayısıyla kaybettik. Acılarımızı doyasıya paylaşamadık. Belki birbirimizden hiç bu kadar uzak kalmamıştık. Salgında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.  Tedavi gören tüm hastalara acil şifalar diliyorum. Lütfen tedbirlere uymaya devam edelim. Yeni yılın,  getirdiği tüm güzellikler ve iyilikler ile 2020’nin derin izlerini unutturabilmesini diliyorum. Salgının durmasını, normal yaşantımıza devam edebilmeyi, sevdiklerimizle korkusuzca her anımızı paylaşabilmeyi, neşeyle kucaklaşabilmeyi temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu güne kadarki kazanımlarımız olan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayı Allah bizlere nasip etsin.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Son olarak, zor şartlarda görev yapan, düşünceleri ve yorumları ile toplumu bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan, yerel yönetimler ile vatandaşlar arasında köprü olan, sorunları dile getirerek çözülmesine destek sağlayan basın çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor işlerinde başarılar diliyorum.” Başkan Yücel’in konuşmasının ardından gündem maddeleri okunup oylanmasına geçildi ve meclis oturumu sona erdi.












Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 15:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83