Başkan Yücel:'Enerji tasarrufu geleceğe yatırımdır'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması için ve bu bilincin yaygınlaşması adına her yıl Ocak ayının 2. haftası kutlanan "Enerji Tasarrufu Haftası" için açıklama yaptı. Başkan Yücel, enerji tasarrufunun geleceğe yatırım olduğunu vurguladı.

Başkan Yücel:'Enerji tasarrufu geleceğe yatırımdır'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Enerjinin bilinçsiz şekilde kullanılmasıyla birlikte; enerji talebimizin her geçen gün artması, küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle karşı karşıya gelmemiz, sınırlı olan kaynaklarımızın azalması, ihtiyacımız olan enerjinin üretilirken zararlı gazların doğamıza salınması sonucu sağlığımızı büyük ölçüde etkilemesi şeklinde karşı karşıya kaldığımız negatif etkilere ek olarak, enerjide sürdürülebilirliğin sağlanması ve gelecek nesillere güzel bir yarın bırakmak için enerji tasarrufu ve enerji verimliliği konularında hepimize eşit pay düşmektedir. Bu konularda uygulayacağımız her tedbir Alanya’mız ve ülkemiz adına hayati önem arz etmektedir.” dedi.

“TÜM ENERJİMİZLE ALANYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Aldıkları tedbirler ve yaptıkları yatırımlar ile Alanya’nın geleceği için çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya Belediyesi’nin çevreci yaklaşımı kapsamında ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’müzün enerji tasarrufu ile ilgili projeleriyle ihtiyacının büyük bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından olan Güneş Enerjisi Santrali’nden karşılaması, uzun yıllardır sürdürdüğümüz evsel ve geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılmasının sağlanması, sıfır atık projesi ile atık yönetiminin başarılı bir şekilde sürdürülmesi için, Alanya’mız geleceği için çalışıyoruz.” dedi.

“BİLİNÇLİ TÜKETİM GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye’de kullanılan enerjinin %60’nın dışarı bağımlı olarak karşılandığı gerçeğini vurgulayarak sözlerine devam eden Başkan Yücel; “Enerji tasarrufu aile ekonomisinin olduğu kadar, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak adına Ülke ekonomisi açısından da çok önemlidir. Bizlerin kullandığı her verimsiz enerjinin doğaya karbon salınımı olarak geri döndüğünü bilmeli, doğaya ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarımız kapsamında da sadece enerjide değil su kaynaklarımızın kullanımında da tasarruf tedbirlerini hayatımızın her alanında en önemli ilkemiz haline getirmeliyiz. Hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler ekonomimiz ve kaynaklarımız için çok büyük olumlu katkılara dönüşecektir. Bu bağlamda gündelik hayatımızda alışkanlık haline getirebileceğimiz birkaç tedbir ile sandığımızdan çok daha fazla enerji tasarrufu sağlayabiliriz.” dedi.

TASARRUFTA NELERE DİKKAT ETMELİ?

·         Kullanmadığımız cihazların fişini işimiz bitince prizden çekmeliyiz.

·         Ev aletleri satın alırken sadece fiyatına değil, etiket değerlerinde belirtilen enerji sınıflarına da dikkat etmeliyiz.

·         Eski tip lambalarımızı daha az güçten daha fazla aydınlatma sağlayabilen LED tip lambalar ile değiştirmeliyiz.

·         Güneşlenme süremizin çok uzun olduğu Alanya’mızda enerjimizi yenilenebilir kaynaklardan sağlamaya çalışmalıyız.

·         Şahsi aracımız yerine toplu taşımayı, bisikleti veya yürümeyi tercih edebiliriz.

·         Isı yalıtımına önem vererek kışın ısınma, yazın soğutma maliyetlerini düşürebiliriz.

·         Evlerimizde en çok elektrik sarfiyatına yol açan cihazlar, elektriğin ısıya dönüştürüldüğü sistemler olduğu düşünülünce;

Çamaşır ve bulaşık makinalarını tam dolmadan çalıştırmamalı, düşük sıcaklık ve kısa programlarda kullanmalıyız.

İhtiyacımız kadar suyu ısıtmalı, saç kurutma makinalarını gereğinden uzun süre çalıştırmamalıyız.

·         Buzdolaplarının kapaklarını gerekli olmadıkça açmamalıyız.

 












Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2021, 12:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83