Bu çiçeği koparanlara 38 bin 751 TL ceza var

Manavgat Belediyesi, Türkiye’nin en büyük özel alanlarından birini oluşturarak nesli tükenmekte olan ve koparanlara 38 bin 751 TL ceza uygulanan Likya kum zambaklarını koruma altına aldı.

Bu çiçeği koparanlara 38 bin 751 TL ceza var
Manavgat Belediyesi, bilinçsiz sahil kullanımı ve koparılmalara maruz kaldığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Likya kum zambaklarını koruma altına aldı. Sorgun Boğaz mevkiindeki Boğaz Otel ve Kamp Alanı sahilinde 15 bin metrekarelik alan panel, çitle kapatıldı.

Koparanlara 38 bin 751 TL ceza

Birkaç yıl içerisinde koruma altına aldıkları kum zambaklarının bölgeye güzel bir hava katacağını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Sıcak kum ve aşırı tuz oranına rağmen hayatta kalan ve inanılmaz bir güzelliğe sahip olan kum zambaklarını korumak için elimizde olan tüm imkanları kullanıyoruz. Kentimizin biyolojik çeşitlilik açısından da gelişmesinin bölge halkına, turizmine ve gelecek nesillerimize can vereceğine inanıyorum" dedi.

Antalya'nın doğusundan Fethiye’ye kadar olan sahil şeridindeki kumsallarda açan Likya kum zambaklarını koparan veya yayılış alanlarına zarar veren kişi veya kişilere, biyolojik çeşitliliği tahrip etmekten dolayı 2 bin 872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 38 bin 751 TL idari para cezası uygulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 14:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83