BİRLİK PLATFORMU’NDAN TERÖRE TEPKİ

Antalya Birlik Platformu son günlerde artan terör olaylarının uluslar arası bir organizasyonun projesi olduğunu belirterek, “Birlikte kardeşçe, eşit haklarla yaşama irademize terör ve anarşiyle tahakküm edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

BİRLİK PLATFORMU’NDAN TERÖRE TEPKİ
Doğu ve Güneydoğu, Akdeniz ve Karadeniz dernek ve vakıf ile sendikaların yer aldığı Antalya Birlik Platformu Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısı ile terör olaylarına tepki gösterdi. Antalya Birlik Platformu adına basın açıklamasını Adaleti Savunanlar Derneği temsilcisi Hakan Şimşek ve Elağzılılar Derneği adına Bülent Koçoğlu birlikte yaptı. Son günlerde artan terör olaylarını uluslar arası bir organizasyonun projesi olarak gördüklerini belirten Şimşek, “Toplumsal birlik, bütünlük ve kardeşliğimize karşı bir komplo olduğunun farkındayız. 1980 öncesi ve 1990’lı yıllarda da tıpkı bugünlerde yapılmak istendiği gibi, halkın etnik, dini ayrımlar üzerinden ayrıştırmalar yapılmak istenmiş ve oluşan anarşi ortamını kullanarak akan kan ve gözyaşları pahasına darbeye zemin oluşturmaktan vazgeçmemişlerdi” dedi.

ÜLKEYİ TERK ET

Bugün oynanmak istenen oyunun da aynı olduğunu ifade eden Şimşek, “Ve bizler bunun farkındayız. Birlikte, kardeşçe, eşit haklarla yaşama irademize terör ve anarşiyle tahakküm edilmesine izin vermeyeceğiz. Dedeleri Çanakkale’de Yemen’de birlikte omuz omuza savaşmış bir neslin evlatları olarak, aynı ruhla birbirimize kenetlenerek bu çok yönlü saldırı ve kuşatmalara birlikte, kardeşçe yaşama iradesiyle karşı duracağız. Her türlü ayrımcılığı ötekileştirmeyi ve sosyal bölünmeyi reddediyor, birlikte kardeşçe yaşama irademizin olduğunu buradan ilan ediyoruz. Antalya’dan çağrı yapıyoruz. Ey PKK, derhal elindeki silahı bırak. Silahlı veya silahsız ülkeyi terk et” diye konuştu.

ÇÖZÜMÜ TBMM’DE GÖR

Elazığlılar Derneği yöneticisi Bülent Koçoğlu da ortak açıklamanın ikinci bölümünü okudu. Koçoğlu, “Siyasilere diyoruz ki, Ey siyasiler, çözüm olarak sokağı değil TBMM’yi gör. Vesayetçiler eliyle getirilen uygulamaların son bulduğu bir süreçte geçmişe özlem duyanların tuzaklarına düşme. Süreç içerisinde gerçekleştirilen sessiz devrimine terörle mani olmak isteyenlere fırsat vermeden sahip çık. Biz Antalya halkı olarak, terör belasının ve destekçilerinin defedilmesinden sonra çözüm sürecinin birlik ve beraberliğimiz çerçevesinde yeniden canlandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ortak açılamaya, Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Derneği (ADGİAD), AGENDAP-AKUL-DER-AKDER-AKİLDER-Ağrılılar Derneği. AKVA Alanya ANGEÇ Derneği- Alanya Sebilay Derneği-ANİMDER-ANSED-Antalya İlahiyet Fakültesi ve Cami Yapma ve Yaşatma Derneği, ASDED, Antalya Konyalılar Derneği, Birlik Vakfı, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Elazığlılar Derneği, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, İHH Antalya Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti, Güneydoğu Anadolu Derneklekleri Federasyonu, İnsan ve Medeniyet Hareketi Birliği, İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği, İş Güvenliği Derneği, İLKEDER, Karedeniz Dernekler Birliği, Kardeşlik ve Dostluk Derneği, Kumluca Kutup Yıldızı Gençlik Derneği, Limander Manavgat Aile Derneği, Muradiye Vakfı, MÜSİAD, Orman Tarım ve Çevre Çalışanları Birliği Derneği, Özgürder, Radyo Mercan, Semerkand Vakfı, Serik Eğitim Kültür ve Hizmet Derneği, Sivaslılar Derneği, Toç Bir-Sen, Vahdet Vakfı, Yeryüzü Vakfı, Memur Sen ve Kardeşlik Platformu katıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 11:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83