Başkan Yücel: Triatlonu kendi imkanlarımızla yaparız

Haftalık Encümen Toplantısı’nda AHEP Üniversitesi ve Triathlon Avrupa Şampiyonası listelerinden Alanya’nın adının çıkartılmasıyla ilgili açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “AHEP Üniversitesi ülkemizdeki özel vakıf üniversiteleri içinde amacına uygun olarak çalışan 4-5 üniversiteden biri. Bugüne kadar geldiğimiz nokta sevindirici. Triathlonu ise Belediyemizin imkanlarıyla devam ettireceğiz” dedi.

Başkan Yücel: Triatlonu kendi imkanlarımızla yaparız
Alanya Belediyesi Haftalık Encümen Toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından Başkan Yücel, basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplandırdı.

MARMARA DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAHTAN RAHMET DİLEDİ

Açıklamalarına Marmara Depremi’nin bugün yıl dönümü olduğunu hatırlatarak başlayan Belediye Başkanı Yücel, “Biz 17 Ağustosu hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız da. Bu doğal afetten dolayı hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. O zamanki gibi şu anda da depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla tüm acılarını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AHEP’İN HİÇBİR VATANDAŞA BORCU YOK”

“Biliyorsunuz Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) bir vakıf üniversitesi. Ülkemizdeki özel vakıf üniversiteleri içinde amacına uygun olarak çalışan 4-5 üniversiteden biri” diyen Başkan Yücel AHEP’le ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar geldiğimiz nokta sevindiriciydi. Neden derseniz şu anda üniversitenin hiçbir şahsa borcu yok. Hatta hatta kasasında bile parası bulunan bir durumda. Ama biliyorsunuz ki bu yıl gerek özel üniversitelerin gerek devlet üniversitelerinin kontenjanlarının bir çoğu boş kaldı. Bu da öğrencilerin tercih sebebi. Ama biz hedefimizi tam anlamıyla yakalayamasak da

yine de yaklaştık. Biz ben iyi eğitimi verebilmek için en kaliteli eğitim ve öğretim görevlilerini burada bulundurarak, üniversiteyi gelecek yıllara şekillendirmek için mücadele ediyoruz”.

“EN BÜYÜK DESTEK SAYIN BAKANIMIZDAN”

En büyük maddi ve manevi destek payının Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun olduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel, “ Birinci derecede Bakanımızın katkıları ve ikinci derecede ise Kaymakamlık ve mütevelli heyeti olarak bizlerin. Sayın Kaymakamımızla beraber bizler bu vakfı ayakta tutabilmek ve vakıf doğrultusunda da üniversitemizi ayakta tutabilmek için elimizden geldiği kadar hassasiyetle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu üniversite bizler burada olduğumuz sürece varlığını en iyi şekilde sürdürecektir” dedi.

“TRİATHLON’DAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Triathlonun Alanya’da 26 yıldır yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dünyada tirathlon denince akla Alanya’nın geldiğini söyledi. Alanya’nın triatlonun başkenti olarak görüldüğünü hatırlatan Başkan Yücel, “Bundan iki yıl önce Dünya Kupası’nı gerçekleştirdik. Geçen yıl Avrupa Kupası’nı gerçekleştirdik. Bu yıl da hem Avrupa Triathlon Şampiyonası’nı hem de Paralimpik Dünya Kupası’nı yapmayı hedeflemiştik. Fakat Avrupa Tiriathlon Federasyonu ile Türkiye Triathlon Federasyonu arasındaki iletişimsizlik ve birbirleri arasındaki sorunlardan dolayı Avrupa Triathlon Şampiyonası’nda Alanya liste dışı bırakıldı” dedi.

“BİZ BU ORGANİZASYONU BİR ŞEKİLDE KENDİ İMKANLARIMIZLA DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Alanya’nın Avrupa Tirathlon Şampiyonası listesinden çıkartılmasının son bir hafta on günlük bir gelişme olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Ama biz federasyon buna destek çıksa da çıkmasa da yapmayı planlıyoruz. Biz her zaman Federasyonla birlikte hareket etme taraftarıyız. Biz bunu bir şekilde kendi imkanlarımızla, yerel yönetimler olarak, bölge olarak bunu sahiplenip bu organizasyonu devam ettireceğiz. Bizim amacımız bu güne kadar yapılan tüm organizasyonları devam ettirmek. Bunları alta düşürmek değil daha da fazlasını yapabilmek ve ilave organizasyonlar yaparak sayısını ve adetini arttırmak” şeklinde konuştu.

“BİR ŞEHRİN CAZİBESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN GEÇER”

Triathlonu belediyenin imkanlarıyla da olda gerçekleştireceklerine vurgu yapan Yücel, “Hem sosyal belediyecilik anlamında hem de bölgenin kalkınmasına, ticaretine yön veren bir organizasyona sahip çıkmak anlamında triathlonu düzenleyeceğiz. Bir şehri cazibe merkezi oluşturmanın sosyal hayattan geçtiğini belirterek bu ve bunun gibi organizasyonları devem ettireceğiz. Triathlonu da belediyemiz kendi imkanlarıyla gerçekleştirecek ve iyi bir katılımında olacağına da inanıyorum” dedi.

BELEDİYE BAYRAMA HAZIR

Basın mensuplarının Kurban Bayramı’yla ilgili sorusuna da yanıt veren Belediye Başkanı Yücel, belediyenin tüm birimleriyle bayrama hazır olduğunu söyledi.

“Bölgemiz tatil bölgesi olduğu için hem yabancı hem de yerli turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir yer” diyen Yücel, hem yöre halkının, hem yerel yönetim olarak belediyenin hem de kamu kurum ve kuruluşlarının bölgeye gelen turistleri misafir kabul ederek en iyi şekilde onları ağırlayacağını söyledi. Yücel, “Biz onunla ilgili yerel yönetimler olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz. Tatilin 10 güne çıkartılması sürpriz oldu. Bayram öncesinin de bayram tatiline bağlanması iyi oldu biz bayrama hazırız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 13:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83