Başkan Yücel tartışmalara son noktayı koydu

Bir çok kurum ve kişinin Alanya'daki toplam otel sayısı, oda sayısı, yatak sayısı olarak çeşitli rakamlar ortaya attığı dönemde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptıkları çalışma neticesinde net rakamları kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Yücel tartışmalara son noktayı koydu
Alanya Belediyesi'nin haftalık olağan encümen toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleşti. Birim amirlerinin katıldığı toplantı sonrası Başkan Yücel basın mensuplarına açıklama yaptı. Yücel ilk olarak encümen toplantısında alınan kararların bölge halkına hayırlı olmasını diledi. 

YAPILANDIRMA UYARISI

Yapılandırılan borçların taksit ödemeleri için son gün 31 Temmuz. Başkan Yücel taksitlerini ödemeyen vatandaşlara uyarıda bulundu. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Temmuz'a kadar taksitlerini ödemeleri gerektiğini belirten Başkan Yücel, "Yaparlarsa da tüm vatandaşların menfaatine olacaktır. Biz de buradan duyuruyoruz." dedi.

BAŞKAN YÜCEL GÖKBELİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Hafta sonu Alanya'nın Gökbel Yaylası'nda yapılacak olan 13'üncü Geleneksel Gökbel Yağlı Güreş Festivali hakkında konuşan Başkan Yücel, festivalin bu yıl ayrı bi önemi olduğunu belirtti. Gökbel'de, Kırkpınar'ın adeta rövanşı olacak diyen Başkan Yücel, "Kırkpınar’da çeyrek final, yarı final ve final yapan tüm güreşçiler Gökbel er meydanında olacak. Diğer alt gruplarının da birinci, ikinci ve üçüncü olanları Gökbel’de olacak ve yaklaşık 500’e yakın sporcu katılacak. Her şeyden önemlisi de bu sene kurulan Alanya Belediyemizin güreş takımı, Türkiye genelinde tüm güreşlere katıldığı gibi bu sene de Alanya Belediyesi Güreş Takımı olarak da ilk defa Gökbel Yaylası’nda güreş tutacaklar." dedi.

Gökbel Yağlı Güreş Festivali'nin programı hakkında da bilgi veren Başkan Yücel, "Cumartesi günü saat 21.00 itibariyle Serkan Kaya konseri ile başlayıp. Pazar günü de saat sabah 9.00 – 9.30 arası yağlı pehlivan güreşlerimiz başlayacak." dedi. Yücel, tüm Alanya halkını da güreşlere şu sözlerle davet etti: " Ben şimdiden Alanya halkının keyifli bir hafta sonu geçirmesi dileğiyle herkesi Gökbel’e davet ediyorum. Buradaki tüm tatilci misafirlerimiz de olmak üzere. Biz yerel yönetimler ve kamu kurum kuruluşları insanların ihtiyacını karşılayabilecek her yönde tedbirleri aldık. İnsanların mutluluğu ve refahı için, hafızalarında hoş bir seda bırakmak için, iyi bir hafta sonu için belediye tüm ihtiyaçları karşılayabileceği şekilde hazırlıklarını yaptı. Tüm Alanya halkını Gökbel Yağlı Güreş Festivali için Gökbel’e bekliyoruz."

"BİZİM FARKIMIZ HALKA DOKUNABİLMEK"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, muhtarlar, meclis üyeleri müdürler ve şeflerle birlikte geçtiğimiz hafta sonu batı bölgesindeki yaylalara çıkarma yapmıştı. 2 günde 16 yayla gezen Başkan Yücel, yaylalardaki izlenimlerini ve batı bölgesinde kurulan yeni şantiyeyi anlattı. Yücel, "Bundan iki yıl önce doğu bölgesine şantiye kurmuştuk, yaylalara hizmet verebilmek adına. Bu yılda batı bölgesine, fen işleri müdürlüğümüz ve kırsal işler müdürlüğümüz bir şantiye kurdu. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda o şantiye vatandaşlarımız yaylaya çıktıktan buraya inene kadar hizmet verecek. Tüm araç gereçleri de orada bulunduracağız. O bölgeye verdiğimiz değer anlaşılmıştır. Halkın içindeyiz. Zaten bizim özelliğimiz halka dokunabilmek ve halkında bize dokunabilmesidir. Biz yerel yönetimlerin ne şekilde hizmet etmesi gerektiğini, yerinde ve zamanında hizmet edilmesi gerektiğinin bilincinde olarak bugüne kadar bir çok projeyi ürettik. Bundan sonra da aynı şekilde insanlara faydalı olabilmek adına elimizden gelen tüm gayretle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

ALANYA'DA NE KADAR OTEL VAR?

Son günler kamuyounda tartışılan konulardan biriside Alanya'daki otel, oda ve yatak kapasitesiydi. Bir çok kurum ve şahsın konu hakkında ortaya attığı farklı rakamlar vatandaşında kafasını karıştırırken tartışmalara son noktayı Başkan Yücel koydu. Alanya Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü'nün 6 aydır konu üzerinde yaptığı bir çalışmadan bahseden Yücel, "Belediye belgeli ve bakanlık belgeli konaklama tesisleri ile ilgili Alanya’nın bir fizibilitesini çıkardık. Alanya’da ne kadar otel var? Konaklama tesislerinde ne kadar oda var? Ne kadar kişiye hizmet verebilecek? şeklinde resmi olarak bir çalışma yaptık. Beldelerimiz, köylerimiz ve merkez olmak üzere tüm mahallelerde çalıştık. Herkesin hayali rakam üretmesinden sonra netlik kazanarak Alanya’daki net rakamları ortaya çıkardık. 

Başkan Yücel'in açıkladığı rakamlar ise şu şekilde:

Otel sayısı: 584
Oda sayısı: 77 bin 502
Yatak Sayısı: 170 bin 890

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 12:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83