Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 12 metrelik ‘Otobüs’ açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezindeki 7 metrelik toplu taşıma araçlarının 12 metrelik toplu taşıma araçlarına dönüşeceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 12 metrelik ‘Otobüs’ açıklaması

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ASAT Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Başkanlık yaptı. 99 madde üzerinden görüşülen Meclis Toplantısı’nda Başkan Menderes Türel, toplu taşıma araçlarının 12 metrelik araçlara dönüşeceğini söyledi.

banner111
“Yeni Belediye’de Meclis Üyeleri parmak sistemiyle oy kullanacak”
Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni binası’nda Meclis üyelerinin oy kullanımında parmak sistemine geçileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Meclis üyelerimizin bir dahaki meclis toplantısında parmak izi alınacak. Yeni meclis binasında TBMM’deki gibi parmak sistemiyle oy kullanılacak. Bu sayede kimse kimsenin yerine oy kullanmamış olacak. Düzenin sağlanması için parmak izi alınacak. Bunu bilgi olarak paylaşmak istiyorum” dedi.

“Toplu taşıma araçlarında değişiklik”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son günlerde Antalya’nın gündeminde yer bulan toplu ulaşım konusuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Antalya toplu ulaşımı ile ilgili sıkıntıların söz konusu olduğunu dile getiren Başkan Türel, vatandaşların Antalya’da yapılan hizmetlerle ilgili en çok şikayetinin toplu ulaşımdan geldiğini söyledi. Ulaşım esnafının, vatandaşın ve belediyenin durumdan memnun olmadığını belirten Türel, “Bir takım tedbirler almamız lazımdı. Çalışmaları esnaf temsilcileriyle birlikte yürüttük. Teklifler içinde 9 metreye yönelik teklifler vardı. Üç esnaf grubunun başkanı kendi aralarında anlaştılar. Bende bunu sosyal medyada paylaştım. Bir zaman sonra bu arkadaşlardan biri sözünden döndü. Bütün çalışmalarımız eşitlik ve adalet üzerine yapıyoruz. Hak ve hukuk değerlendirmesi yaptığımızda herkesin kendine göre sıkıntıları olduğunu görüyoruz. 9 metrelik otobüslerle ilgili kendileri vazgeçtiler. Yanımızda evet dışarıda hayır denmesi bu o da başkanının söyledikleri yok hükmündedir. Onlarca toplantı yaptık. 9 metrelik araçların esnafın yükünü artıracağına yönelik söylentiler çıktı. 9 metrelik araçların taşıma kapasiteleri 60 kişi ama 12 metrelik araçların kapasitesi 120 kişilik. Yüzde 100’lük bir artış söz konusu. 9 metrelik araçla 12 metrelik aracın satın alma fiyatları neredeyse aynı. Çok küçük bir fark var. Yüzde yüze yakın bir yolcu taşıma kapasitesi olacak. Bu kapsamda 9 metrelik araçların yerine 12 metrelik aracın daha ekonomik olduğu ve araç sayısının. Esnaf bize 12 metre aracın daha yararlı olacağı bilgisini verdi. Bu değerlendirme kapsamında esnafında teklifleri mevcut durumdaki 7 metrelik otobüsleri birleştirerek 12 metre olmasına yönelik kararlar alındı” diye konuştu.

“Az hatta gidenle çok hatta gidenle eşit gelir payını alacak”
Başkanlığı döneminde akıllı kart sistemini gündemlerine aldıklarında iftiralara maruz kaldığını ifade eden Başkan Türel, “2012 yılında esnaf kendi istedi. Bu biraz ayıp olmadı diye serzenişte bulunduğumda bana haklısınız dediler. Bizim aldığımız her kararda esnafın hayrına olacak niyeti katıksız şekilde söz konusudur. Esnafın zararına olacak bir kararı almayız. Antalya’da bütün esnaf kabul ederse 505 araç edecek. 300’e yakını trafikten az olacak. Tek bir havuz oluşumu ve bu araçlar tek tipleştirerek eşit pay alınacak. Yapmaya çalıştığımız tep tipe araçları çevirmektir. Bütün esnaf aynı oranda pay olacaktır. Eşit dağılım rotasyonla olacak. Esnaf arasındaki tartışmalar oluyor. Otobüsler yoğun hatlara minibüslerde daha az yolcunun taşındığı tartışmasıdır. Herkes her hatta gidecek. Az hatta gidenle çok hatta gidenle eşit gelir payını alacak. Toplu ulaşım sistemi kendiliğinden ortadan kaldıracak.”

“Midibüslerin eski küçük minibüslere dönüşmesi gerekiyor”
Uzak alanlara yolcu taşıyan hatların 12 metrede birleşmek istemeyenlerin olabileceğini dile getiren Başkan Menderes Türel, midibüslerin eski küçük minibüslere dönüşmesi gerektiğini söyledi. Başkan türel, “Kimseye bir zorlama söz konusu değil. Antalya merkezinde küçük minibüs ve midibüslerle yolcu taşımak, kabile şehri görüntüsü ortadan kaldırmamız lazım. İsteyenler midibüsten minibüslere dönüşebilir. Ama bu araçları kırsal kesimde kullanacağız. Kırsal kesimlere gidenleri bu havuza dahil edilmeyecek. Küçük minibüs tercihinde kimse bulunamayabilir. Esnaf az gelir elde ediyorum diye düşünebilir ama biz belediye olarak vatandaşı düşünmek zorundayız. Kimse minibüslere taşımak istemezse biz belediye olarak bu minibüsleri temin ederiz ve bir vatandaş dahi olsa onu köyüne ulaştırırız” ifadelerini kullandı.

“En büyük önceliğimiz vatandaş memnuniyeti”
M plakalarını tahditten çıkarma kararı alacaklarını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasını şöyle tamamladı:
“Yeni vereceğimiz plakalar AU tahditli olarak dağıtılacak. Biz tahditli olarak bunu sağlayacaksak bunun bir bedeline alacağız. Bunun bedeli 50 bin lira. Minibüs başına 25 bin tahditler ödeyecek. Bunların taksitlendirilmesi gündemde. Aldığımız bedel tahditli plakayla alakalıdır. En büyük önceliğimiz vatandaş memnuniyeti. Günde 350 bin vatandaş toplu ulaşımı kullanıyor. Bu sisteme geçtiğimizde ilk etaptaki hedefimiz 500 bin vatandaşımızın toplu ulaşımı kullanmasıdır. Trafik rahatlayacak, yolcu konforu sağlanacak, Antalya’da en büyük önceliğimiz vatandaşımızdır. Gelecek taleplere göre hepsi kabul ederse 505 araç eder ulaşımı tek başlı hale getirdiğimiz zaman.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 15:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83