Belediye Meclisinde motosiklet gündemi

Alanya Belediye Meclisi, temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. CHP’li Erkan Demirci, kaldırımları kullanan motosiklet sürücülerine yönelik belediyenin önlem alması gerektiğini söyledi.

Belediye Meclisinde motosiklet gündemi
Alanya Belediyesi’nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise, mazeretli olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (Ak Parti) Yusuf Hastürk, Ertuğrul Akay ve Mustafa Keşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Mehmet Kural, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kerim Aydoğan, Garip Kodal, Ali Uğur, Emine Çalış ve Adem Er ile Hasan Özdemir katılmadı.

Meclis yoklamasının ardından konuşan Ak Parti Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan, 24 Haziran seçimleriyle ilgili tebrik ve hayırlı olsun dileklerini iletirken, “Halkımız istikrar dedi, çok büyük katılımın olduğu bir seçim oldu. Vatana millete hayırlı olsun” dedi. Başkaptan, “Bu süreçte Türk denizcilik tarihinin başarısını simgeleyen Kabotaj Bayramı’nı da kutladık, öte yandan 15 Temmuz hain darbe girişimini de anacağız bu ay. Umarız ki bir daha bu tür acı veren olaylarla karşılaşmayız. Ayrıca, bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği’ni başarıyla geride bırakan ekibimizi de tebrik ederiz” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş ise, “Kabotaj Bayramı hepimiz için kutlu olsun. Benim en çok değinmek istediğim konu, çocuk istismarları. Çok acı günler yaşıyoruz. Allah’tan tek dileğimiz bu acıların son bulması ve sorumlularının bir an evvel yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılması. Bununla birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin de bir daha yaşanmaması, hainlere fırsat verilmemesi en büyük arzumuzdur” ifadelerini kullandı.

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, 24 Haziran seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yücel de 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kabotaj Bayramı’nın önemi hakkında da bilgiler veren Yücel, Turizm ve Sanat Şenliği’nin de başarılı bir şekilde geride kaldığını belirterek emek veren tüm belediye personeline teşekkür etti. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Yücel, “Bu hainlerin tuzakları sonucu hayatını ortaya koyan ve şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Yücel ayrıca bu yıl 14’üncüsü gerçekleşecek Gökbel Güreşleri ile ilgili de Bilgi vererek 21-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini, tüm Alanya halkının da davetli olduğunu söyledi. Son günlerde Türkiye gündemine oturan Eylül ve Leyla olaylarıyla ilgili de konuşan Yücel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) bu yönde önemli bir karar alınmasını beklediklerini söyledi. Konuşmaların ardından gündem maddeleri toplu olarak okunup oylandı.

‘KALDIRIMLARDA MOTOSİKLETLER GEZİYOR’

Dilek ve temenniler bölümünde ise CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci söz alarak, “Geçtiğimiz günlerde Alanya’da aynı gün iki kez çarpılma tehlikesi atlattım, nerede biliyor musunuz? Kaldırımda. Sürekli motosiklet geçiyor. Belediye olarak bununla ilgili bir çalışma yapıyor muyuz? Ben çocuğumu bile kaldırımdan geçerken ikaz ediyorum araç çıkabilir diye” dedi. Yücel de, “Yanlış parklarla ilgili çalışma yapıyoruz. Ben her şeyden önce eğitimin şartlılığını savunuyorum. Bizler sürekli personelimiz başta olmak üzere eğitimler veriyoruz. Vatandaşlardan da duyarlılık bekliyoruz. Kaldırımdan motor da gitmez, bisiklet de. Biz bu uyarıları yaptığımız zaman bize cephe alıyorlar. Çünkü bunlar yapıldığı zaman herkes zarar görüyor. Esnaf da zarar görüyor vatandaş da. Şu an Alanya’da her yeri bisiklet yoluyla buluşturmaya çalışıyoruz. İnsanlar buradan çıkıp, Alantur’a kadar bisikletle gidebilecek durumda. Biz Mahmutlar’da bisiklet yolu yaptığımızda bize tepki gelmişti, daha sonra bunun ihtiyacını ve önemini yaşayarak öğrenip teşekkür ettiler. Kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım” dedi.

‘KEDİLERE EZİYET EDİLİYOR’ İDDİASI'

CHP’li Nefise Develioğlu da, Sulu Park içerisinde yer alan kedi evindeki kedilere eziyet edildiği yönündeki şikayetlere değinerek, “Oradaki kedilerle ilgili, aslında oradaki kedilere eziyet edildiği ile ilgili şikayetler geliyor. Bununla ilgili bir çalışma var mı?” şeklinde soru yöneltti. Yücel de, “Bizim orayı taşıma gibi bir lüksümüz yok, Alanya’da doğayla iç içe bir ortam sunmak istiyoruz. İnsanlar oraya gitsinler, hayvanları sevsinler ve hayvan sevgisiyle büyüsün istiyoruz. Bölgede sürekli nöbet tutan, temizliklerinden sorumlu olan ekiplerimiz var” dedi. Dilek temenniler bölümünün de sona ermesiyle birlikte Alanya Belediye Meclisi’nin ağustos ayında tatil yapmasıyla ilgili karar da mecliste Adem Murat Yücel’in önerisiyle oylandı. Kararla birlikte bir sonraki Alanya Belediye Meclisi 4 Eylül 2018’de toplanacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2018, 15:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83