Başkan Yücel'den vergi ve imar barışı uyarısı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel haftalık encümen toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu:

Başkan Yücel'den vergi ve imar barışı uyarısı
Haftalık mutaat encümen toplantımızı gerçekleştirdik. Birimlerimizden gelen konuları değerlendirdik ve sonuçlandırdık. Bu vesileyle de belediyemizin mülkleri olan bazı yerlerde kira ve ihaleleri yaptık. Aldığımız kararların bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Mübarek Ramazan ayı içerisinde idrak edeceğimiz Kadir Gecesi'nin hem islam alemine hem de tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

'VERGİ AFFINDAN YARARLANIN'

Biliyorsunuz ki hem vergi affı hem de imar barışı ile ilgili çalışmalar başladı son iki üç gündür. Vergi affı ile ilgili belediyemize 31.03.2018'e kadar olan borçalarla ilgili bu afdan yararlanmak isteyen vatandaşlarıız 31 Temmuz'a kadar belediyemize müracaat etmeleri gerekiyor. Emlak, temizlik işgaliye ve reklam gibi borçaları olan vatandaşlarımızın belediyemize müracaat etmeleri gerekmektedir. Bizim de bütün ekiplerimiz o doğrultuda çalışıyor ve insanlara faydalı olmaya çalışıyorlar. 

'İMAR BARIŞI BAŞVURULARI BAŞLADI'

Biliyorsunuz ki son günlerde ülke gündeminde olan imar barışı ile ilgili müracaatlar dün itibari ile başladı. Bölgemizde sıkıntısı olan yapıyla ilgili tüm vatandaşlarımız gerek e-devlet üzerinden gerekse de çevre il müdürlüğüne müracaat edebilirler. Bu konuyla ilgili mağdur olan vatandaşlarımızın da bir an önce müracaatlarını yaparak kayıt belgelerini almaları gerekiyor. Buradan da bu konuyu duyurmak istiyoruz. Bu konular bizleri ilgilendirdiği için vatandaşlardan da bu konularda duyarlı olmalarını ve bu imkanlardan faydalanmalarını istiyoruz. Bir an önce müracaatların yapılması taraftarıyız. 

'FESTİVALİN TEMASI SELÇUKLU'

Bölgemiz turizm bölgesi. Belediyemizin 18 yıldır periyodik olarka sürdürdüğü, 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nin bu yılda hemen seçimlerin arkasında 25-26 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak. Bu festivalde her sene bir tema belirliyorduk biliyorsunuz bu yıl ki temamız da Selçuklu dönemini işleyen bir tema ile karşınıza çıkıyoruz. Onunla ilgili sloganlar ürettik. Alanya'nın en büyük etkinliği olan festivalin uzun yıllar Selçuklu'ya başkentlik yapan ve Alanya'nın Selçuklu dönemi ile ilgili tarihi ve kültürel öğeleri festival süresince ziyaretçilere açacağız. Bir çok Alanya'nın değeri olan Selçuklu tema kıyafetleri, Selçuklu mutfak gereçleri, Alanya Kalesi'nin eserleri, Orta Çağ Anadolu Sergileri ve bunun yanı sıra da çini, tesbih, ebru, telkari, cam, süsleme, sedef, minyatür, doğal taş süslemeleri ve seramik ile fotoğraf sergileri yapılacak. Buradaki en büyük üretkenliğimizden birisi de 'Hayat Ağacı gibi inançlı ve güçlü' gibi bir slogan ürettik. Bu festival süresinde gündüz bu etkinlikler sürdüğü gibi akşam da ulusal sanatçılarımız sahne alacak. İlk gün Mustafa Ceceli, İkinci gün Emel Sayın ve üçüncü gün Ebru Gündeş yaz yoğunluğunun ve iş yoğunluğundan dolayı onlara keyifli anlar aşatabilmek adına sahneye çıkacaklar. Bu festivalimize tüm Alanya'yı davet ediyoruz ve katılımlarını bekliyoruz. Güzel ve eğlenceli bir festival geçeceğine inanıyorum. Şimdiden de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83