BREZİLYA'NIN ALANYA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

Antalya'da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya'nın Alanya Fahri Konsolosluk açılışına katıldı.

BREZİLYA'NIN ALANYA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

 Brezilya Fahri Konsolosu Osman Mayatepek'in Tophane Mahallesi'ndeki evinde verilen davete Cibuti büyükelçisi Aden Abdillahi, Kongo Demokratik Cumhuriyet Marcel Shidimba ile Brezilya Büyükelçisi Antonio Salgado, Alanya'daki fahri konsoloslar ile turizmciler katıldı.

banner111
Bakan Çavuşoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Alanya'nın, Antalya'nın diplomasinin merkezi olduğunu söyledi. Antalya ve Alanya'da fahri konsoloslukların sayısını giderek arttığını kaydeden Çavuşoğlu, "Antalya herkese kapılarını açık, ev görevi görmektedir. Burada görüyorsunuz ki Filistinliler ve İsrailliler aynı denizde yüzebiliyor, aynı şekilde Ruslar, Türkler, Ukraynalılar, Gürcüler aynı şekilde tavla oynuyor, nargile içiyorlar. Azeri ve Ermeniler, Karabağ sorununu dostça görüşüyorlar. Dolaysıyla böyle bir şehre sahip olduğumuz için çok şanslıyız" dedi.
Brezilya'nın küresel siyasette, diplomaside ortaklarının olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Brezilya küresel bir aktör hale geldi. Uluslararası platformda pozisyonlarımız örtüşüyor" ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 12:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83