Belediye personeline işaret dili eğitimi

“Engelsiz Kent Alanya” sloganıyla çalışmalarına devam eden Alanya Belediyesi, personellerine işaret dili eğitimi vererek engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Belediye personeline işaret dili eğitimi
Alanya Belediyesi, personel eğitimlerine devam ederken işitme engelli vatandaşlarla iletişim için personeline işaret dili eğitimi veriyor. Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde uygulanan ve 8 hafta sürecek olan Temel İşaret Dili kursu, toplam 40 personele veriliyor.  Harfler, sayılar, günlük konuşma becerisi gibi konu başlıklarında eğitim alacak olan personel, işitme engelli bir bireyle iletişim sağlama noktasında bilgilenmiş olacak.

ENGELLİ BİREYLER BİRİMLERDEN AKTİF ŞEKİLDE YARARLANABİLECEK

Alanya Belediyesi, engelli birey ve yakınlarına yönelik her alanda çalışmalarda bulunurken personeline verdiği işaret dili eğitimi ile belediye içerisindeki birçok birimden, işitme engelli bireylerin aktif bir şekilde yararlanmasını sağlayacak.

YÜCEL: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI DAHA HIZLI ÇÖZECEĞİZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel belediye personeline yönelik işaret dili eğitiminin, engelli vatandaşlarla iletişim için önem arz ettiğini vurgulayarak şunları söyledi; “Personelimize yönelik uyguladığımız işaret dili eğitimi, işitme engelli vatandaşlarımız ile aramızdaki iletişimi güçlendirecek.  Bu uygulamada özellikle her birimden bir personel olmasına gayret göstererek engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayı ve ortaya çıkan problemleri en hızlı şekilde çözebilmeyi amaç edindik.”

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 12:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83