BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDEN ALANYA'YI MUTLU EDEN KARAR

Alanya Belediyesi, daha önce belde olup yerel seçimlerden sonra kapanarak Alanya’ ya bağlanan yeni mahalleleri tek tek planlıyor. Önceki ay Kestel Mahallesi’nin planını hazırlayıp Antalya Büyükşehir Meclisi’nden oybirliği ile geçiren Alanya Belediyesi, Ekim Meclisinde de Mahmutlar Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planını onaylattı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDEN ALANYA'YI MUTLU EDEN KARAR
Yıllardır Mahmutlar’da sorun olan emsal, yüksek kat uygulamaları ve tarım alanlarının sorunları uygulanacak planla ortadan kaldırılarak tamamen kanun ve yönetmeliklere uygun olarak düzenlenecek.

Mahmutlar Mahallesi’nin tamamını kapsayan alanda yapılan imar planı ile yeni çevre yoluna bağlantılı 30 metre genişliğinde Hadim Taşkent Yolu olmak üzere kuzeyden güneye doğru inen 30 metrelik yollarla birlikte düzgün şehirleşme adına hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Büyükşehir Meclisinde oybirliği ile kabul edildi.

KORUMA ALANLARI KABUL EDİLDİ

Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun almış olduğu karara göre; Kestel ve Kızlarpınarı Mahallelerinde bulunan tarihi ve kültürel koruma alanlarının plan üzerinde koruma alanları olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

MAHALLELERİMİZİN İMAR SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ

Alanya Belediyesi’ne yeni bağlanan mahallelerin imarla ilgili sorunlarının hepsine vakıf olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu sorunları tek tek ele alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önce belde olup, son yerel seçimlerden sonra Alanya Belediyesi’ne bağlanan 17 mahallemiz için tek tip uygulama ve yapılaşmaya yönelik hazırladığımız plan hükümleri kapsamında Kestel Mahallesi’nin tamamına ait uygulama imar planını hazırladık. Şimdi ise Mahmutlar Mahallesi’nin uygulama imar planını hazırladık, bitirdik ve onaylattık. Çalışmalarımız diğer mahallelerimiz için devam edecektir. Planının hazırlanmasında emeği geçenlere ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 16:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83