Başkan Yücel'in savaş açtığı 3 konu

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, huzurlu ve güvenli bir turizm sezonu için tüm tedbirleri aldıklarını söyleyerek, “Hanutçuluğa, çığırtkanlığa ve kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Şehrin düzeni ve huzuru için kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Başkan Yücel'in savaş açtığı 3 konu
Haftalık olağan encümen toplantısının ardından Türkiye ve Alanya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yücel; “Bu haftaya hep beraber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başladık. Bu kapsamda şehrimizde ilk kez uluslararası bir etkinlik düzenledik. 7 ülkeden katılım vardı. Alanya Uluslararası Çocuk Festivalimiz için halktan da çok iyi tepkiler aldık. Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliklerimiz günlük 2 bine yakın ziyaretçi akınına uğruyor.” dedi.

“DEVLET BAHÇELİ YAŞAM ALANI UZUN YILLAR ŞEHRİMİZE HİZMET VERECEK”

Devlet Bahçeli Yaşam Alanı’nın açılışına katılan protokol ve vatandaşlara da teşekkür eden Başkan Yücel; “Devlet Bahçeli Yaşam Alanı'nın da açılışını 23 Nisan’da yaptık. Açılışa vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösterdi. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin bu alana ne kadar ihtiyacı olduğunu o gün hep birlikte gördük. Burayı yapmaktan çok korumanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ben inanıyorum ki Alanya halkı buraya sahip çıkacak ve alanımız uzun yıllar şehrimize hizmet edecek. Alanımızın vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

“ÇIĞIRTKANLIĞA VE HANUTÇULUĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Sezonun başladığını vurgulayan Başkan Yücel, vatandaşların ve esnafın gelen turistlere misafir adabıyla davranmasını isteyerek şöyle konuştu; “Sezon açılışları başladı. Güzel ve güvenli bir sezon için gerekli istişarelerle tüm tedbirleri alıyoruz. Halkımızın ve esnaflarımızın çığırtkanlığa ve hanutçuluğa yol vermemesini rica ediyorum. Gelen tatilcilere bir misafir adabıyla davranmalıyız. Ayrıca esnaflarımızın Ahilik kurallarına göre davranmalarını istiyorum. Ahilik geleneğini yaşatalım. Yeni sezonun esnafımız ve vatandaşlarımız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Geçtiğimiz gün Cikcilli Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edilen 3 katlı binanın yıkılması ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Yücel; “Şehrin gerek görsel gerekse fiziki yapısına uygunsuz ve hukuksuz olan bu kaçak yapılar, yetkili birimlerimiz tarafından kontrol ediliyor. Zaten kaç yıldır yıkım işlemleri de devam ediyor. Bazı yerel mahkeme kararlarının beklenmesinden kaynaklı olarak zaman alabiliyor. Ancak bizim her zaman olduğu gibi kaçak yapılarla mücadelemiz sürecek. Bu dönemde yapılan ve yapılmaya devam kaçak yapıların kurallar çerçevesi içerisinde yıkımı yapılacak. Bunların da ciddi bir şekilde üzerine gideceğiz.” dedi.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI KESTELSPOR MAÇINA DAVET EDİYORUM”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bütün vatandaşları Kestelspor’un Pazar günü Manavgat Belediyespor ile oynayacağı Play-Out maçına davet etti. Başkan Yücel; “Kestelsporumuzun BAL Ligi’ne yükselmek için Manavgat Belediyespor ile bu Pazar günü saat 16.30’da Antalya Stadyumu’nda oynayacağı Play-Out maçına bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bölgesel Amatör Lig’de bir temsilcimizin olabilmesi için bu maç çok önemli. Ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız için saat 13.00’da Zimbitlik’ten otobüsler kaldıracağız. Maçın ardından da tekrar dönüşlerini sağlayacağız. İnşallah Kestelspor iyi bir sonuçla dönerek BAL Ligi’nde bizi gururla temsil eder.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 16:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83