BAŞKANLARDAN ALANYA GÜVENCESİ

Alanya’da ki esnaf odalarının başkanları ve temsilcileri Alanya Pazarcılar Odası’nda bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Gündeme dair konuların sohbet konusu edildiği buluşmada, son zamanlarda Alanya’da yaşanan olaylar nedeniyle sağduyu çağrısı yapıldı.

BAŞKANLARDAN ALANYA GÜVENCESİ
Toplantı sonrası oda başkanları adına gazetecilere açıklamada bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Alanya’nın güvenli bir kent olduğu yönünde açıklamada bulundu. Olayları tırmandırmanın kimseye fayda getirmeyeceğini vurgulayan Mehmet Şahin, “Biz meslek oda başkanları ayda bir kez toplanıp gündeme dair sohbet toplantıları yapıyoruz. Bu ay Pazarcılar Odası başkanımız Hasan Yiğit’e misafir olduk. Esnaflarımızın ve sanatkarlarımızın sorunlarını tartışıp ilgili yerlerle görüşerek çözüm bulmak için çalışıyoruz” dedi. Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Alanya güvenli bir şehir. Macaristan’dan Ticaret odası başkanını ALTSO’da ağırladık. Onlar da Alanya’nın çok güvenli bir şehir olduğunu, burada yaşayan vatandaşlarıyla görüşmeleri sonucu bu kanıya vardıklarını bize ilettiler. Hijyen konusunda da Alanya çok iyi durumda. Sahillerimizin büyük bir bölümü mavi bayraklı. Oda başkanlarımız ile bunları konuştuk. Umudumuz bundan sonra münferit olayların olmaması. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz.  Yabancıların en çok mülk edindiği şehirlerden biri. Alanyamız huzurlu güvenli bir şehir olduğunu zaten herkes biliyor. 78 milleten 35 bin kişi Alanya’da mülk edindi. İnşallah gelecek sezon ile ilgili de gerek tanıtım çalışmaları gerek ise fuarlarla ilgili yapılması gereken çalışmaları ALTAV ile birlikte Belediye Başkanımızın önderliğinde yapmak istiyoruz”.

Toplantıya ev sahipliği yapan Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit ise, geçtiğimiz günlerde Teröre lanet yürüyüşünde gözaltına alınan ve serbest kalanlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yiğit, “Gençlerimizle ilgilenen avukatlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Onlardan  Allah razı olsun” dedi. 

Savcılık tarafından sorgulanan daha sonra ise mahkemeye çıkarılan 12 kişinin savunmasını gönüllü olarak 15 avukat üstlenmişti. Gençlerin avukatlığını, Serkan Altınoklu, Beytullah Elçi, Mehmet Tığlı, Arzu Şafak, Metin Küçük, Faruk Arslan, Mustafa Demir, Ahmet Sezer, Serdar Süreyya Karain, Hakan Olgun, Ahmet Delikanlı, Şükrü Parlayüksel, Ömür Takavut, Eren Karani, Mehmet Çağrı Anılgan üstlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 17:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83