Başkan Yücel'le Alanya kırsalı hizmete kavuştu

Alanya Belediyesi yayla sezonunun son günlerinde bile yol ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Başkan Yücel'le Alanya kırsalı hizmete kavuştu
2014 yerel seçimlerinde Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel, köy ve yaylalara yaptığı dev hizmetlerle vatandaşın gönlünde taht kurdu. Alanya köy ve yaylaları ilk kez belediyeden hizmet almanın sevincini yaşadı. Başkan Yücel, göreve geldiği 2014 mart ayından 2017 mart ayına kadar olan 3 yıllık süreçte Alanya'da 385 kilometre sati kaplama asfalt, 112 kilometre sıcak asfalt dökenken 126 kilometrede yeni yol açtı.

ASLAN PAYI YAYLALARA

Başkan Yücel, 2017 mart ayından bugüne kadar yani 6 aylık süreçte yaylara hizmet götürebilmek için 3 ayrı şantiye kurdu. Son 6 ayda 105 kilometre sati kaplama asfalt döken döktü. Ekim ayının sonuna kadar 175 km daha asfalt yapmayı planlayan Yücel neredeyse yoğun kış aylarında bile yaylalara ulaşımı sağlamayı hedefliyor. 

DEV EKİP KURULDU

Gökbel, Gören, Kadıyakası, Gödüre, Tokar, Çayarası gibi yaylalarda devam eden belediye çalışmalarını beraberinde Alanya Belediyesi Merkez Çavuşu Ali İçağası ile birlikte yerinde denetleyen Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut, Gökbel, Sömüçimen ve Sarımut şantiyelerinde 100 kişilik ekiple 6 büyük tonajlı yük kamyonu, 4 silinir, 4 grayder, 2 disribütör, 14 kamyon, 3 arazöz ile hizmet verdiklerini söyledi.

SEVGİYLE KARŞILANDILAR

Yaylalarda devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Karamut, Gökbel, Kadıyakası, Gören yaylalarını birbirine bağlayan grup yoluna 5 kilometre asfalt çalışması dökeceklerinin çalışmaların bir kaç gün içinde başlayacağını söyledi. Kocaoğlanlı Yaylası'nın yolunu da yapacaklarını söyleyen Karamut, hedeflerinin ekim ayının sonuna kadar yayla yolları çalışmalarını tamamlamak olduğunu söyledi.

SAĞLAM VE DAYANIKLI YOLLAR

Yaylalara yapılan yolları sağlam bir altyapı üzerine yaptıklarını dile getiren Karamut, "Yaylalarımızda kış mevsiminda aşırı kar yağışı alıyor. Zor doğa koşullarına dayanıklı altyapısı sağlam yollar yapıyoruz. Yapmış olduğumuz yollar uzun yıllar vatandaşımıza kesintisiz ulaşım sağlayacak." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 15:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83