Başköy’e köprülü menfez

Başköy, Fakırcalı ve Beldibi mahalleleri arasındaki bağlantıyı sağlayan yolun dere geçişi köprülü menfez ile sağlanacak.

Başköy’e köprülü menfez
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimine bağlı kırsal alan ekipleri, yol çalışmalarıyla birlikte alt yapı hizmetlerini de sürdürüyor. Her sene aşırı yağışların olduğu dönemlerde taşkınlara yol açan İnhisar Deresi, araç geçişini de imkansız hale getiriyordu. Üç Mahalle sakinlerinin sürekli kullandığı yolda yaşanan bu sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi kökten çözdü. Dere içine yerleştirilen 2 metre yüksekliğindeki köprülü menfezlerle araç geçişleri daha rahat hale getirildi. Kırsal alan ekipleri iş makineleriyle büzleri dere yatağına yerleştirirken, su geçişinin daha rahat olması için dere içinde düzenleme yaptı. Bu çalışmaların ardından köprülü menfezlerin kenarlarına dolgu yapılarak yol araç trafiğine açıldı. 

Mahalle sakinleri “büyük bir dertten kurtulduk“ 

Başköy Muhtarı, Kerim Karav, Beldibi Muhtarı Ali Çetin ve Fakırcalı Muhtarı Hüseyin Sönmez, mahallelerimiz arasında bağlantıyı sağlayan grup yolunun İnhisar Deresi mevkiinde her kış su taşkınları nedeniyle yolumuz bozuluyor ve geçiş sağlayamıyorduk. Her yıl aynı sorunu yaşıyorduk. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne talebimizi ilettik, teknik ekipler belli bir süre proje üzerinde çalıştı ve bu çözümü ürettiler. Şimdi İnhisar Deresi üzerinden daha rahat geçeceğiz. Bize bu önemli yatırımı getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibine teşekkür ediyoruz “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2018, 10:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83