Başkan Yücel gazetecilerin sorularını yanıtladı

Kanal A, ATV, DİM Web TV ve Kanal V televizyonlarından ortak yayınlanan, 3. YIL ÖZEL programına katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel , “Hizmeti üreten ve vatandaşın ayağına kadar götüren bir Belediyeyiz. Yeter ki vatandaş istesin.” dedi.

Başkan Yücel gazetecilerin sorularını yanıtladı
Kanal A, ATV, DİM Web TV ve Kanal V’nin Kestel Düğün Salonu’ndan yaptığı ortak canlı yayına konuk olan Belediye Başkanı Yücel, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonraki 3 yıllık görev süresinde yaptığı hizmet ve projeleri değerlendirdi. Yücel, Alanya’ya 3 yılda yaklaşık 304 milyon lira maliyetle 216 eser kazandırdıklarını ifade etti.

3. Yıl Özel’de, Alanya’da yayın yapan TV, Gazete ve İnternet Gazetelerinin temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Yücel, belediyenin hizmet ve yatırımlarıyla ilgili bilgi vererek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güneş Enerji Santrali (GES), Tavşandamı, Teleferik, Eğitim ve Temizlik Hizmetleri, Asfalt, Park Bahçeler, Kültürel Değerlerin Restorasyonu, Kent Meydanı, Yeni Belediye Hizmet Binası, Düğün Salonları,Turizm, Hayvan Barınağı, İmar, Bütçe, Çözüm Masası, Sosyal Yatırımlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, hizmet odaklı sosyal bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarına vurgu yaparak, “Her zaman vatandaşın yanındayız” dedi.

ANTALYA’NIN İLÇELERİ ARASINDA EN BÜYÜK YATIRIM BÜTÇESİNE SAHİP BELEDİYEYİZ”

Alanya’nın, Antalya’nın en gözde ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Yücel, aynı zamanda Antalya’nın en büyük yatırım bütçesine sahip ilçesinin de Alanya olduğunu belirtti.

“TELEFERİK TAŞIMA AMAÇLI VE SEYİRLİK BİR PROJE”

Teleferik projesinin Alanya’nın 30-40 yıllık bir hayal projesi olduğunu söyleyen Yücel, “Son etaplarına yaklaştık; inşallah Haziran’da bayram hediyesi olarak açacağız. Teleferik açılınca Alanya Kalesi tamamen trafiğe kapatılacakmış gibi kamuoyunda yanlış bir algı var. Bizim teleferiğimiz taşıma ve seyirlik bir projedir.” dedi.

İÇ KALE’Yİ TRAFİĞE KAPATMAK GİBİ BİR DURUM YOK”

Yaz aylarında bir günde Kaleye ortalama 50-80 tur otobüsünün çıktığına dikkat çeken Başkan Yücel, şunları kaydetti:
“Bu otobüsler yaklaşık 1 saatte çıkıp 1 saatte iniyor. 2 saate de turistler kaleyi geziyor. Hesaplarsak 4 saat. Bu da insanların seyirlik alanları gezmesinde sıkıntı doğuruyor. Bu süre oldukça uzun ve Kale’deki yoğunluğu arttırıyor. Biz Ehmedek Bölgesi’nde golf arabalarıyla gezilebilecek bir cazibe merkezi planlıyoruz. Bunu da Valilik ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile görüşerek oradaki insanların da fikrini de alarak kararlaştıracağız. İç Kaleyi trafiğe kapatmak gibi bir durum yok. Turistlerin indir – bindir işlemleri de teleferiğin alt istasyonunun olduğu bölgede yapılacak.”

“3 YILDA HİÇBİR KREDİ KULLANMADIK”

Bütçeyle ilgili bir soruya yanıt veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu kadar hizmet ve yatırıma rağmen 3 yılda şimdiye kadar hiç kredi kullanmadıklarını söyledi. Yücel, “Hiçbir borçlanma yapmadık. Bütçe oranına göre Türkiye’deki borcu en düşük belediyeyiz” dedi.

“MOBESA KAMERALARINI 900’E ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Okurcalar’dan Demirtaş’a kadar mobesalar için 56 km. fiber kablo çektiklerini ifade eden Başkan Yücel, 517 noktada güvenlik kamerası olduğunu söyledi. Yücel, şehrin güvenliği için bu sayıyı 900’e çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı.

