Başkan Yücel MÜSİAD’a konuk oldu

MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından düzenlenen kaynaşma kahvaltısının onur konuğu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oldu. Başka Yücel’e MÜSİAD Başkanı Durusoy tarafından enerji ihtiyacını karşılamak için hazırlanan proje dosyası sunuldu.

Başkan Yücel MÜSİAD’a konuk oldu

Keykubat Plajında bir restoranda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantı MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından düzenlendi. MÜSİAD Alanya üyelerinin katılımıyla yapılan kahvaltılı toplantıda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy ve MÜSİAD üyeleriyle sohbet etti.

“KENSTSEL DÖNÜŞÜMÜN SADECE ADI YETTİ”

Kahvaltıda açıklama yapan Başkan Yücel, Cumhuriyet Mahallesi ve sanayi sitesinin kentsel dönüşüme alınmasının önemine dikkat çekerek “Sadece siyasi kaygılarla hareket etseydi kentsel dönüşüm çalışmasını seçim sonrasına bırakırdım ancak ben Alanya'nın çehresinin değişmesi için mücadele ediyorum. 5o yıllık bir mahalle olmasına rağmen, camisi, ilkokulu, ortaokulu ve sağlık ocağı maalesef yok. Sağlık ocağı yaptık ancak hala doktoru atanmadı. Eskiden 90 bin lira olan daireler şimdi sadece kentsel dönüşümün adıyla bile fiyat 300 bine sayılıyor. Sanayinin yanında mevcut haliyle bir bölgede mi yaşamak istersiniz yoksa sosyal alanları ve diğer tesislerini içinde barındıran bir bölgede mi yaşamak istersiniz” dedi.


“MUZ LİFİ İÇİN KAPI KAPI YATIRIMCI ARADIM”

banner111

Muz lifi projesinden de bahseden Yücel, zamanında proje için çalmadığımız kapı gitmediğimiz yatırımcı kalmadı. Üniversitelere muz lifi yapıp verdik 50 kilo muz lifi 4-5 kamyon muz ağacından elde ediliyor. Ancak şimdi Alanya dışından gelen bir yatırımcı harika bir tesisi yaptı. Artık çifti muzun ağacını verecek gübresini alacak dedi. Bu tür kalkınmaya yönelik yatırımlara ihtiyacımız var MÜSİAD’ın da benzer projeler üretmesini isterim. Günümüzde bambudan elde edilen tekstil ürünleri hem kadınların hem de dünyaca ünlü spor giyim markalarının tercihi. Kısa süre içinde muz lifide aynı şekilde tercih edilecek. Geçen yıl ünlü modacı Vural Gökçaylı tarafından tasarlanan 3 adet muz lifinden yapılan elbise Alanya Kalesinde moda dünyasına takdim edildi ve büyük ses getirmişti” diye konuştu.

MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy ise konuşmasında MÜSİAD’ın son yapılanması ve büyümesine ilişkin bilgiler verdi. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'le yapılan iş toplantısına davet edildiklerini ifade ederek, üyelerine benzer toplantılara mutlaka katılım gösterilmesini istedi. Yeni MÜSİAD Genel Merkezini açıldığını merkezde üyelerin kullanabileceği iş görüşmesi yapabileceği ofisler olduğuna dikkat çekti.

Alanya Belediyesi’nin Güneş Enerji Santrali (GES) projesini MÜSİAD olarak çok önemsediklerini belirten Durusoy, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:” Avusturya’da 1999 yılında kendi enerjisi üretecek sistem yapılmış. Üstelik dünyada güneşin en az adlığı ülkelerden birisi Avusturya. Bizler yenilmiş medeniyetin çocukları değiliz, artık yenilmişlik psikolojisinden kurtulmamız gerekiyor. Elektrik üretimi konusunda yaptığımız bir çalışma var. Ülkemiz ise en fazla güneş alan iklime sahip.

Yaptığımız binaların cephesini bir malzeme ile kaplıyoruz bunun yerine elektrikten enerji elde edebileceğimiz malzemelerin kullanılması gerekiyor. Bu konuda MÜSİAD Alanya Şubesi olarak MÜSİAD Kadın çalışma gurubumuzla hazırladığımız dosya var. Bu ön çalışmayı size sunmak istiyoruz.”

Durusoy güneş enerjisiyle ilgili yaptıkları bir çalışmayı başkan Yücel'e teslim etti. Yücel ise şehrin ve ülkenin gelişmesi açısında ortaya konan fikirleri önemsediklerini ifade ederek hem Türkiye’de hem de yurt dışında aktif bir çalışma sistemi olan MÜSİAD’ı tebrik etti. Konuşmaların ardından MÜSİAD üyeleri ise sohbet edip soruları yanıtlayan başkan Yücel keyifli sohbet ve ev sahiplikleri nedeniyle Durusoy ve yönetimine teşekkür ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2018, 11:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83