Böcek: Alanya'da taşıyanda taşınanda mutlu olacak

Böcek: Alanya'da taşıyanda taşınanda mutlu olacak
Başkan Böcek Alanya’da ulaşım esnafıyla buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Alanya temasları kapsamında ulaşım esnafıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Bütün çalışmalarının vatandaş odaklı olacağını ifade eden Başkan Böcek, Antalya’yı meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yöneteceklerinin altını çizdi.

Toplantıda ulaşım esnafı sorun, görüş ve taleplerini iletti. Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, taksici esnafının sorunlarını dile getirdi. Çalış, ayakçılık, EDS hız sınırı, rent a car’ların otellerde taksicilik yapması, D2 belgeli araçların korsan taşımacılık yapması, sinyalizasyon, sorunlarından yakındı. Alanya Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Doğan Bacak da, toplu ulaşım esnafının 2 yıldır hiç zam almadıklarını belirtti. Doğu hattında bulunan otobüslerin büyümesi için 200 milyar TL’lik bir bedel çıktığını anlatan Bacak, bunun yarısını ödediklerini, kalan yarısı için de kolaylık beklediklerini ifade etti.



TAŞIYAN DA TAŞINAN DA MUTLU OLACAK

Başkan Muhittin Böcek, taşınanın da taşıyanında mutlu olduğu bir toplu ulaşım sistemi için çalıştıklarını belirterek, ulaşım esnafının sorunlarını yasa ve yönetmelikler çerçevesinde çözmeye gayret edeceklerini kaydetti. Böcek, otobüsçülerin büyüme bedelinin kalan kısmını daha uzun taksitlerle ödemeleri konusunda çalışma yapacaklarını belirtti. 
Başkan Muhittin Böcek, özel işletmelerin, otel ya da özel okulların kendi işletmelerine tescilli öz malla ücretsiz müşteri, personel, öğrenci taşımasının C plakalı taşımacılığa sekte vurduğunu bu konuda da çalışma yaptıklarını kaydetti. Böcek, bu konuda C plaka zorunluluğu getireceklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya’ya her ay gelerek, esnafı dinlemeye devam edeceklerini dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83