TURİZM BU YIL GEÇEN YILDAN ÇOK DAHA İYİ OLACAK

2016’da yaşanan olumsuzluklardan dolayı turizmin zarar gördüğünü hatırlatan Belediye Başkanı, 2017 yılının geçen yıldan çok daha iyi olacağı müjdesini verdi. “Belediye Başkanı ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı olarak bu yıl 29 fuara katıldık. Bu fuardan aldığımız izlenimlerin yanısıra tur operatörleri ve sektör temsilcilerinden aldığımız bilgilere göre bu yıl turist sayısında ciddi bir artış var” diyen Başkan Yücel, esnafın yüreğine su serpti.
Yücel, Rus pazarındaki iyileşmenin emlak ve inşaat sektörüne de yansıyacağına inandığını vurguladı.

“İMAR BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLADIK”

Belde belediyelerinden mahalleye dönüşen ve köyden mahalleye dönüşen yeni mahallelerde yapılan imar çalışmalarıyla, şehrin tamamında plan bütünlüğünü sağladıklarını belirten Belediye Başkanı, umulanın, beklenenin dışında planlar çıkaracaklarına inandığını kaydetti.

“TAVŞANDAMI VATANDAŞLARIMIZIN MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYABİLECEĞİ BİR SOSYAL ALAN”

Alanya Belediyesi’nin dev projeleriyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Yücel, 50 bin m2 üzerine kurulu Tavşandamı’nın çok büyük bir sosyal proje olduğunu belirtti. İleriki zamanlarda 50 bin m2 daha büyütülebileceğini kaydeden Yücel, Tavşandamı’nın bir ailenin sabahtan akşama kadar vakit geçirebileceği, aynı zamanda misafirini de ağırlayabileceği her şeye sahip bir sosyal proje olduğunu söyledi.

“VAADİMİZ YOKTUR, TAAHHÜDÜMÜZ VARDIR”

Geri kalan 2 yıl için çılgın projeleri olup olmadığını soran bir gazeteciye Başkan Yücel’in cevabı, “Bizim vaadimiz yoktur, taahhüdümüz vardır. Şehrin geleceği benim siyasi geleceğimden çok daha önemlidir. Şu an gördüğünüz yatırımlar bizim seçim kitapçığımızdaki taahhütlerimizin % 80’ni oluşturuyor. Geri kalan %20’yi de 2 yıl içinde tamamlayacağımıza inanıyorum. Biz iyi bir ekibiz” oldu.

“123 OKULUN ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ YAPTIK”

Eğitimin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı, 123 okulun çevre düzenlemesini yaptıklarını, sabahçı-öğlenci olan 6 okulunda tek öğretime geçmesine vesile olduklarını söyledi. Yücel, Eğitime 3 yılda 20 milyon yatırım yaptıklarını hatırlattı.

“HAZİRANDA KAZMAYI VURACAĞIZ”

Cumhuriyet Mahallesi Sarıkadıoğlu Caddesi’ne yapılacak Alanya Belediyesi yeni hizmet binasının hazırlıklarının tamamlandığını ve ilk kazmayı Haziran’da vuracaklarını belirten Belediye Başkanı Yücel, o bölgede trafik yoğunluğu yaşanmaması için de İlçe Trafik Komisyonu ile görüştüklerini vurguladı.

“DÜNYANIN EN GÜZEL KENT MEYDANI ALANYA’DA OLACAK”

Bir şehrin kimliğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı, “Dünya ölçeğinde dünyanın en güzel kent meydanını 2 yılda bu şehre kazandıracağız. Önümüzdeki günlerde de bu konuyla ilgili çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. 

“MAHMUTLARA BİR SPOR SAHASI KAZANDIRACAĞIZ”

Mahmutlardaki 70 bin m2 spor alanın 50 bin m2’sinin Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Alanyaspor’a verildiğini, geri kalan 20 bin m2’in Alanya Belediyesi’ne tahsisi için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile yazıştıklarını söyleyen Başkan Yücel, “Bir buçuk yıldır Mahmutlar Sahası için çalışıyoruz. Tahsis bize yapılırsa tekrar planlama yaparak buraya bir spor sahası kazandıracağız. Başka yer yok, vatandaş verse ondan bile kiralayarak buraya bir saha kazandırmak istiyoruz. Demirtaş ve Kestel’in sahası var. Payallar ve Konaklı’daki sahalar da yine Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisli. Ben Konaklı sahasında maç izlemekten inanın utanıyorum. Tesis bakımsız. Koltukların biri bir tarafa diğeri öbür tarafa bakıyor. Ama yine de bu bizim işimiz değil demeyip elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI HAYVAN BARINAĞINI KAZANDIRDIK”

