Başkan Yücel'in isyanı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, usta gazeteci Ülkü Arslan’ın hazırlayıp sunduğu, ATV’de yayınlanan Nabız programına konuk oldu.

Başkan Yücel'in isyanı
10. yılını kutlayan Nabız programında Başkan Yücel, göreve geldiği 3.5 yıllık süreçteki yatırım ve hizmetlerini ATV ekranlarından vatandaşlarla paylaştı. 12 Ekim akşamı yayınlanan ve 2 buçuk saat süren programda Belediye Başkanı Yücel, şu konu başlıklarına değindi: 
2014’ten önce Turizm Hizmet Birliği ALTAB vardı. 17 belediye başkanının, il genel meclis üyelerinin ve muhtarların imzası olduğu dönemin ALTAB Başkanı Hasan Bey'in yaptığı bir ihalemiz vardı. Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili. Bu yer Tükler’de idi. Ben bu tesisin hayata geçirilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanına giderek en az 3-4 kez görüştüm. Tesisle ilgili ricada bulundum. Kendisi bana; “Bütün bölgede yapılan standartlara uygun bir tesis yapacaklarını ve bu ihaleyi iptal edeceklerini.” söyledi. Biz bu yıla kadar tüm bölgenin çöpünü vahşi depolama alanı olan Yumru Tepesi’ne taşımaya başladık. Bu çok büyük bir maliyetti. Daha sonra terfi istasyonları kurup, tırlarla taşımaya başladık. 4 arabanın çöpünü birleştirip 1 tırla Yumru Tepesi’ne taşıyoruz. Bizim için iyi bir tasarruf oldu. 1 yılda neredeyse tüm masraflarımızı karşıladık.

"3.5 YIL SONRA AYNI İHALEYİ HAYATA GEÇİRECEKLER"

Büyükşehir Belediye Başkanımıza saygımız var ama ne hikmetse aradan 3.5 yıl geçmesine rağmen, aynı ihale aynı kişilerle aynı yere yapımına devam edilmesine karar verildi. Temelini atıp seçim zamanına yetiştireceğiz inşallah. 

Şunu da söylemek gerekir, toplamak bana ait. Terfi istasyonlarına kadar götürmek bana ait. Ordan sonrası Yumru Tepesine veya herhangi bir tesise götürmek ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Çünkü çöpten toplanan verginin yüzdesinin bir kısmını da Büyükşehir hiçbir çaba sarf etmeden alıyor.

"BÜYÜKŞEHİRİ 30 MİLYONLUK ÇÖP TAŞIMA MALİYETİNDEN KURTARIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanımız çöpü Antalya’ya götüreceğiz diye bir ihale yaptı biliyorsunuz. 6 aylık süre için verilen fiyat teklifi 12 Milyon+KDV idi, yıllık olsa 24 milyon+kdv yapar. Ne kadar büyük bir paradan bahsediyoruz görüyorsunuz. Alanya Belediyesi olarak hiçbir şey yapmasa bile Büyükşehiri sadece senelik 30 Milyon Liralık çöp parasından kurtarıyoruz. Alanya Belediyesi’nin ne kadar zor şartlarda yaşadığını, kimlerin ne kadar yükünü aldığını herkesin önüne koymak isterim. 

"15 GÜNDÜR TABELA VERGİSİNİN KAVGASINI EDİYORUZ"
Biz bunları dillendirmiyoruz, kendi aramızda diyaloglarla çözmeye çalışıyoruz, hukuk kuralları içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Halkımız kargaşayı sevmiyor. 
Biz 15 gündür neyin kavgasını veriyoruz biliyor musunuz? Batı Bölgesinden Okurcalar’dan başlayıp Demirtaş’ın sonuna kadar Karayollarının refüsünü peyzajını bakımını biz yapıyoruz. Karayollarında olmasına rağmen altgeçitleri, temizliğini her şeyini biz yapıyoruz. Şimdi biz son 15 gündür Okurcalar'dan başlayan  tabale vergisini kim alacak onun kavgasını ediyoruz. 3 yıldır Alanya Belediyesi alıyordu. Senelik 700-800 bin liralık bir geliri vardı. Şimdi Büyükşehir bunu almaya çalışıyor. Günde 200 kez telefonun çalıyorsa, yüzde ellisi bu konu ile ilgili. Otelcisi, turizmcisi, esnafı başkanım bu parayı biz size mi, Büyükşehire mi ödeyeceğiz diye soruyor.

"BEN DE BAĞIRIRIM"

Böyle bir anlayış yok, böyle bir düzenleme yok. Ben sessizliğimi koruyorum, korumak da zorundayım. Bu saatten sonra ben de başlarım. Sesimin çıktığı kadar ben de bağırırım. Çünkü yazıktır. 

"BÜYÜKŞEHİR 500-600 BİN LİRALIK İLAN VERGİSİNE GÖZ DİKTİ"

Biz herkesin yükünü almaya çalışırken Alanya Belediyesi’nin senelik 500-600 bin liralık reklam-ilan parasını da biz alacağız derseler bu etik değil. Ben çöp taşımada yılda 30 milyon Liralık onların yükünü alıyorken, onlar da Alanya Belediyesi’nin 500-600 bin liralık ilan gelirine göz diktilerse ben bunda yokum. Bütün belediye başkanları ile görüşüyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun. Herkes de benim gibi aynı düşünüyor. Yazıktır. 

"BÖYLE BİR ADALET YOK"

Büyükşehire bağlı belediyelerinin çoğuna sordum. Depozito parasını ödüyor musunuz diye. Depozito parası nedir diye soruyorlar. 20 sene önce 30 sene önce ödenilen depozito parasını 6360 sayılı yasadan sonra, paylaşım komisyonundan sonra hesapların kapanmasından bile sonra Büyükşehir bizden 6 Trilyon liralık depozito parası kesti. Böyle bir adalet yok.

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEM“
Ben de davalarımı açtım, hukuk mücadelemi veriyorum. bölgemin haklarını korumak için elimden geleni yapıyorum. Siyasi kavgaların içinde yokum. Kurumsal olarak Alanya Belediyesinin hakkını arıyorum. Alanya Belediyesi hakkını alacak, Alanya’nın hakkı neyse Alanya Belediyesi bunu korumak zorunda. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem.

”BU YERLERİ BAŞKASINA VERME LÜKSÜMÜZ YOK“
Otogar tarafındaki eski şantiye binasının olduğu alana planladığımız Kültür ve Gençlik Merkezi’nin temelini bu dönemde atacağız. En güzel gençlik merkezi olacak. Buna şehrimizin ihtiyacı var. 40-50 milyonluk bir yatırım yapacağız. Hukuksal mücadelemiz devam ediyor. Bağıra bağıra sesimin duyduğu yere kadar hem hukuksal mücadelemi vereceğim, hem de buranın Alanya Belediyesi’nde kalması için mücadele edeceğim. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz daha 1 metrekare yer satmadan, Biz köy, belde tüzel kişiliklerinden kalan yerleri bile belediye mülkü yapmaya çalışırken, 1 metrekare daha sosyal alan, yeşil alan üretmeye çalışırken hiç kimseye bu yerleri verme gibi bir lüksümüz yok.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 15:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83