Belediye israfa savaş açtı

Alanya Belediyesi tarafından ilk olarak Prestij Caddesi’nde başlatılan “Ekmeğini Değerlendir” Projesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Belediye israfa savaş açtı

Bayat ve fazla ekmeklerin çöpe gitmesini engelleyecek uygulama kapsamında ilk etapta 100 ekmek kutusunu Şekerhane, Kadıpaşa, Hacet, Güllerpınarı, Kızlarpınarı Avsallar, Payallar ve Mahmutlar mahallelerine yerleştiren Alanya Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine mahallelere 200 ekmek kutusunu daha koyacak.

banner111
BAYAT EKMEKLER ÇÖPE DEĞİL BARINAKLARA GİDECEK

Alanya Belediyesi ekmek israfını önlemek için ' Ekmeğini Değerlendir' projesini hayata geçirdi. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ekmek toplama kutularını şehir merkezi ve nüfusun yoğun olduğu mahallelere yerleştirmeye başladı. Proje kapsamında vatandaşların kutulara bıraktığı bayat ekmekler belediye tarafından hayvan barınaklarında değerlendirilecek. 


200 KUTU DAHA YERLEŞTİRİLECEK

İlk etapta nüfusun yoğun olduğu 8 mahalleye yerleştirilen 100 ekmek kutusuna ilave olarak 200 kutu daha alınarak, diğer mahallere de yerleştirilecek. Yeni kutular ise önümüzdeki günlerde belirlenen önemli noktalara konulacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, amaçlarının ekmek israfı ile ilgili duyarlılık oluşturmak olduğunu söyledi.

YÜCEL: “HALKIMIZIN YOĞUN TALEBİ VAR”

Alanya Belediyesi olarak çöpe atılan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Yücel, ‘’Şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayat ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla ilk etapta 100 ayrı noktaya bayat ekmek toplama kutusu koyduk. Vatandaşlardan gelen talep üzerine 200 kutu daha alarak şehrimizin en kalabalık mahallelerine monte edeceğiz. Toplamda 300 kutu olacak. Bu projeyle israfın önlenmesi konusunda sosyal sorumluluk oluşturulmasını arzuluyoruz. Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve ekmeklerin çöplere atılmasını önlemek. Kutulara bırakılan ekmekler Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı personellerimiz tarafından sürekli takip edilerek düzenli bir şekilde toplanacak’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 10:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83