Hayvanların dilleri olmadığını, ancak kendilerinin hayvanların dilinden iyi anladıklarını belirten Başkan Yücel, Demirtaş Mahallesi’nde 25 bin m2 alana Türkiye’nin en kapsamlı, modern hayvan barınağını kazandırdıklarını kaydetti. Yücel, hayvan mezarlığına kadar her türlü detayın düşünüldüğü ve 3.5 milyon TL’ye mal olan tesisin Ocak ayından beri hizmet verdiğini hatırlattı.

“AV KÖŞKÜ’NÜ RESTORE EDİYORUZ”

Korunması gereken Selçuklu eserleri arasında yeralan Av Köşkünü’nün ihalesini yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı, Demirtaş Mahallesi Sedre Çayı kenarındaki köşkün restorasyonunu 8 ayda bitirip Avcı Müzesi olarak hizmete açacakları müjdesini verdi. Tarihi eserleri koruyup tanıtmak için ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Yücel, Oba Medresesi ve Bedesten Çarşısı’nda da çalışmalara başladıklarını kaydetti. Yücel, 4 kültürel varlığı korumak için de bina tahsisi yaptıklarını belirtti. Belediye Başkanı, “Bugüne kadar bu alanda ne yapıldıysa çok ciddi çalışmalar yaparak, biz iki katını yapacağız ve kültürel değerlerimizi hem turizme kazandıracağız hem de atalarımızın emanetlerine sahip çıkacağız” dedi.

“İLK DEFA BİR MADEN OCAĞIMIZ OLDU”

Üreten ve ürettiğini hizmete dönüştüren bir Belediye olduklarını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çıplaklı bölgesinde Alanya Belediyesine ait bir maden ocağı açtıklarını söyledi. 19 milyon TL’ye mal olan ocakla asfalt maliyetlerini düşürdüklerini kaydetti. Yücel, saatte 40-50 ton üreten asfalt plentinin ise yetersiz kaldığını, saatte 60 son üreten yeni bir plenti de 2 ay içinde kurarak asfalt maliyetlerini %60 azaltacaklarını açıkladı. 

“GES’İN %70’İ TAMAM, 2 AY SONRA HİZMETE GİRECEK”

Kamu kurum ve kuruluşları arasında Türkiye’nin en büyük Güneş Enerji Santrali (GES) projesini Toslak’taki 100 dönüm araziye kurduklarını söyleyen Belediye Başkanı, projenin %70’inin tamamlandığını vurguladı. Yücel, 2 ay sonra elektrik üretmeye başlayacaklarını ifade etti.

“2018 SONUNA KADAR PARKSIZ MAHALLE KALMAYACAK”

2018 sonuna kadar parksız mahalle kalmayacağını açıklayan Belediye Başkanı Yücel, “ 55 park bitti. 70’e yakın parkta tadilat yapıldı. 17 parkın inşaatı devam ediyor. 68 kırsal mahalle dahil 2018 sonuna kadar parksız mahalle kalmayacak. 2014 yılına baktığımız zaman çocuk parkı ve yeşil alanın m2’si 956. 997 m2 iken, şu anda 1. 759. 850 m2 olmuştur” dedi.

“TEMİZİKTE ÖVGÜLER ALIYORUZ”

110 araçla temizlik hizmeti verdiklerini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, temizlikte övgüler aldıklarını vurguladı. Artık gürültü, çöp suyu, park kirliliği, çöpler toplanmadı diye şikayetler almadıklarının altını çizen Yücel, “İyi bir ekibiz, iyi bir zaman diliminde hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENİ HİZMET OLARAK DÖNECEK”

3. Yıl Özel programında Yeni Alanya, Haber Alanya, Alanya Postası, Gerçek Alanya, Mahmutlar Post, Kanal A, ATV, Kanal V, internet gazeteleri Alanya Adres, Manşet Alanya ve Gazete Alanya’nın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, programın kapanışını “Vatandaşlarımıza layık olmaya devam edeceğiz. Bizlere güvenmelerini istiyoruz. Güvenleri hizmet olarak geri dönecektir” sözleriyle yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 14:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83