BÜYÜK TAARRUZ

ADD Alanya Şubesi 26 Ağustos Büyük Taarruz günü nedenilye bir mesaj yayınladı.

BÜYÜK TAARRUZ
Tarihimizin en önemli kilometre taşlarından olan, 26 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı ve tüm mazlum milletlere örnek olan tarihi bir gündür.


Onurumuzla, istiklalimizle üzerinde yaşadığımız bu vatan,asırlardır var olduğumuz bu topraklar, 97 yıl önce emperyalist güçlerin oyunu ve zamanın yönetim gafleti sonucu istila edilmiştir. Hiç yaşamadığı bu esareti kaldıramayan ve bu halin sebeplerini iyi kavrayan aziz Türk milleti büyük bir atılım yapmıştır. Bağrından çıkardığı önderi Mustafa Kemal ile birlikte ve ulus devleti bilinciyle kahraman Ordusunu da yaratarak dünyaya örnek olan kurtuluş destanını yazmaya başlamıştır.


İnançlı ve azimli ordu millet bütünlüğünün oluşturduğu güç ile 26 Ağustos şafağında başlayan taarruz çok çetin çarpışmalardan sonra 30 Ağustos günü zafere dönüşmüş ve bu an kurtuluşun, vatan sahibi olabilmenin dönüm noktası olmuştur. Bu nedenle bizim için önemli bir tarih anıdır.


Ulusumuzun kararlılığını ve kahraman Ordumuzun cesaretini büyük bir zafere dönüştürerek onurumuzu koruyan ve varlığımızı güçlendiren Yüce Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdiği devrimlerle, bizlere çağdaş bir devlet ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir.


Ancak şu anda içinde bulunduğumuz durumdan da bahsetmek istiyorum. AB ve ABD merkezli olarak iktidar eliyle yürütülen ve ‘’açılım,çözüm,barış’’ gibi isimlerle adlandırılan ‘’bölünme süreci’’ bugün vatan evlatlarımızın şehit düşmesinin tek sebebidir.Oslo görüşmelerinden de anlaşılacağı üzere,iktidar,terör örgütü PKK’ nın yurtiçindeki örgütlenmesini bildiği halde göz yummuş ve güçlenmesini sağlamıştır.Önceki yıllarda kırsalda olan çatışmaların artık şehir merkezlerine de çekilmesi sonucu terör örgütünce; aleni , pervasızca ve haince tuzağa düşürülerek güvenlik güçlerimiz şehit edilmektedir.Ben ve evlatlarımız ‘şehit olmaya hazırız’ bende ‘Şehit olmak isterdim’ gibi ucuz söylemlerin aksine; hayatında hep sıkıntılar içinde boğuşan ama bu vatan toprakları için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor,kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.


Bu süreci 13 yıldır tek başına iktidar olarak yönetenler,7 Haziran genel seçimlerinde elde edemedikleri iktidar olanağını yeniden elde etmek için her yola başvurmakta bir sakınca görmüyorlar.Yönetim fiilen değişti diyerek rest çekip Anayasayı tanımıyorlar.Gücünü , yetkisini milletten aldıklarını söyleyerek, kuralları ve teamülleri yok sayarak her türlü kuralsızlığı ve her dilediğini yapma özgürlüğünü kendinde bulanlara milletimiz en kısa zamanda gereken cevabı verecektir.


Türk' ün Bağımsızlık destanı ve Büyük Taarruzun başlangıç günü olan 26 Ağustos tarihinde ADD Alanya Şubesi olarak Afyon Kocatepedeyiz.25 Ağustos Salı günü yola çıkıp 26 Ağustos saat 04' te Kocatepe de şanlı taarruzun başlangıç saatinde tüm kurtuluş savaşı şehit ve gazilerimizi minnetle anacağız.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83