BELEDİYEDEN İKİ BÜYÜK PROJE

Alanya Belediyesi 8 Ekim Perşembe günü eğitimle ilgili önemli iki projenin temelini atıyor. Oba Mahallesi’nde Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu ve Payallar’da Alanya Belediyesi tarafından yaptırılacak Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin temeli aynı gün iki saat arayla atılacak.

BELEDİYEDEN İKİ BÜYÜK PROJE
Alanya Belediyesi, 8 Ekim Perşembe Günü saat 14.00’da Payallar Mahallesi’nde Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin ve  aynı gün saat 16.00’da Oba Mahallesi’nde Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu’nun temelini atacak.

KIZ ÖĞRENCİLERİNE HUZURLU VE GÜVENLİ BARINMA İMKANI

Oba Mahallesi Maki Sokak’ta inşaat çalışmalarına başlanan Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu’nun temeli zeminle birlikte 4 kattan oluşuyor. 160 kişilik kapasiteye sahip olan Kız Öğrenci Yurdu’nda iki tane de engelli odası bulunuyor. Kız öğrencilerin eğitim hayatlarını rahat, huzurlu ve güvenli geçirebilmelerini amaçladıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  “Alanya’ya uzak yerlerden gelen, ortaokul ve lisede okuyan kız öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını ev ortamında sağlamayı istiyoruz. Bu hafta Perşembe günü  Kız Öğrenci Yurdu’nun temel atma törenini gerçekleştireceğiz.” dedi.

PAYALLAR’A DA ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

Yaptığı çalışmalarla sosyal belediyecilik alanında örnek uygulamalara imza atan Alanya Belediyesi, ilçe genelinde eğitime verdiği önem doğrultusunda bir ilki daha gerçekleştiriyor. 8 Ekim’de 14.00’da Payallar Mahallesi’nde Çok Programlı Anadolu Lisesinin temel atma töreni yapılacak. Çok Programlı Lise özellikle bölgede öğrencilere yeni bir alanda eğitim alma şansı sağlayacak.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ”

Çocukların en iyi şeklide eğitim görmeleri için her türlü desteği sağlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çocukların yetiştirilmesi konusunda herkesin sorumlulukları olduğunu belirtti. Okulun inşaatının tamamlandıktan sonra Milli Eğitim’e devir edeceklerini söyleyen Başkan Yücel, “Çocuklarımız Geleceğimiz. Biz Alanya Belediyesi olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bundan sonra da eğitim alanındaki çalışmalarımız ve bu alana olan desteğimiz artarak devam edecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83