'BİZ ALANYA'DA YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ'

Alanya Belediyesi Yabancılar ( Yeni Alanyalılar) Meclisi, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de katıldığı bir toplantı düzenleyerek, yurt dışında çıkan ve Alanya’nın imajına zarar veren haberlere karşı ‘Ortak Dil’ başlığıyla bir bildiri yayınladılar.

Terör olaylarına karşı yapılan protesto gösterilerini fırsat bilerek, yurtdışı basınında turistlere zarar veriliyormuş gibi gösterilen olay ve  sansasyonel haberlere karşı, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi de harekete geçerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu başkanlığında toplanan Yeni Alanyalılar Meclisi, Belediye Başkanı Yücel’i de toplantıya davet ederek önce konu hakkında bilgi aldı.

OLAYLARI TASVİP ETMİYORUZ

“ Biliyorsunuz ki dünyanın her yerinde insanlar, tasvip etmedikleri olaylara karşı bu tip demokratik tepkiler gösterebiliyorlar.” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya halkı demokratik hakkını kullanırken bazı provokatörler devletimizin, bizim, güvenlik güçlerinin ve vatandaşımızın tasvip etmediği olaylara sebebiyet vermişlerdir. Biz burada sizleri aydınlatmak istedik. Alanya’da ve ülkemizde de her şey gördüğünüz gibi normal. Alanya güvenli ve huzurlu bir şehir.” dedi.

“HER TÜRLÜ TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

 Dünya’nın bir çok yerinde terör olaylarının yaşandığına dikkat çeken Başkan Yücel,” Sizlere şunu söylemek istiyorum. Her ülkenin kendisine göre bir sorunu, iç yapısında kendisine göre bir mücadelesi vardır. Biz terörün her türlüsüne lanet ediyor ve onlara tepki gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
“TEPKİMİZ İNSANLARA DEĞİL, TERÖRE”
“Tepkimiz insanlara değil, teröre” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
Her ülke kendi içinde farklı inançlardan, farklı kültürlerden, farklı etnik yapılardan oluşmaktadır. Biz her zaman etnik gruplarla birlikte yaşayan, onlarla birlikte hareket eden bir yapıya sahibiz. Biz insanları inançlarıyla, dilleriyle, dinleriyle ayırmıyoruz. Biz herkesi öncelikle insan olarak görüyoruz ve herkese insan olarak yaklaşıyoruz. Bizim tepkimiz insanlara değil teröre, teröre yardımcı olanlara ve onlar gibi düşünen insanlara.
Gerek turizm olsun gerekse de başka konularda olsun tüm dünyada olduğu gibi bizimde kendimize göre rakiplerimiz var. Bu olaylarda da turizm konusunda bizlere rakip olan ülkelerin provokatörleri, olayları tüm dünyaya farklı servis yapmıştır.

“ALANYA’NIN HUZURUNU BOZDURMAYIZ”

 Bölgenin huzurunu bozmak isteyenlere karşı güvenlik güçleriyle birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Başkan Yücel, “Ben tekrar söylemek istiyorum. Biz Türkiye ve Alanya halkı olarak çok dilli, çok dinli, çok mezhepli, çok etnik gruplu, insanlarla yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Bizim yerel yönetimler olarak tek bir amacımız var. Bu amaç da  bölgenin huzur ve refahı, burada yaşayan herkesin mutlu olmasıdır. Bundan önceki ve bundan sonraki hedefimiz de mutlu insanların sayısını arttırmaktır. Bizim huzurumuzu bozmak isteyenlerle karşı da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ORTAK AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Yücel’in konuşmasının ardından Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu başkanlığında, Fin Kültür Derneği, Danimarkalılar Derneği, Alman Derneği, St. Nikolaus – Kilise Derneği, St. George Rus Ortodoks Kilisesi, Hür-Türk, Rus Derneği, İrlandalılar Grubu, İngilizler Grubu ve Alanya Export Facebook Grubu temsilcilerinden oluşan Yabancılar Meclisi Üyeleri ortak bir açıklama yaptı.   

“ ORTAK DİL”

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le toplantı yaptı. 

Başkan Yücel toplantıda, Yabancılar Meclisi Üyelerine Türkiye’deki teröre protesto gösterileriyle ilgili bilgi verdi. Yücel, özellikle  İskandinav ve  Kuzey Avrupa Ülkeleri başta olmak üzere yurt dışı basınında Alanya hakkında çıkan olumsuz haberlere değindi. Belediyesi Başkanı Yücel, turistler ve turizme yönelik yapılan haberlerin abartılı ve gerçek dışı olduğunu vurguladı. 

“BİZ TÜRKİYE’DE VE ALANYA’DA YAŞAMAKTAN MUTLUYUZ”

Belediye Başkanının bilgi vermesi üzerine, Yabancılar Meclisi de ortak bir açıklama yaptı.

Yapılan yürüyüş ve gösterilerde hiçbir yerleşik yabancının ya da tatilini Alanya’da geçiren turistin zarar görmediğini belirten Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve Üyeler bildiride şu ifadelere yer verdi: “Yürüyüşleri polisin kolaylıkla kontrol altına alarak etrafa zararını önlemiştir. Yürüyüşler her insanın demokratik hakkıdır. Alanya’daki insanlarda bu hakkını kullanmıştır. Ancak bu haklar kullanılırken araya sızan bazı provokatörler olayları gerçek anlamının dışına taşımıştır. Bütün Alanya’nın güvenliği sağlamak ve  provokatörlerin çalışmalarını önlemek için güvenlik güçleri  her zaman hazır haldedirler. Bu yürüyüşler ne dine, ne kültüre, ne dile, ne ırka karşı yapılan yürüyüşlerdir; bu yürüyüşler sadece ve sadece teröre ve terör yandaşlarına karşı yapılan yürüyüşlerdir. Biz burada din, dil, ırk, kültür farkı gözetmeksizin çok mutluyuz; bize bu  mutluğu ve güveni veren Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e, Güvenlik Güçlerine, Alanya halkına teşekkür ederiz” …

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 16:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ADEM
ADEM - 9 yıl Önce

ne diyor bu başkan. alanya normal diyor. ortalık savaş yeri olmuş normal mi olur. sonra da yabancı basın yalan yazıyor diyorlar. asıl yalanı yazan da söyleyen de sizsiniz.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83